Munkebäck, Göteborg

Lilla Munkebäcksgatan 5C

Såld, 2019-06-26
Slutpris
2 070 000 kr
Avgift
2 841 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
34 kvm

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till denna rogivande lägenhet med första parkett mot naturen. Lilla Munkebäcksgatan 5C - Bjurfors
. Lilla Munkebäcksgatan 5C - Bjurfors

Stora fönster och utgång mot bostadens balkong ger rikligt med ljusinsläpp

Här njuter man av en god kopp kaffe och lyssnar till flaggans slag. Lilla Munkebäcksgatan 5C - Bjurfors
Balkongen är möblerbar och erbjuder härlig eftermiddags- och kvällssol då läget är väster. Lilla Munkebäcksgatan 5C - Bjurfors
Allrummet är i utmärkt storlek och erbjuder många olika möbleringsalternativ. Lilla Munkebäcksgatan 5C - Bjurfors
Ljusa väggar och fina golv, här kan man trivas. Lilla Munkebäcksgatan 5C - Bjurfors

Området

Mäklaren om Munkebäck

I Munkebäck bor du på historisk mark i ett område som växer och utvecklas mot framtiden. Här byggs nya bostäder jämte befintlig småskalig bebyggelse med 50-talscharm. Dessutom levererar affärscentrumet Torpavallen med ett 10 000 kvadratmeter stort utbud av shopping, träning och service.

SLOTTSBYGGNADER OVH FOLKHEMSFUNKIS 50-TALSHUS OCH NYBYGGEN
Munkebäck, Torpa eller Vidkärr – kärt barn har många namn och även om benämningarna egentligen syftar på olika delar av området så väljer munkebäcksborna sin version för att beskriva var de bor.

Vidkärr är egentligen den del av området som består av en trädgårdsstad med mestadels småhus från 40- och 50-talet. Där ligger också Vidkärrs Herrgård med anor från 1500-talet och som idag hyser en förskola. Namnen Torpa och Munkebäck har ännu äldre ursprung.

Torpa var en medeltida by som låg på platsen och Munkebäck har fått sitt namn från de munkar som passade på att fiska i Härlandabäcken som rinner ut i Säveån, på sin färd mellan klostret i Nya Lödöse och Härlanda gamla kyrka (numera en kyrkoruin intill den nya kyrkan). Men gammal historia till trots är Munkebäck ett område med stora framtidsplaner. Bland annat ska 300 nya bostäder byggas intill Munkebäcks Torg.

MOTORVÄGPÅFART OCH SKOGSPROMENADER
Det bästa med stadsdelen, om man frågar munkebäcksborna, är kombinationen av närhet till stan och lederna – från Munkebäcksmotet kör du direkt ut på E20 mot Stockholm. Men framförallt att ha tillgång till härlig natur med Delsjöområdet och Härlanda Tjärn på kort promenadavstånd. Munkebäck gränsar också till Kålltorp och stadsdelarna har en naturlig och knappt märkbar övergång.

Lugnet och närheten till service har lett till en ökad inflyttning av många yngre familjer. Och vem hade inte älskat att ha nära till sandstrand, härliga lekplatser och gräsytor att springa och leka på som barn? Men även för lite äldre barn, ungdomar och vuxna finns mycket att hitta på i området. Som kulturhuset Kåken i Härlandaparken till exempel, där det finns bibliotek, café, utställningar och massor av aktiviteter för alla åldrar.

TORGHANDEL OCH STORMARKNAD
Från området går det täta kommunikationer med buss och spårvagn. Spårvagnslinje 1 med ändhållplats Östra sjukhuset passerar genom både Munkebäck och Vidkärr. Det relativt nya och storskaliga köpcentret Torpavallen med bland annat stormarknad och gym lockar besökare från alla delar av stan. Munkebäcksbor som är ute efter lite mer småstadsfeeling när de gör sina inköp styr istället stegen mot Munkebäckstorget eller Kaggeledstorget, som båda är typiska 50-talstorg med butiker och service.

Köpa eller sälja bostad i Munkebäck? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Munkebäcks 3 bästa

3
 • Sushi Munkebäck
 • Munkebäckstorget
 • Affärscentrum Torpavallen

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Munkebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ernst Torulfsgatan 15A
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!