Fantastisk utsikt från 6:e våningen

Lund - Centrum, Lund

Södra vägen 15

Pris
2 595 000 kr
Avgift
2 546 kr
Antal rum
2
Boarea
43 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 12
Hiss
Ja

Fantastisk utsikt från 6:e våningen

Välkommen till en bostad som är något alldeles utöver det vanliga!

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu ges äntligen tillfället att förvärva en optimal tvåa i karakteristiska Lunna Töser. Husen ritades av Arkitektlaget tillsammans med arkitekten Mario Campi. Husen bidrar med en förstärkt stadsbild till södra centrum. Lägenheten är belägen på sjätte våningen. Härifrån har man en magnifik utsikt utöver hela Lunds stadskärna med bland annat Allhelgonakyrkan och Universitetssjukhuset som blickfång. Lägenheten har en inbjudande och praktisk planlösning med fönster i olika väderstreck, vilket ger ett vackert ljus. Modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med inglasad balkong och ett rymligt sovrum med bra förvaring. Lyxigt badrum med duschhörna och tvättmaskin. Från markplan når man lägenheten med hiss. Byggår 2006.

Här bor du i lugnt och tryggt område i centrala Lund. I de nyrenoverade lokstallarna snett emot entrén ligger The More Hotel som har en gym- och spa avdelning där man kan lösa medlemskort. Vendels Matsal, som också huserar i The More Hotels lokaler, är en ny gastronomisk upplevelse i Lund. Omtyckta Stadsparken ligger endast fem minuter bort och tennisbana finns i kvarteret. Det finns goda pendlingsmöjligheter med både lokalbuss och bussen till Malmö som avgår regelbundet några minuter bort. Varmt välkommen på visning!

Välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf LunnaTöser
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Inflyttningen i husen LunnaTöserna skedde hösten 2006 och våren 2007 då lägenheterna var färdigställda.

Fastigheten Lund Harlösabanan 3 består av Södra vägen 13 med 32 bostadsrätter och Södra vägen 15 med 42 bostadsrätter dvs totalt 72 bostäder.
Lägenheterna är av olika storlekar, från 1 rok på 34 m² upp till 4 rok på 104 m². Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening.

Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Till varje lägenhet hör ett mindre källarförråd antingen i markplan eller källarplan, finns ej möjlighet att hyra extra. Kretsomloppsrum finns i hus 13. Gemensam tvättstuga med torkrum i hus 15. Cykelrum finns i båda husen.

Föreningens tomt är friköpt.

Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall äga minst 10%. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Andrahandsuthyrning efter styrelsens godkännande, under högst ett år.

Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget (2021-03-18).

Föreningen har gemensam el med individuell mätning, den avläses dagligen och faktureras månadsvis tillsammans med avgiften.

Besök gärna föreningens trevliga och mycket informativa hemsida. En del av informationen om föreningen i denna beskrivning är hämtad från denna.

Kontaktuppgifter till styrelsemedlemmar går att finna på hemsidan för den som önskar kontakta styrelsen med frågor, www.lunnatoser.se. Det finns även en gemensam mailadress för föreningsärenden: lunnatoser@gmail.com.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-08-25):
Föreningen följer en underhållsplan.
Under 2015 spolades avloppsstammarna i samtliga lägenheter och utfördes ventilationskontroll.
Föreningen planerar att installera solceller på taket med start 30/9 2020. Detta kommer inte påverka avgifterna den närmsta tiden enligt styrelsen.
Detta är dock en investering på lång sikt som förhoppningsvis kan leda till sänkta eller bibehållna avgifter men det dröjer ca tio år
innan investeringen är lönsam meddelar dem.

Nyligen utförda renoveringar:
2020 Installation av solceller
2020 Föreningen har renoverat delar av fasaden

Inga planerade renoveringar finns i dagsläget (2021-03-18).

För mer info om planerat- och utfört underhåll, se årsredovisningen.

Parkering

P-plats i garage finns mot kostnad om 643 kr/mån inkl moms. I dagsläget finns det inga lediga platser och kötid beräknas till ca 3 månader enligt styrelsen 2021-03-18. Föreningen har externa hyresgäster som de kan säga upp till förmån för medlemmar och därmed väntetid på 3 månader.
Medlemmar har möjlighet till laddning av elbil för kostnad av 843 kr/mån, i dagsläget finns det lediga platser (2021-03-18).
Uthyrning sker genom Aimo Park, tel 0771-96 90 00.
För besökande finns P-platser såväl väster som öster om byggnaderna.

TV/bredband

Varje lägenhet är försedd med traditionell telefonledning, centralantennanslutning för TV samt fiberbaserat bredband.
Perspektiv Bredband erbjuder internetaccess (100 MBit/s såväl upload som download) och IP-telefoni.

Comhem tillhandahåller motsvarande tjänster via kabel. Kostnader för deras digitala basutbud av TV-kanaler ingår i lägenhetens årsavgift. Analogt utbud upphör nu i September.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett mindre källareförråd antingen i markplan eller i källarplan.
Kretsloppsrum finns i hus 13. Tvättstuga med torkrum i hus 15.
Rum för cykelförvaring finns i båda husen.

Månadsavgift

Avgift
2 546 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bredband och bostadsrättstillägg (försäkring). Föreningen har gemensam el med individuell mätning. Förbrukad el debiteras i samband med månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,79879%
Andel av årsavgiften är
0,79942%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
C063
Våningsplan
6 av 12
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
43 kvm*

* Areauppgifter enligt föreningen

Byggnadssätt

Byggår
2007

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
130

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Södra vägen 15

Södra vägen 15,
223 58 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Kristoffer Cedergren

  Fastighetsmäklare / Partner
  F d Karlsson

  :
  Telefon: 0739-20 66 54

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bantorget 13D
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 775 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Bredgatan 20A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 546 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Bankgatan 11B
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Månadsavgift
  2 442 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2021-04-13 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 13
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 280 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Södra Esplanaden 16
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 726 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fredsgatan 4A
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 233 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Spolegatan 24
  Pris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  1 727 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  29 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Södra esplanaden 5A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 638 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Kung oskars väg 5B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 547 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stålbrogatan 6A
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 500 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Karl XII gatan 6
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 872 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Stora Algatan 14
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 981 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm