Näset - Smithska udden, Göteborg

Näsets vinkelväg 3

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
11 750 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1056 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
170 kvm

Visning

 • söndag 24/1, KL 11:30 - 12:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Bjurfors Exklusiv presenterar en öppen och ljus enplansvilla om 170 kvm, bara 70 meter från havets vågor.

 • Ansvarig mäklare

  Janne Andersson Melinder

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0706-22 39 69

 • Extra kontaktperson

  Malin Linnér Öien

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-761 79 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Med utsikt över havet på Smithska Udden, långt ner på den yttre delen av Näsethalvön erbjuds en mycket fin enplansvilla i vinkel. Ett fantastiska läge vid havet där klippor, stränder och skyddade båthamnar öppnar för ett aktivt liv mitt i skärgården. Ljusen från Hovås och Amundön glittrar när mörkret har fallit och det skyddade och trygga lilla kustkvarteret vaggas ro av vågorna. Här bjuds det dessutom på en stor altan om ca 90 kvadratmeter och på soltimmar långt över genomsnittet.
Läget för just denna stora enplansvilla om 170 ljusa kvadratmeter är cirka 70 meter från strandkanten på en plan hörntomt med öppna gräsytor, inramad av häckar. Arkitekturen är tidlöst ren och enkel, med stram fasad i tegel på de två huselementen i vinkel. Villan tycks huka under de stora och mycket svagt sluttande takpartierna med överhäng på entrésidan samt genomgående djupa takskägg. Den rena och aningen slutna fasaden spricker upp med glaspartier mot entrén och in mot trädgården. Från fönstren i villans stora och öppna sällskapsytor ser du vågorna glittra. Perspektiven breddas och fördjupas ytterligare ute på den stora träterrassen, delvis under tak. Den blonda och rena interiören förstärks av sällskapsytornas genomgående vitborstade ekparkett som fortsätter in i villans fyra sovrum och det formrena köket. Huset har två sobra badrum, bastu, öppen spis samt bra ekonomiutrymmen. I trädgården finns en isolerad friggebod och villans uppfart har plats för upp till sex bilar. I kvarteret löser de flesta medlemskap till den privata och trivsamma badplatsen Möttviksbadet med egen hamn, som ligger alldeles nära villan. Vägen hem från jobbet i centrala Göteborg, tar dig bara dryga tio till femton minuter.
Helt enkelt ett mycket trivsamt boende i ett lugnt och attraktivt område nära bad, båtliv och vackra strövområden och med direkt närhet till kommunikationer och förskola.

Interiör

Parkera på den asfalterade parkeringsplatsen med plats för upp till sex bilar. En hall med diagonal vägg och sober värmeklinker möter besökaren som rakt fram även skymtar villans ljusa och öppna ytor. Här i hallen finns ett formrent och vitkaklat gäst-wc med handfatskommod, wc samt dusch bakom glasvägg. Härinne, precis som i resten av villan, finns vattenburen golvvärme under det grafitgrå klinkergolvet. I hallens stora walk-in-closet kan du slänga in familjens skor, flytvästar och skateboards innan gästerna ringer på.

Villans vitlaserade och genomgående ekparkett tar över efter hallens klinker och försvinner ut i de stora sällskapsytorna. Här avslöjas även interiörens massiva ljus och ytornas öppna samband. Sällskapsytorna går i en vinkel och ljuset faller fritt från glaspartier i tre väderstreck. Ett femdelat burspråk sticker ut mot det stora trädäcket. Genom fönstren ser du Askimsfjordens vatten glittra 70 meter bort, och när mörkret har fallit blinkar ljusen från Hovås och Amundön. Längst ner i sällskapsytorna vinkel tronar en tidlöst formren öppen spis i vitputs. Villan ligger ganska väl skyddad för östanvinden, men en och annan ruskig novemberkväll sprakar brasan extra trivsamt.

Till höger om entréhallen fortsätter sällskapsytorna med en naturlig matsalsplats där vikens vågor syns genom glaspartiet. En varm junikväll står det öppet ut till det stora trädäcket. Härute är den uppenbara närheten till stranden både synlig och hörbar. Villan ligger dessutom nästsist på den fridfulla återvändsgatan med totalt fem hus. Trädäcket har sol ända från morgonen tills det att kvällssolen sakta försvinner. Sena sommarkvällar är atmosfären oerhört speciell med vågskvalp, blomdoft och ljusen som glittrar på andra sidan. Kräftskivan känns nästan obligatorisk härute.

Intill matsalsplatsen ligger villans kök med tidlöst stilren inredning i vitt. Den genomgående ekparketten följer med in i en ljus och öppen interiör med höga och breda glaspartier där du kommer ut på den stenlagda ytan under takets överhäng. Här finns bra arbetsytor i slitstark komposit, blankvita stänkskydd i plexiglas och helintegrerad utrustning med inslag av rostfritt. Köket rymmer köksbord med plats för frukosten och kvällens vardagspasta.

Bortom matsalsdelen ligger två barn-, gäst- eller arbetsrum med samma ljusa ekparkett och varsitt fönster in mot trädgården. Även här slår den enkla och blonda arkitekturen igenom i de rena materialen.

En passage leder in till en liten inre hall där villans något större master bedroom öppnar sig till vänster in mot trädgården. Placeringen känns privat och skyddad och här finns takhöga skjutdörrsgarderober.

Mittemot sovrummet, i den inre hallen, överraskar villan med ett mycket sobert och stort badrum med ljusgrå värmeklinker, fönster med råglas, samt rektangulärt och ljust helkakel. Den vita, formrena inredningen består av vägghängd wc, två separata handfatskommoder, dusch bakom rundad glasvägg, hög förvaring, samt två rambelysta speglar. Bakom en tonad glasdörr finns en klassisk furubastu med grafitgrå klinker.

Lite avskilt, i villans hörn vid köket, ligger ytterligare ett sovrum som är extra stort och ljust. Även här finns höga och breda glaspartier. Rummet känns lämpligt som kombinerat bibliotek och arbetsrum eller kanske tonårsrum. Glasdörren ut är enklaste vägen för den som vill ta ett snabbt morgondopp utan att störa resten av familjen.

Vägg i vägg med detta sovrum ligger villans groventré med tvättavdelning. Här finns glasad dörr ut till parkeringen, tvättpelare, arbetsytor, vask, rymlig förvaring, torkskåp samt arbetsytor i svart komposit.

Sammantaget är detta en stor, ljus och formren enplansvilla bara 70 meter från Smithska uddens strandkant – ett av Näsets mest attraktiva lägen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Näset 759:108

Ombyggnad, Renoveringar

Omfattande och mycket smakfullt renoverat från 2014 - 2020. Bla med nytt tak, nya golv i hela huset, nya badrum och kök mm. För mer detaljerad information se bilaga till frågelista med utförda renoveringar samt besiktningsprotokoll.

Tomt

Soldränkt, plan och mycket barnvänlig trädgårdstomt som även bjuder på vy mot Askimsfjorden och Möttviks småbåtshamn.

Planbestämmelser

Detaljplan Ändring Av Dp Fastighetsplan

Tillträde

Efter överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 523 000 kr
Byggnadsvärde
2 484 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
413 kr
Värme
28 530 kr
Försäkring
5 937 kr
Renhållning
2 196 kr
Vatten/Avlopp
5 945 kr
Summa
43 021 kr

Driftskostnaden är individuell och varierar beroende på avtal, vanor och antal personer i familjen.

I angiven kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel, nätavgifter och skatter.

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 980 100 kr

Uteplats/balkong

Med en glimt av havet och med sol från tidig morgon till långt in på kvällstimmarna breder den stora trälagda altanen om ca 90 kvadratmeter ut sig. En härlig plats att koppla av och umgås på där ni kan njuta av miljön, solen och båtlivet.

Övriga byggnader/utrymmen

Stor isolerad friggebod om ca 15 kvm

TV/bredband

Telia öppen fiber med TV och data

Fast lina, öppen fiber

Parkering

Parkeringsplats för 4- 6 bilar.

Övrigt

Här bor ni soligt och skyddat med naturen och havet som granne, med en glimt av havet och med smak av skärgård på den yttre delen av Näsethalvön där det bjuds soltimmar långt över genomsnittet. Lugnt och mycket trevlig på stillsam återvändsgata och med direkt närhet till badplatser och småbåtshamnar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 750 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
170 kvm*
Tomtarea
1056 kvm

* Areauppgifter enligt mätning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Enplansvilla i vinkel
Byggår
1981
Fasad
Tegelfasad
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Träregelstomme
Uppvärmning
Elpanna - vattenburen värme
Takbeklädnad
Betongpannor ( 2010 )
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Utvändigt plåtarbete
Lackad plåt
Fönster
Isolerglas

Energisnålt med ca 20 cm extra isolering.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2020-12-11

Området

Mäklaren om Näset

Någon sa att på Näset råder en evig känsla av att vara på semester – även när man är hemma. Det kanske inte stämmer för alla, men med gångavstånd till flera av Göteborgs mest omtyckta badplatser är det säkert lättare att förlänga sommaren och kunna njuta av havet året om.

FRITID
Om du någon gång ska beskriva ordet livskvalitet i bilder, är det en god idé att ta med kameran till Näset. Bekvämt, naturskönt och tillräckligt stadsnära för att fortfarande kännas som en del av Göteborg men ändå så pass havsnära att man kan tro att man hamnat i en liten badort. Det skulle många säga är livskvalitet. Att se havets skiftningar över året, andas in den friska, salta luften och känna den där sköna hemtrevliga, tryggheten i sitt eget lugna och gemytliga hemmakvarter är också livskvalitet. Och det sammanfattar livet på Näset ganska bra. Ändå tar man sig snabbt till centrala Göteborg med dess stora utbud av stadsliv, kultur, mat och nöjen. Vill man snabba på inköpen tar man sig ännu lättare till flera av de större köpcentrumen. Näset är en härlig del av staden som många göteborgare har en relation till, tack vare de välkända badplatserna Näsetbadet och ”Smitten” – Smithska udden längst ut på halvön, med klippor, bryggor och sandstrand. Är du en av de lyckligt lottade som har egen båtplats på Näset väljer du troligtvis hellre att sticka ut på havet en ledig sommardag och hitta dina egna badvikar, eller bara njuta av salta vindar. Näset har två småbåtshamnar – Bjälahamnen, längst in i Askimsviken och Hammars båthamn på västsidan.

OMRÅDET
Som bostadsområde etablerades Näset under 1960-talet och har sedan dess utökats med villor och radhus i alla storlekar och stilar. Dessutom finns pärlor från förra sekelskiftet då Näset var ett jordbruksområde och litet fiskarsamhälle, innan det så småningom blev ett populärt område för sommarstugor. Den sköna blandningen skapar en härlig charm och trivsel och det är ett sant söndagsnöje att promenera gata upp och ner om man är det minsta arkitekturintresserad. För en lite längre promenad eller löprunda väljer många en sväng längs havet, eller genom de många lummiga grönområden som finns. Idrott i mer organiserade former kan man få utlopp för genom Näsets många föreningar och anläggningar.

Köpa eller sälja bostad på Näset? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Näsets vinkelväg 3

Näsets vinkelväg 3,
421 66 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Janne Andersson Melinder

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0706-22 39 69

 • Extra kontaktperson

  Malin Linnér Öien

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-761 79 79