Välplanerad tre på bästa adress

Lund - Centrum, Lund

Bankgatan 14C

Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
4 241 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
68 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad tre på bästa adress

Välkommen till en vacker trea belägen i hjärtat av Lund. Två entréer, fint kök, badrum och gästtoalett.

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Bilder

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en stilren lägenhet med väldisponerade kvadratmetrar fördelade på 68 m² med perfekt läge i Lund. Gavellägenhet med fönster åt tre väderstreck riktning vilket ger gott med ljusinsläpp. Bostaden är belägen en halv trappa upp.

I hjärtat av Lund med centrumlägets alla fördelar hittar vi denna vackra bostad med rymd och känsla. Hit flyttar den som vill ha ett riktigt bra boende - med centrum utanför entrédörren. Ljus och luftig bostad med genomgående trägolv och fönster i tre väderstreck. Mycket trevlig planlösning med två entréer - perfekt för er som vill hyra ut ett rum eller om någon i familjen vill ha egen ingång. Vardagsrummet ligger på husets gavel och bjuder på mycket ljus med utsikt åt både söder och väster. Det ena sovrummet har egen ingång och toalett. Mycket välskött bostadsrättsförening.

Bankgatan ligger i hjärtat av Lund med närhet till det mesta som Lund har att erbjuda av shopping, restauranger och uteliv. Här finns även bra kommunikationsmöjligheter med bussar till Malmö, Sjöbo och Kristianstad, direkt runt hörnet.

Interiör

Hall
Klinker och ljusa väggar. Välkomnande hall med vackra ytskikt. Här finns gott om förvarings- och avhängningsmöjligheter.

Kök
Hemtrevligt och modernt kök som renoverades år 2005. Trägolv och ljusa väggar. Köksbänken belyses av spotlights. Kaklet ovanför arbetsbänken är ljust sandfärgat. Köket rymmer gott om förvaring och erbjuder stora arbetsytor - välplanerat in i minsta detalj. Utrustat med häll, inbyggd ugn, inbyggd micro, kyl- och fryskombination, fläkt och diskmaskin

Sovrum 1
Ljust rum med brädgolv i gott skick. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng och arbetsplats.

Stora badrummet
Badrummet renoverades i samband med stambyte i fastigheten, år 1998/99. Ljust kakel på väggarna och klinker på golv. Utrustat med toalett, handfat, badrumsskåp med spegel, dusch med glasvägg.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och luftigt med två stora fönsterpartier i två väderstreck. Rummet är lättmöblerat, med plats för såväl soffgrupp som stor matplats. Vackert brädgolv i mycket gott skick. Här finns tillgång till en fransk balkong

WC
Renoverades i samband med stambyte år 1998/99. Helkaklat och klinker på golv. Utrustat med toalett, handfat och spegel.

Sovrum 2
Brädgolv i mycket gott skicka och ljusa väggar. Här ryms med enkelhet en större säng och arbetsplats. Stora och rejäla fönster.

Renoveringar:
2017 golven slipade och lackade. Målning av väggar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Svarvaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

HSB Brf Svarvaren bildades 1945 och är en äkta bostadsrättsförening med 25 lägenheter (3 st 1 rok, 13 st 2 rok, 8 st 3 rok och 1 st 4 rok) samt 2 lokaler upplåtna med bostadsrätt (kontorslokal + restaurang). Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen tillåter så kallat delat ägande. Den som är stadigvarande bosatt i lägenheten skall äga minst 10 % av lägenheten.
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.

Föreningen vill i samband med överlåtelse genomföra en sk tillsyn av bostaden med köparen närvarande.

Renoveringar:
2016 Energioptimering, uppfräschning av innergård
2014: OVK-kontroll.
2013: Föreningens två yttertrappor till källaren och utvändiga smidesdetaljer runt fastigheten renoverades under våren.
Nytt klinkergolv lagt i torkrummet.
Under 2012 bytte man ut samtliga entrédörrar till fastigheten samt bytte lägenhetsdörrarna till säkerhetsdörrar vilket är bra ur brand- och inbrottssynpunkt och även för ljudisolering. Trapphusen, branddörrar och fönster till trapphus renoverades under 2012.
Den centrala delen av värmesystemet byttes under 2011.
Nytt tak lades 2005.
Stammarna renoverades 1998/99.
Eldragningen renoverades 1999: Gemensam husel och el i alla lägenheter är bytta till jordat system med jordfelsbrytare.
Fönstren renoverades 1991-1992.

Föreningen har en 30-årig underhållsplan med årliga avsättningar för att långsiktigt finansiera framtida underhållsarbeten.

Planerade renoveringar (kontrollerat 2018-11-27):
Relining av horisontella avloppsledningar på utsidan av huset plus alla stick till dessa. Planeras att utföras 2019.
Under februari 2019 planeras uppfräschning av källartoalett och basturum. Byte av porslin, delar av golv, avloppsbrunnar, duschdörrar, armaturer etc.
Nya aramaturer kommer även sättas i tvättstuga och torkrum och delar av källarkorridoren feb 2019.
Renovering av fasad mot väster och renovering av balkonger mot väster. Utförs sannolikt under 2021.
Östra fasaden (eventuellt ink byte av fönster till mer ljudisolerande typ) Planeras till 2023.

Avgiften höjdes med 2% från och med 2019-01-01 (kontrollerat 2018-11-27). Föreningen höjer avgiften normalt 1-2 % varje årsskifte för att bygga upp buffert till oförutsedda händelser.

Varje lägenhet har individuell fjärrläst elmätning och kan välja egen elleverantör. Även föreningen har ett elabonnemang för tvättstuga, trapphus, källare, vind etc. Föreningen har ett gemensamt vattenabonnemang.

Föreningen har p-platser som går att hyra för 450 kr. Inga lediga platser i dagsläget men inte heller någon kö (2018-11-29).

Gemensam lokal finns för stämmor/möten osv. men lånas ej ut för privata fester. Dessutom har föreningen en bastuavdelning med bastu, dusch och wc. Hobbyrum finns också.

Övrigt

Kontaktperson i föreningen: Ordförande, Ulf Jeppsson.

Övrigt

Säljaren önskemål om tillträde i början av maj 2019 eller enligt överenskommelse.

Tillträde

Säljaren önskemål i början av maj 2019 eller enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 241 kr

I månadsavgiften ingår värme och vatten. Fastställd 2019-01-01. Obligatoriskt tillägg för kabel-tv tillkommer med 99 kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,31164%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
121
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
68 kvm

* Våningsplan 1 av 4.

Byggnadssätt

Byggår
1945

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen. ovan. lund präglas av gröna områden, perfekta för rekreation och avkoppling nedan. inbjudande arkitektur i centrala lund

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Bankgatan 14C

Bankgatan 14C,
223 52 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Trollebergsvägen 17
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 737 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  103,5 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 37B
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 909 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-02-19 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  50,7 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 21
  Utgångspris
  2 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 028 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm
 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 10
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  5 293 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Flormansgatan 6A
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 871 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2019-02-24 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Tvärgatan 38
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 268 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Stora Fiskaregatan 13E
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 289 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!