Hoppa till innehåll

Modernt stenhus i toppskick

  • 192 kvm
  • 6 rum
  • 12 900 000 kr

Bjärred - Gamla Bjärred, Lomma

Montelinvägen 24

Utgångspris:
12 900 000 kr
Antal rum:
6
Boarea:
192 kvm*
Tomtarea:
824 kvm
Typ:
Friliggande villa

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

[En bra dold rubrik här]

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

P-O Renvalder

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Bjärred
P-O Renvalder

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Modernt stenhus i toppskick

1-plans tegelvilla i dansk design från 2014 med öppen och funktionell planlösning

Beskrivning

Modernt och funktionellt 1-plans stenhus i dansk design från 2014 i Bjärreds gamla del. Villan som är i toppskick har en boyta om 192 kvm som är fördelad på 6 rum varav 4 sovrum. Genomgående stengolv i grått, vitmålade väggar, rejäl takhöjd och stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Väl genomtänkt planlösning med två separata sovrumsavdelningar. Välutrustat HTH-kök med separat matplats, vardagsrum med braskamin, allrum/Tv-rum, två badrum varav ett är helkaklat med badkar i gjutmarmor, generöst grovkök med utgång till trädgård. Rikligt med garderober och förvaringsutrymmen. Vattenburen golvvärme i hela huset och låg elförbrukning. Insynsskyddad trädgårdstomt om 824 kvm med romantisk trädgård som har flera uteplatser i olika väderstreck. Bostaden ligger ca 500 meter från havet med möjlighet till härliga strandpromenader och tre minuters gångavstånd från butiker och busshållplatser med regionbussar till Lund, Lomma och Malmö. I närområdet finns restauranger, bibliotek samt för-, låg- och mellanstadieskolor samt högstadieskola. Fastigheten är fri från fastighetsavgift i ytterligare fem år.
Kontakta fastighetsmäklaren för mer information.

Interiör

Välkommen till Montelinvägen 24 och detta moderna och funktionella 1-plans stenhus i dansk design från 2014 i Bjärreds gamla del. Här erbjuds inredning i hög standard, öppen planlösning med stora sociala ytor och många stora sovrum.

Entrén är rymlig och här finns rikligt med garderober för kläder och infällda spotlights.

Funktionellt arbetskök med vit inredning från HTH, bänkskiva i rostfritt samt laminat med aluminiumkant. Utrustningen består av induktionshäll (Siemens), fläkt (Gram), inbygg varmluftsugn (Miele), inbyggd mikrovågsugn (Bosch), kyl och frys (Siemens) och diskmaskin (Siemens). Alla maskiner är från 2014. I köket finns även ett vattenfilter med separat tappkran från 2019. I anslutning till köket finns matplatsen som är husets hjärta med plats för större sällskap. Här finns utgång till uteplatsen i västerläge med eftermiddag- och kvällssol.

En mindre vägg med samma tegel som husets fasad delar av mellan matplatsen och vardagsrummet som har gott om plats för familj och gäster. Vardagsrummet har en mysig braskamin och stora fönster och terrassdörrar ut mot uteplatsen i söderläge.

I anslutning till kökets matplats finns ett allrum om ca 20 kvm som idag används som Tv-rum och läsrum. Här finns utgång till uteplatsen i österläge med morgonsol.

Master bedroom, som är 16 kvm, har rikligt med garderober med skjutdörrar. Eget badrum som har grå klinker och vitt kakel. Utrustningen består av wc, dubbla handfat med kommod, spegelskåp, badkar i gjutmarmor och dusch med glasdörrar. Utgång med glasdörr till trädgården.

I huset norra del finns en separat sovrumsdel med två sovrum som båda är 14 kvm. Utanför sovrummen finns duschrum med en separat toalett. Duschen har grå klinker, vitt kakel och glasdörrar. Toaletten har grå klinker och vitmålade väggar. Infällda spotlights i taket.

Mittemot duschrummet finns den generösa tvättstugan som har utgång till trädgården. Här finns tvättmaskin (Siemens), torktumlare (Siemens), bänkskiva i laminat med infälld tvättho, förvaringsskåp (HTH), garderober med skjutdörrar. Allt är från 2014.

Jämte tvättstugan finns ett kontor om ca 10 kvm som även kan användas som sovrum vid behov.

Hela huset har vattenburen golvvärme. Alla vistelserum har grå klinker på golvet och vitmålade väggar.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Fastighetskarta. Montelinvägen 24 - Bjurfors
    Fastighetskarta

Planritning

Planlösning

Planskiss

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Bjärred 29:26

Övriga byggnader/utrymmen

Förråd

TV/bredband

Fiber

Parkering

Uppfart med plats för tre bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 204 000 kr
Byggnadsvärde
3 786 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Värme
33 245 kr
Renhållning
3 516 kr
Vatten/Avlopp
9 250 kr
Summa
46 011 kr

I angiven uppvärmningskostnad ingår både uppvärmning och hushållsel. Total elförbrukning har varit 11 400 kwh det senaste året.

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttagna om sammanlagt 4 850 000 kr

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2023-05-03

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Trädäck, läger väster.
Uteplats 2: Trädäck, läge söder.
Uteplats:3 Trädäck, läge öster

Tomt

Insynsskyddad, lättskött hörntomt med gräsmatta, blommande häckar, kryddträdgård, staket, bärbuskar och stort trädäck med sittplatser i olika väderstreck.

Planbestämmelser

Stadsplan (1986-02-20)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 900 000 kr
Rum
6
Antal sovrum
4
Boarea
192 kvm*
Tomtarea
824 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2014
Fasad
Tegel
Grund
Betongplatta
Stomme
Lättbetong
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme med frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Rheinzink
Fönster
Underhållsfria 3-glas isoler

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Om Bjärred - Gamla Bjärred

Att bo i Bjärred

Bjärred är en tätort i Lomma kommun drygt en mil väster om Lund. Bjärred delas in i tre områden; den norra delen Löddenäs, Centrum och den södra delen som kallas Gamla Bjärred.

Längs stranden i Löddenäs finns ett naturreservat med det så kallade Gyllins ängar. I detta ängsområde finns bland annat ett fågeltorn samt den natursköna Trollsjöparken. Parken är ett mycket populärt ställe för rekreation och omtyckt lekområde för barn från skolor och förskolor i närheten. Området söder om parkallén är bebyggt med villor, medan den norra delen har förblivit en naturpark. Här finns planteringar kvar från den ursprungliga parken, främst bok som nu utgör ett ståtligt bestånd. Vissa av träden är över hundra år gamla.

Bjärred var från början en badort som hörde till Lund. Under slutet av 1800-talet byggdes här restaurang och hotell. I Bjärred finns också en av Sveriges längsta badbryggor med ett fint kallbadhus. I badhuset kan man förutom att bada eller svettas i bastun även besöka den fina restaurangen och vissa dagar också få musikunderhållning under måltiden.

I Borgeby finns Borgeby slott som har sitt ursprung i en av vikingakungen Harald Blåtands så kallade trelleborgar. Under medeltiden var Borgeby en av ärkebiskopen av Lunds borgar men vid reformationen kom det i privat ägo. I dag ägs slottet av en stiftelse och här finns ett museum över de förra ägarna Hanna Larsdotter och hennes make, konstnären och författaren Ernst Norlind. Strax söder om slottet ligger Borgeby kyrka.

Berga kyrka ligger mitt inne i Bjärred. Kyrkan invigdes i mitten av 1970-talet och den är skapad av Bengt och Kristina Hellborg i ren stram arkitektur. Den är byggd helt i naturmaterial och räknas till en av de förnämsta i nutid. I kyrkans inredning finns ett flertal mycket fina detaljer, bland annat ett krucifix från 1400-talet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Gamla Bjärred? Kontakta Bjurfors mäklare i Bjärred! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Montelinvägen 24

Montelinvägen 24

23735 Bjärred

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

P-O Renvalder

Jag är intresserad av Montelinvägen 24

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}