Etagelägenhet om 83,6 kvm med två badrum och med utsikt över staden!

Lunden, Göteborg

Stavhopparegatan 5B

På förhand
Utgångspris
3 750 000 kr
Avgift
6 432 kr
Antal rum
3
Boarea
83,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

 • fredag 4/12, KL 13:00 - 13:30

  Förhandsvisning. Anmälan krävs.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Etagelägenhet om 83,6 kvm med två badrum och med utsikt över staden!

Fönster i två väderstreck, balkong och social planlösning.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Stavhopparegatan 5B! (Kvällsbild från vån 4 på Femkampsgatan 2B). Stavhopparegatan 5B - Bjurfors
Välkomna till Stavhopparegatan 5B! (Kvällsbild från vån 4 på Femkampsgatan 2B)
Från Lunden har ni en fin utsikt över staden. Stavhopparegatan 5B - Bjurfors
Från Lunden har ni en fin utsikt över staden
Föreningens gemensamma uteplats. Stavhopparegatan 5B - Bjurfors
Föreningens gemensamma uteplats
Gemensam uteplats för föreningens medlemmar. Stavhopparegatan 5B - Bjurfors
Gemensam uteplats för föreningens medlemmar
. Stavhopparegatan 5B - Bjurfors

Relaxavdelningen i föreningen

. Stavhopparegatan 5B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Lunden och översta våningen på Stavhopparegatan! Etagelägenhet om 83,6 kvm med stora sociala ytor och balkong. En ljus bostad med ett badrum och en entré på varje våningsplan. Genomgående planlösning med fönsterpartier i två väderstreck skänker rikligt med ljus. Stilrent renoverat kök från 2019/2020, väl tilltaget vardagsrum där en vägg har tagits bort och öppnats upp. Denna vägg går att sätta upp igen och på så sätt få ytterligare ett sovrum för den som önskar. Bostaden är registrerad som en fyra i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras i dagsläget som en trea. Ta trappan upp till övervåningen där ett större och ett mindre sovrum samt ett badrum finns.

Från Överåsvallen avgår buss 60 som tar dig till centralstationen på några få minuter. Från Redbergsplatsen finns antingen buss eller spårvagn. För shopping är det promenadavstånd till Olskrokstorget och Danska vägen med dess caféer och restauranger och till ICA vid Överåsvallen. I närområdet är även trevliga Överåsparken och Snikens kulle belägen. Cykelavstånd till Delsjöns natur- och friluftsområde samt Skatås med stadens bästa löparslingor.

Interiör

Ta hissen eller trapporna till våning fyra och kliv in genom ytterdörren. Ni möts av en rymlig och centralt placerad hall med gott om avhängningsmöjligheter. Vidare in i hallen finns även en klädkammare för ytterkläder. På golvet ligger beige klinkergolv och vitmålade väggar samt ett framtaget tegelparti.

Till höger från hallen ligger bostadens kök som renoverades år 2020/2019 i stilrent vitt. Vitt kakel ovan bänkskivan i ljus björk. Vita släta köksluckor. Naturlig matplats för fyra invid fönstret. Vita väggar och vackert brädgolv i orginal på golvet. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, diskmaskin, ugn, inbyggd mikro, spishäll samt fläkt.

Bostadens ena rymliga badrum nås från hallen. Vitt klinkergolv och beige kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork samt badkar.

Vardagsrummet är stort och ljust och här har en vägg tagits ner för att öppna upp. Väggen går att sätta upp igen för den som önskar ytterligare ett sovrum. Stora fönsterpartier och milsvid utsikt. Det generösa utrymmet bjuder på gott om möbleringsalternativ och ger plats för både matsalsbord för många sittande gäster samt soffgrupp med tv-möbel. Här ges gott om plats för hela familjen. Härifrån nås balkongen. Här är väggarna vita med en ljusgrön fondvägg samt en framtagen tegelvägg och på golvet ligger stavparkett. I taket sitter dimbara spotlights. Här nås även en inbyggd garderob.

Ta trappan från vardagsrummet upp till övervåningen där lägenhetens två sovrum är belägna. Ett större rum som idag används som master bedroom och här finns även fyra garderober. Det mindre sovrummet är perfekt som barnrum/gästrum eller kontor. Vita väggar och parkettgolv. I anslutning till det mindre sovrummet finns även en mindre garderob.

Här uppe ligger även bostadens andra badrum som har blåa kakelplattor på väggarna och vit klinkers på golvet. Utrustningen består av wc, handfat och dusch.

Bostaden är registrerad som en fyra i föreningens lägenhetsförteckning men disponeras i dagsläget som en trea.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lunden 51:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
6 432 kr

I avgiften ingår värme, vatten och TV-grundutbud via ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,56093%
Andel av årsavgiften är
1,56093%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
83,6 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och ekonomisk förvaltare

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
173 kr
Summa
423 kr

Byggnadssätt

Byggår
1946/1989 (vindsuppbyggnad)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Överås
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
100
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Överås ligger i stadsdelen Lunden och har 100 lägenheter. Föreningens tre byggnader, benämnda block 1-3, är belägna på Överåsberget ovanför Turionhuset. Den sammanlagda boytan i föreningen är 5417 kvm.

Fastigheterna byggdes 1946 och totalrenoverades 1989. Samma år byggdes även 15 etagelägenheter och hissar monterades i de 12 uppgångarna.

För ytterligare information se årsredovisningen och föreningens hemsida: www.brfoveras.se

Föreningens ekonomi

Ekonomin i förening är god. I januari 2018 höjde man avgifterna med 2%. Föreningen kommer att höja avgifterna med 2% i Januari 2021. Enligt styrelsen (2020-11-19).

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2018/2019 – Trapphusen målades om
2015 - Hissrenovering.
2011 - Fasadtvätt samt justering av tak.
1989 - Stambyte och hissmontering gjordes (VVS). Nya fönster sattes in och handikappanpassade entréer in.

Kommande renoveringar:
De närmaste ca tre åren kommer omfattande ytskiktsrenoveringar genomföras. Detta gäller bland annat tak, fönster, balkonger och fasad. Föreningen är i planeringsstadiet.
Föreningen följer och uppdaterar kontinuerligt den underhållsplan som finns och är framarbetad i samråd med HSB. För mer detaljer eller svar på frågor, kontakta styrelsen.

Parkering

Det finns 31 st. parkeringsplatser som föreningen hyr ut till sina medlemmar. Månadsavgiften för parkeringsplatserna är 550 kr/plats. Ett antal av dessa har uttag för motorvärmare. Vid nyttjande av detta tillkommer 50 kr/mån på parkeringshyran. Vid frågor om parkering eller hur kötiderna ser ut hänvisas till föreningens vicevärd på tfn: 010-442 22 90.
Längs våra gator Femkampsgatan och Stavhopparegatan är det fri parkering
på de ställen där skyltarna inte säger något annat.

TV/bredband

TV: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband: HSB har avtal med Com hem och Bredbandsbolaget. Fiber är framdraget via Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har tre uteplatser varav två utrustade med inbyggda grillar. Föreningen har också en boulebana nära en av uteplatserna.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i varje huskropp. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan på Femkampsgatan 2B har även en tvättmaskin för tvätt av mattor.

Gemensamt cykelförråd finns i källaren, nås via ingång från gaveln.

Bastu, även denna med enastående utsikt kan nyttjas av föreningens medlemmar och är placerad på Femkampsgatan 2A.

På södra gaveln i block 3 finns ett utrymme som kallas hobbyrum. Här kan alla som vill snickra, spika måla el. dylikt. Det finns gott om plats med arbetsbänk och lite verktyg.

Föreningen har ett soprum vid gaveln på varje husblock. I soprummen finns kärl för brännbart och biologiskt avfall. Dessutom finns kärl för tidningar, wellpapp, plastförpackningar, pappersförpackningar, metall, glas, batterier, glödlampor och lysrör.

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, caféer och restauranger för alla smaker.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björnen
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Stavhopparegatan 5B

Stavhopparegatan 5B,
416 59 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Femkampsgatan 6B
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 108 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  De Geersgatan 7B
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 622 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brunkebergsgatan 3G
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 523 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!