Rymlig och ljus 1:a i centrala Lund.

Lund - Centrum, Lund

Spolegatan 22

Pris
2 095 000 kr
Avgift
2 402 kr
Antal rum
1
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 31/5, KL 11:45 - 12:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 1/6, KL 18:00 - 18:30

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Rymlig och ljus 1:a i centrala Lund.

I en färgstark funkisbyggnad från 30-talet med hiss erbjuds en rymlig och välplanerad 1:a på attraktiv adress i centrala Lund.

 • Ansvarig mäklare

  Yosef Halim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0762-16 66 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna lägenhet som passar utmärkt för dig som vill ha en bostad där den ursprungliga charmen finns bevarad. En välplanerad etta i fint skick som bland annat erbjuder bra planlösning, stora fönster och vackert ljusinsläpp.

Den stora, välplanerade och inbjudande hallen med säkerhetsdörr och gott om plats för jackor och skor ger ett gott första intryck av denna bostad. Därefter hittar vi ett praktiskt, socialt och ljust kök och ett stort, socialt och ljust allrum med generösa sällskapsytor, stora fönster, vackert ljusinsläpp och plats för både soffa och säng. Badrummet är stort och funktionellt och har toalett, golvvärme, dusch, badkar, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare.

Interiör

Hall: Den stora, välplanerade och inbjudande hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med ljusa väggar och ekparkett. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – säkerhetsdörr och gott om plats för jackor och skor.

Kök: Det praktiska, sociala och ljusa köket har ljusa väggar och ekparkett. Utrustningen består av spis, diskmaskin, fläkt, kombinerad kyl/frys och ugn. I övrigt erbjuder köket vita skåpluckor, stora fönster, bra förvaringsmöjligheter och plats för matbord och stolar.

Allrum: Detta stora, sociala och ljusa rum har generösa sällskapsytor, bra förvaring i form av 3 garderober, stora fönster, vackert ljusinsläpp och plats för både soffa och säng. Ett allrum med ljusa väggar och ekparkett.

Badrum : Stort och funktionellt badrum med toalett, golvvärme, dusch, badkar, badrumsskåp, tvättmaskin och torktumlare. Här ligger ljust klinkergolv som går fint ihop med rummets kaklade väggar.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vagnen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vagnen är en välfungerande bostadsrättsförening med god grannsämja som bildades i början av 2000-talet. Totalt finns 15 lägenheter och samtliga upplåts med bostadsrätt.

Förvaltning
Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Avgiftsförändring
I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2020-05-19). Avgiften höjs vanligtvis 2% per år och senaste höjningen skedde 2018.

Försäkring
Föreningens försäkring inkluderar bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar.

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder bland annat att en förälder kan stå som delägare av bostaden trots att det endast är barnet som bor permanent i bostaden. Föreningen vill att den som bor i lägenheten ska äga åtminstone 10% av bostadsrätten.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2002 renoverades hela byggnaden i samband med att föreningen övertog äganderätten. Då utfördes följande renoveringar:

Fasad, fönster, tak, varm- och kallvattenledningar, el-stammar, trappuppgång, tvättstuga och innergården. I samband med detta renoverades även samtliga kök, badrum och el i lägenheterna på initiativ från föreningen.
2002 Stammar byttes
2015 Samtliga stammar spolades utan anmärkningar.
2016 Ommålning av fasaden.
2019 Nya vitvaror installerade i tvättstugan.
2019 Spolning av stammar

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-05-19):
Just nu är projektet pausat men föreningen planerar en eventuell fönsterrenovering för att minska buller från Spolegatan. Styrelsen inväntar beslut från kommunen då de skall stå för delar av kostnaden, därför vet föreningen ännu inte om detta kommer att bli av.

En skada på ett rör från fastigheten till gatan ska åtgärdas under kommande månader. Under denna tid kommer boende få gå in via innergården. Reparationen kommer inte att påverka föreningens ekonomi och nya upptag av lån kommer ej behövas.

Inga andra planerade renoveringar finns, kontrollerat 2020-05-19.

Parkering

Föreningen och grannföreningen har tillsammans 7 st parkeringsplatser som kostar 700 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I nuläget finns inga lediga platser och 5 personer står i kö (2020-02-14).

TV/bredband

Tv (grundutbudet) och bredband (100 Mbit/s) via Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Det finns en mysig och uppväxt innergård som gärna får nyttjas av de boende. Här finns sittmöblemang och grill under säsong.

Gemensamma utrymmen

Cykelställ och återvinningsrum finns på föreningens innergård.
Tvättstuga finns i källaren med nya vitvaror.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

TV/bredband

Comhem

Comhem

Parkering

Föreningen och grannföreningen har tillsammans 7 st parkeringsplatser som kostar 700 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I nuläget finns inga lediga platser och 5 personer står i kö (2020-02-14).

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 402 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg till försäkring. Det tillkommer 165 kr/mån för tv, telefoni och internet via föreningens gruppavtal och 235 kr/ mån för hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,14996%
Andel av årsavgiften är
4,14981%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
45 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1932
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-06-03

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Spolegatan 22

Spolegatan 22,
222 20 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Yosef Halim

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0762-16 66 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 4
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 387 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 6 A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Änggatan 4B
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 169 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  47 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-05-31 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 422 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Fabriksgatan 15
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 408 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Gylleholmsgatan 2
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 080 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 037 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Tullgatan 13C
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 172 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 140 000 kr
  Månadsavgift
  2 367 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Stora Fiskaregatan 3C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 668 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  28 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 5A
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 385 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!