Hoppa till innehåll

Perfekt belägen med stor söderbalkong!

  • På förhand
  • 93 kvm
  • 4 rum
  • 3 695 000 kr

Elinegård, Malmö

Räfsgatan 36

Pris:
3 695 000 kr
Avgift:
5 287 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
93 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 6
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 179 kr/mån avseende bredband, tv och telefoni.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Gustav Cagmo

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Öster
Gustav Cagmo

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Perfekt belägen med stor söderbalkong!

På bästa läge på Elinegård ligger denna välplanerade och ljusa fyra med generöst sällskapsrum, stor söderbalkong och fina materialval.

Beskrivning

Välkommen till denna superfina 4:a med fin utsikt! Denna lägenheten byggdes 2020 och bjuder på en nyproducerad, lyxig känsla med öppen planlösning, 3 bra sovrum och terrassliknande balkong i söderläge.

Förr i tiden bröts här kalk som tog sig hela vägen till Rio De Janeiro. Idag tillhör området ett av Malmös trevligaste naturreservat med över 1000 olika djur- och växtarter. Det är längs kanten till detta Kalkbrott som Ikano och Bonava utvecklar den nya stadsdelen Elinegård. Här finns allt som familjen kan tänkas behöva med två förskolor, grundskola och dagligvaruhandel. Visionen är ett skönare stadsliv där soliga torg och lummiga gränder ska nås utanför dörren.

Bostaden ligger på andra våningen med stor hiss från markplan. Här präglar utsikten en stor del av vardagen och det genomgående ljusflödet gör sig ständigt påmint. Planlösningen lämpas för paret eller den mindre familjen som söker sällskapsytor. Vi ges en möblerbar balkong, kök i öppen planlösning och ett fullstort badrum med tvättmöjligheter. Addera 3 fullstora sovrum och gott om förvaringsmöjligheter. Nuvarande ägare har låtit installera tillval med bl.a. en enhetlig vitlaserad ekparkett som löper i alla rum, samt extra påkostade tvättmaskiner.

Utanför finns både parkeringsplatser och garage. Snett till höger (från balkongen) kommer det finnas en park, och till vänster finner vi lekplatser och gott om grönområden att tillbringa sin fritid på. Detta är den optimala bosättningsplatsen för de som vill lämna citylivet men samtidigt vill ha det inom räckhåll. Det tar 15 minuter till City och 5 minuter till Öresundsbron!

För den som vill ha mer information om Elinegård se
https://www.elinegard.se/

Varmt välkommen!

Interiör

Belägen på eftertraktade Elinegård ligger denna generösa och ljusa fyra med fri och grönskande utsikt, helt utan insyn.

Hallen välkomnar med vitpigmenterat ekparkettgolv och sobert vita väggar. Skjutdörrsgarderob gömmer kläder och skor.

Vardagsrummet är generöst till storleken och har gott om plats för stor soffa för hela familjen. Flertalet fönster ger ett vackert ljusflöde och bjuder på grönskande och fri utsikt. Vitpigmenterat ekgolv och klassiskt vita väggar ramar in. Här finns utgången till den stora och södergående balkongen som bjuder på massor av sol och grönskande utsikt. Köket är stilrent vitt med svarta handtag och bänkskiva av träfanér. Sobert, inbjudande och passar fint in i den öppna planlösningen. Matplats bjuds för 8 personer.

Från vardagsrummet når man det första sovrummet som idag nyttjas som barnrum. Vitpigmenterat ekgolv möter en underbart vacker tapet.

Sovrum två bjuder på vitpigmenterat ekgolv väggarna är målade i Ash Rose. Här får man plats med både säng och skrivbord.

Masterbedroom är rofyllt inrett med vitpigmenterat golv och grå väggar med blommig fondvägg. Här finns dessutom en hel garderobsvägg med plats för alla kläder.

Badrummet är stort och helkaklat i vitt med ljusgrå klinker. Glasad duschhörna, wc och handfat. Tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva av vit laminat samt förvaringsskåp ovanför.

Välkommen till ett hem som går rakt in i hjärtat med sobra färger, kvalitativa materialval och perfekt planlösning. Bästa läget i området med lugn och grönskande kringmiljö.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Kontakta mig-Gustav. Räfsgatan 36 - Bjurfors
    Kontakta mig-Gustav

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Höräfsan 5

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 287 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 179 kr/mån avseende bredband, tv och telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,37115%
Andel av årsavgiften är
2,37115%
Pantsatt
Ja

Relevant andelstal gällande andel av årsavgift har ej gått att få fram från föreningen eller förvaltaren.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 695 000 kr
Lägenhetsnummer
2-1101
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
93 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
400 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2020
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
F med återvinning

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2022-11-25

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vattna
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
61
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
2 006 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Delat ägande mellan förälder och barn accepteras. Uppdelning är normalt minst 10 % på den som skall bo i lägenheten.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Vattna är en äkta förening som bildades 2018. Föreningen omfattar 61 lägenheter med bostadsrätt.

Föreningens ekonomi

Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen höjde avgifterna med 10% vid årsskiftet 22/23.
Föreningen höjde avgifterna med 10% 2024-01-01, anledningen är pga omskrivning av ett lån.

Försäkring

Bostadsrättstillägg via Trygg Hansa ingår i avgiften för medlemmarna.

Renoveringar - Utförda och planerade

Från två årskontrollen så pågår ett arbete på fasaden. Detta går på garantin från byggbolaget och är inget som belastar föreningen. Beräknas att vara färdigställt efter årsskiftet (kontroll 2023-11-15).

Planerade renoveringar/underhåll (kontroll 2023-11-15):
- Installation av 4 nya laddstolpar. Kommer installeras i december.

Parkering

Det finns totalt 47 parkeringsplatser varav 4 platser är utrustade med laddmöjlighet. Garage- och parkeringsplatserna upplåts med sidoavtal. Kostnad för parkeringsplats ingår inte i lägenhetens årsavgift, utan debiteras separat. Vid överlåtelse av bostadsrätten återgår parkeringsplatsen till föreningen. I dagsläget finns det inga lediga platser i garaget eller till parkeringsplatserna, men det står inte heller någon i kö (kontroll 2023-11-15). För att ställa dig i kö kontakta föreningen på parkering.brfvattna@gmail.com

Kostnad för platser är följande:
Garageplats 900 kr/mån
Garageplats med laddningsmöjlighet 1 400 kr/mån (kommer att höjas, med hur mycket och när är inte bestämt).
Parkering på markplan 600 kr/mån

TV/bredband

Tele2 kabel-TV (basutbud), bredband och telefoni. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Två trevliga uteplatser med sittgrupper (som tas ut vid säsong) och en fast utegrill.

Gemensamma utrymmen

Låst cykelförråd finns det 2 st belägna i garaget. På gården finns det även rikligt med möjlighet för cykelparkering.
Vindsförråd finns till varje lägenhet. Barnvagnsrum gemensamt finns i anslutning till entrétrappa 34 & 38.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta föreningen för att stämma av informationen.

Länkar

Om Elinegård

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik. Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Elinegård? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Räfsgatan 36

Räfsgatan 36

216 33 Limhamn

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Gustav Cagmo

Jag är intresserad av Räfsgatan 36

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}