Hoppa till innehåll

Toppklass!

  • Såld, 2024-06-19
  • På förhand
  • 42 kvm
  • 2 rum
  • 1 400 000 kr

Ellstorp, Malmö

Ellstorpsgatan 3C

Slutpris:
1 400 000 kr
Avgift:
3 875 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
42 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1,5 av 6
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten, basutbud för kabel-tv och bostadsrättstillägg. Obligatorisk kostnad för bredband om 77 kr/mån tillkommer.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsförening
Enligt lägenhetsförteckningen är bostaden registrerad som 1 rok.

Ansvarig mäklare

Ola Petersson

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Öster

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

Om Ellstorp

Att bo på Värnhem

Värnhem ligger i de östra delarna av centrala Malmö. Platsen för Värnhemstorget var en viktig vägkorsning redan på medel­tiden och har fortsatt att vara så. Idag är torget en livlig knutpunkt för pendlare till och från Malmö med möjlighet att lätt ta sig vidare med tåg från Centralstationen eller buss till orterna som kringgärdar staden. Entré är namnet på det köp­centrum som ligger vid östra infarten till Malmö. Byggnaden präglas av stora glas­fasader som ger känsla av ljus och rymd. Här kan man också gå på bio, gymma eller bowla i laserljusmiljö.
Östervärn är ett område som ligger nära Värnhemstorget. De flesta husen är uppförda innan 1940-talet och är tydligt formade av industrialiserings genombrott. Flerbostadshus på 4-5 våningar byggda i ljus sten och rött tegel kantar oregelbundna kvarter och krökta gator. Malmö var länge en av Sveriges största industristäder. Idag är Malmö den stad i Sverige som växer snabbast. Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk. Författaren Björn Ranelid växte upp i området och hyllar ofta sina barn­doms­kvarter. Han är troligen den mest kända person som bott i Ellstorp och menar att eftersom parken inte har något specifikt namn skulle det vara fint om den som en hyllning efter hans död döptes om till Björn Ranelid-parken. Det kanske blir så.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ellstorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder