Väldisponerad trea i hjärtat av Majorna

Majorna, Göteborg

Såggatan 20B

Budgivning pågår
Utgångspris
3 350 000 kr
Avgift
4 137 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
63,5 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 150 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 150 000 krBudgivare 12019-08-2314:45

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • måndag 2/9, KL 17:15 - 17:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Väldisponerad trea i hjärtat av Majorna

Trivsam trea i fina landshövdingekvarter med grönskande gård. Två rum i fil med fint ljusinsläpp. Renoverat badrum och kök.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till denna fina och ytterst väldisponerade trea!. Såggatan 20B - Bjurfors
Varmt välkomna till denna fina och ytterst väldisponerade trea!
Ljus och rymd präglar bostaden tack vare flera fönster med generöst ljusinsläpp. Såggatan 20B - Bjurfors
Ljus och rymd präglar bostaden tack vare flera fönster med generöst ljusinsläpp
. Såggatan 20B - Bjurfors
Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Såggatan 20B - Bjurfors
Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och matsalsmöbel
I fil med vardagsrummet nås det största sovrummet. Såggatan 20B - Bjurfors
I fil med vardagsrummet nås det största sovrummet
Till höger finns en hel garderobsvägg. Såggatan 20B - Bjurfors
Till höger finns en hel garderobsvägg

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med närhet till vattnet och härliga Slottsskogen, mitt i hjärtat av Majorna återfinns denna mycket trivsamma trea. Bostaden två trappor upp erbjuder en bra planlösning och fint ljusinsläpp. Ett trevligt kök i tidstypisk stil. Vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och plats för både soffgrupp och matsalsmöbel, stort sovrum med hel garderobsvägg, mindre sovrum mot lugna innergården samt ett helkaklat badrum med dusch och förberett för tvättmaskin. Välskött och grönskande innergård med odlingslådor, utemöbler och grillplats. Föreningen förfogar över fyra stycken soliga och barnvänliga innergårdar. Här bor man i lugnt läge men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger, små charmiga butiker samt närhet till spårvagn samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Interiör

Interiör: Välkomna till Såggatan och denna trivsamma bostad som andas en ljus och luftig känsla. När ni kliver in i den trevliga hallen kan ni hänga av er till både vänster och höger för att sedan ta er vidare in i hemmet. En ekparkett klär golvet och väggarna i hallen är tapetserade i en ljus, mönstrad tapet signerad Emma von Brömssen.

Bostadens kök är ombonat med grå inredning med tidstypiska beslag. Vitt kakel ovan den mörka bänkskivan blir en fin kontrast. Bra förvaringsmöjligheter finns i det som tidigare var ett originalskafferi, men som nu på ett fint sätt byggts om och skapat mer förvaring. Den maskinella utrustningen består av spishäll med varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl och frys. I köket ryms även en ett matbord för mysiga frukoststunder. Ekparkett på golvet och en ljus tapet klär väggarna.

Vidare in i det rymliga vardagsrummet. De härliga sällskapsytorna badar i ljus som strömmar in från två stora fönster. Ekparketten och de ljusgrå tapetserade väggarna utgör en klassisk bas att inreda utefter. Här får ni plats med soffa med tillhörande möbler, matsalsmöbel och läshörna.

Innanför vardagsrummet når ni det stora sovrummet som är harmoniskt inrett där ljusgrå väggar möter en ljusgrå fondtapet i diskret mönster. Här har ni plats med dubbelsäng och en stor skjutdörrsgarderob tar hand om klädförvaringen. Två fönster ger ett behagligt ljus. Golvet pryds av en ekparkett.

Det mindre sovrummet är ett perfekt barn- eller arbetsrum med fönster mot den lugna innergården. Väggarna är nytapetserade i en mönstrad tapet och på golvet ligger ett gråmålat brädgolv. Här sover ni ostört mot innergårdens grönska.

Badrummet är ett resultat av en smakfull renovering där schackrutigt klinkers möter vitt kakel med svarta fogar i halvstensförband. Här finns wc, handfat med ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch. För extra komfort finns här givetvis golvvärme samt att det är förberett för tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

MAJORNA 312:18

Ombyggnad, Renoveringar

Renoveringsår 1990.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 137 kr

Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Avgiften består av tre delar. Drift 3077 kr, kapital 894 kr, TV/bredband 166 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,99409%
Andel av årsavgiften är
0,20878%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 350 000 kr
Lägenhetsnummer
58
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
63,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
200 kr
Summa
200 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1900
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-05-03

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eskulapius
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
99
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 99 lägenheter och 4 lokaler som förvaltas av Riksbyggen. Brf Eskulapius är en trevlig förening med flera mysiga gårdar som erbjuder grillplatser med utemöbler. Här finns även två lekplatser.

De gemensamhetsutrymmen som finns är samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, snickarbod, bastu och övernattningslägenhet. Tvättstugorna får användas alla dagar i veckan mellan 07- 23

För mer information besök gärna föreningens hemsida; www.eskulapius.se.

Föreningens ekonomi

Vid årsskiftet 2018/2019 sänkte föreningen kapitaldelen av avgiften med 7 %.

Inför 2017 beslutade styrelsen att höja driftavgiften med 10%. Kapitalavgiften sänktes med 5%.

Det finns möjlighet att göra kapitaltillskott för att få ner kapitalavgiften, detta beslutas om vartannat år. Läs mer på föreningens hemsida www.eskulapius.se under frivilligt kapitaltillskott, där även beräkning kan göras på vad månadskostnaden blir efter ett kapitaltillskott.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering tvättstugan Såggatan 20
2018 - Upprustning av utemiljö/gårdar
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar
1990- Totalrenovering och delvis nybyggnation av fastigheterna genomfördes

Kommande renoveringar:
2019 - Avslutande renovering av trapphus
2019 - Renovering av tvättstugorna på Såggatan 20
2020 - Renovering av yttertak, renovering av nuvarande föreningslokal.

Föreningen sålde under 2019 råyta på ca 100 kvm till ett företag för ombildning till två nya lägenheter. Samtidigt byggs en ny modern tvättstuga och ett nytt övernattningsrum. Lägenheterna beräknas vara klara för försäljning under 2020. Försäljningen av råytan gav ett bra kapitaltillskott till föreningen och finansierar således den nya tvättstugan, övernattningsrummet samt renoveringen av föreningslokalen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät och fiber via Comhem 250/100.

Övrigt

Föreningslokal för 40 personer med pentry och bar. Fullt utrustat med glas bestick, porslin, soffor, bord och stolar. Ljudanläggning, discokula, projektor och duk. Mycket lättillgängligt och perfekt för kalas, fest eller filmkväll. Föreningen är mycket aktiv och anordnar t.ex. afterwork, quiznights, ölprovning, glöggkväll osv. i denna föreningslokal.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa eller sälja bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Pastan på Café Biscotti

Karta

Såggatan 20B

Såggatan 20B,
414 58 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Allmänna Vägen 24C
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 065 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  69,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 10
  Utgångspris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 835 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Såggatan 35H
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 866 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Chapmansgatan 4
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 142 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm

  Visning: 2019-09-01 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 7a
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 760 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 023 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2019-08-25 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 27
  Utgångspris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 126 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Haråsgatan 21
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 301 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,5 kvm

  Visning: 2019-09-01 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kaptensgatan 24B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2019-09-01 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mariebergsgatan 13 B
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekedalsgatan 5A
  Utgångspris
  2 675 000 kr
  Månadsavgift
  2 832 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 28B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 106 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!