Charmig genomgångstvåa med soligt sydvästläge och grönskande omgivningar.

Majorna, Göteborg

Toppsegelsgatan 11

På förhand
Utgångspris
2 750 000 kr
Avgift
3 217 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
55 kvm

Charmig genomgångstvåa med soligt sydvästläge och grönskande omgivningar.

Ljuvlig genomgångstvåa i hjärtat av Majorna; bevarade 50-talsdetaljer, generöst vardagsrum och sovrum, helkaklat badrum och balkong i soligt läge!

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Toppsegelsgatan 11 - Bjurfors
Välkomna till grönskande Toppsegelsgatan!. Toppsegelsgatan 11 - Bjurfors
Välkomna till grönskande Toppsegelsgatan!
Utemöbler och grill skapar gemenskap i föreningen. Toppsegelsgatan 11 - Bjurfors
Utemöbler och grill skapar gemenskap i föreningen
Här finns gemensamma odlingslådor för de med gröna fingrar. Toppsegelsgatan 11 - Bjurfors
Här finns gemensamma odlingslådor för de med gröna fingrar
En kort promenad bort nås Slottsskogen. Toppsegelsgatan 11 - Bjurfors
En kort promenad bort nås Slottsskogen
Interiörbild. Toppsegelsgatan 11 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Toppsegelsgatan återfinns denna mycket välplanerade funkistvåa med stor balkong mot den lummiga omgivningen. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster och genomgående planlösning. Tidstypiska detaljer från 50-talet som djupa fönsterbänkar, vacker fiskbensparkett samt högt i tak. Generöst vardagsrum med plats för både mat- och soffgrupp. Härifrån nås även den rymliga och soliga balkongen. Det lugna läget mot grönskan bakom gör det här till en egen oas. Även det väl tilltagna sovrummet vetter mot den lugna baksidan, vilket gör att ni här sover gott om natten. Helkaklat badrum med egen tvättmaskin och ett smakfullt kök med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor.

Mycket välskött och stabil förening i grönskande omgivning. Här bor man med ett lugnt läge på återvändsgata men ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Nära till spårvagnslinjer samt Slottsskogen och Röda Sten, idealiskt för sköna promenader.

Välkomna på visning!

Interiör

Interiör: Välkomna in! I den praktiska hallen finns möjlighet att hänga av sig ytterkläder direkt till vänster. Vidare finns förvaringsmöjligheter i såväl klädkammare som bevarade garderober. Utrymme finns också för extra förvaringsmöbel om så önskas. De ljusa väggarna och det fina parkettgolvet gör det enkelt att sätta sin egen prägel här.

Vardagsrummet är generöst tilltaget. Här samsas en stor soffhörna med tillhörande möblemang samt en arbetsdel utan att avkall görs på den luftiga känslan. Via utgången till balkongen och det stora fönsterpartiet ges ljuset gott om spelrum. Vacker fiskbensparkett på golvet matchas med vita väggar.
Den härliga balkongen har ett ljuvligt sydvästläge mot baksidans grönska. Här omsluts ni av sol större delen av eftermiddagen och en bit in på kvällen. Här finns utrymme för bord, stolar och växtgrupper.

I köket möter vita väggar praktiskt klinker i grå nyans på golvet. Bakom skåpluckor i ljus ek döljer sig gott om förvaringsutrymme. Goda arbetsytor på köksbänk i mörk laminat och dimbara spotlights i taket. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, spis och fläkt. Från det höga läget kan ni njuta av grönskan i närområdet och utsikt mot stan.

Sovrummet är väl tilltaget och vetter in mot den lugna, grönskande baksidan. Det harmoniska läget är väl uppskattat. Här inryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och god plats finns för diverse möblemang efter önskemål. Garderoberna som finns på plats idag är rejäla och kommer lämnas kvar i lägenheten. De ljusgråa väggarna och det ljusa laminatgolvet ger en fin bas att inreda efter.

Badrummet är stilfullt inrett med vita helkaklade väggar och grå klinker på golvet med underliggande golvvärme. Ett vädringsfönster släpper in ett naturligt ljus. Här finns wc, handfat med kommod, dusch med invikbara glasdörrar, dimbara spotlights samt tvättmaskin som förenklar vardagen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 349:2

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
3 217 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer 127 kr i obligatoriskt tillägg för internetuppkoppling.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,00523%
Andel av årsavgiften är
2,99992%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Lägenhetsnummer
32
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
55 kvm

Driftskostnad (per månad)

Övrigt
127 kr
Summa
127 kr

Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband.

Byggnadssätt

Byggår
1955
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-14

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grankotten nr 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Grankotten nr 2 bildades 1955 och upplåter 36 st lägenheter och 1 lokal. Föreningen äger fastigheten Majorna 349:2. Fastigheten är upplåten med tomträtt och gällande avtal löper ut 2034. Föreningen drivs i privat regi och ekonomin är mycket god. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1 855 kvm och lokalytan 68 kvm. Adresserna är Toppsegelsgatan 11 - 19.

Underhåll:
Föreningen har under de senaste åren rott iland tre projekt, takprojektet, fasadprojektet och markprojektet så nu andas de lite. De har en underhållsplan som sträcker sig 30 år framåt och uppdateras 1 gång/år. Föreningen har pratat om att byta entrédörrar så de kommer närmare originalet. Föreningens inriktning är att bevara så mycket tidstypiskt som möjligt.
2020: Bytt expansionskärl
2018: Underhåll torkrum, justering av ytterdörrar till port och källare
2017: Markarbeten och renovering av trappor ute
2016: Målning och renovering av fönster, balkonger och viss del fasad
2015: Taksäkerhet, renovering av skorsten och plåtarbeten
2013: Postboxar
2013: Byte till säkerhetsdörrar
2007: Relining
2006: Uppfräschning av trapphus
2003 – 2004: Renovering av fönster
2011: Renovering av balkonger
2000 – 2001: Renovering av fasad (söder)
1997: Underhåll av tak

Gemensamhetslokaler:
I föreningen finns ett gym (uppgång 15) och en föreningslokal (uppgång 13) att tillgå.

Övrig information:
Delat ägarskap är godkänt av föreningen.
Föreningens hemsida: http://grankotten2.bostadsratterna.se/

Parkering

Parkeringsplats går att hyra av grannföreningen Brf Minnet i mån av plats. Boendeparkering gäller i området och utfärdas av Göteborgs stad. För info och områdets sträckning, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se. På Toppsegelsgatan får man stå gratis i två timmar innan parkeringskort krävs. Det brukar vara god tillgång på platser direkt utanför huset (Toppsegelsgatan 11).

TV/bredband

TV och Bredband via Com Hem.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförvaring, uteplats med fast grillplats och boulebana, samlingslokal, verktygsförråd med tyngre redskap så som elverktyg som borr, skruvdragare, slaghammare etc. att låna, ett mindre gym och tvättstuga med torkrum, 2 tvättmaskiner, torktumlare, centrifug och mangel (nås från källaren).

Övrigt

Vissa dagar under året utförs gemensam städning samt trädgårdsarbete för att bibehålla den låga avgiften.

Området

Mäklaren om Majorna

Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan.

Den goda blandningen – av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden, högt och lågt – är vad som ger Majorna dess särpräglade charm. Stadsdelen växer ständigt och ökar i popularitet. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
Majorna är en levande stadsdel, där det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

GRÖNA RUM OCH KULLERSTEN
Det går förstås inte att nämna Majorna utan att i samma andetag ta upp Slottsskogen, som alltid står redo att bjuda på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Toppsegelsgatan 11

Toppsegelsgatan 11,
414 61 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 19E
  Utgångspris
  4 175 000 kr
  Månadsavgift
  3 522 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Djurgårdsgatan 24
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 866 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Stenklevsgatan 1B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 754 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2021-01-17 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 14
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 792 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 61
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  3 025 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabyssgatan 10A
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 877 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  Adress
  Kommendörsgatan 5
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!