Ypperlig funkistvåa i attraktiva Ribershus

Ribersborg, Malmö

Ola Hanssonsgatan 3B

På förhand
Utgångspris
3 095 000 kr
Avgift
2 631 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
4 av 9
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ypperlig funkistvåa i attraktiva Ribershus

Välkommen till en fantastisk 2a på havsnära läge. Bostaden stoltserar med smakfull interiör, klassiska funkisattribut och balkong i soliga väster.

 • Ansvarig mäklare

  Charlotte Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Inbjudande vy från hallen. Ola Hanssonsgatan 3B - Bjurfors
Inbjudande vy från hallen
Här ryms en större soffgrupp. Ola Hanssonsgatan 3B - Bjurfors
Här ryms en större soffgrupp
Original fönsterbräden i ljus kalksten. Ola Hanssonsgatan 3B - Bjurfors
Original fönsterbräden i ljus kalksten
Balkongen ligger i soligt västerläge. Ola Hanssonsgatan 3B - Bjurfors
Balkongen ligger i soligt västerläge
Utsikt över havet. Ola Hanssonsgatan 3B - Bjurfors
Utsikt över havet
. Ola Hanssonsgatan 3B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till solida och välrenommerade Brf Peterstorp som förfogar över ett funktionalistiskt mästerverk. Ribershus är Malmös första funktionalistiska höghusområde anno 1938 och fastigheten Peterstorp 2 var det första huset som färdigställdes. Bakom projektet låg den omtalade byggmästaren och visionären Eric Sigfrid Persson. Flerbostadshusen betraktas av många som ett av hans mest lyckade verk och känslan av kvalitetsboende infinner sig omgående så snart man letat sig in i trapphuset på Ola Hanssonsgatan 3B. Den populära fastigheten är karaktäristisk med vitputsad fasad, stora perspektivfönster, platt tak och två takterrasser med obrutna Malmövyer. Fastigheten är inte bara eftertraktad för sitt välbevarade skick. Brf Peterstorp tillhör en av områdets och Malmös bättre föreningar som trots låga avgifter har en välrenoverad och välskött fastighet med stabil ekonomi utan skulder.

Vi har nöjet att få presentera en fantastisk tvårumslägenhet på våning 4 med hiss från markplan. Här möter vi ett inbjudande hem med smakfullt renoverad interiör och generös umgängesyta. Fungerande öppen spis, tjusiga originalgolv och balkong i västerläge, som dessutom bjuder på vacker utsikt mot havet, är några av de många attribut bostaden har att erbjuda. Detaljer från byggåret möter moderniserad standard i en trevlig kombination.

Välkommen till Ribersborg, ett av Malmös mest kända och omtyckta område. Här bor du på fridfullt läge optimalt placerat mellan hav, natur och stad med närhet till bra skolor och brett serviceutbud. Ett läge att stormtrivas på!

Interiör

Bakom säkerhetsdörr möts ni av en välkomnande hall med tidstypiskt kalkstensgolv och vita väggar. Till höger finns bra med avhägningsmöjlighet i form av hatthylla, skoställ samt en större garderob med skjutdörrar.

Från hallen nås det stilfulla badrummet som går i klassiska färger. På golvet ligger vit och svart klinker i rutigt mönster och på väggarna sitter större kakelplattor i matt vit. Badrumsinredningen går i enhetlig färg och består av handfat med underskåp, spegelskåp, högskåp, handdukstork och dusch. Under klinkern finns varm och skön golvvärme installerad.

Det läckra kalkstensgolvet övergår till vacker fiskbensparkett när ni rör er vidare in till bostadens kök. Köket renoverades i sin helhet 2016 med väl utvalda materialval och känsla för bostadens karaktär. Inredningen går i modern grå kulör, bänkskivan är i slittålig valnöt och ovanför sitter ett stänkskydd i glas. Beslagen är inspirerade av den gamla funkisstilen. Köket är utrustat med gasspis, kombinerad ung/micro, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och fläkt.

Längre fram breder det generösa sällskapsrummet ut sig. Rummet är lättmöblerat och präglas av härligt ljusinsläpp och en hemtrevlig känsla. Här ryms med lätthet en stor matgrupp för bjudningar samt en generös soffgrupp för alla hemmakvällar. Addera därtill en brasa i den öppna spisen för den maximala myskänslan. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i grå nyans. Från sällskapsrummet når vi bostadens balkong vilken är placerad i västerläge och ger utsikt ut över Öresund.

I det rofyllda sovrummet ges det plats för stor säng och sidobord. Väggarna är målade i vitt med fondvägg i gråblå kalkfärg, på golvet ligger parkett. För förvaring finns det en originalgarderob placerad på vänster sida.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Rymlig balkong i västerläge.

Ombyggnad, Renoveringar

Säljaren informerar om att följande renoveringar är utförda i lägenheten.
- Total renovering av kök 2016
- Ny fiskbensparkett i köket 2016
- Ny el och elcentral (tre-fas) 2015
- Badrumsrenovering (dokumentation finns) 2014

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden tillhör ett förrådsutrymme i fastighetens källare.

Övrigt

Säljaren har svarat på en frågelista och upplyser inte om några kända fel och brister.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 631 kr

I angiven avgift ingår:
- Värme
- Vatten
- Kabel-tv
- Schablonkostnad för elförbrukning som läses av och regleras 1 gång per år.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8242%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 095 000 kr
Lägenhetsnummer
406
Våningsplan
4 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1938

Annonserad energideklaration är utgången. Föreningen är i process att ta fram en ny.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
126
Energideklarationsdatum
2008-11-04

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Peterstorp 2
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
85
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Peterstorp 2 bildades 1981 och består av 85 lägenheter . Den ekonomiska förvaltningen sköts av Annette Holmquist, A Holmquist redovisning AB och den tekniska förvaltningen sköts av Lennart Svensson, LS Fastighetsservice. Föreningens tomt är friköpt.

Avgiftshöjningar
För närvarande (2019-08-22) finns inget beslut om avgiftshöjning.

Medlemskap
Föreningen tillåter sk. delat ägande. Det betyder att en förälder kan stå som delägare av bostaden, trots att det endast är barnet som är boende i lägenheten. Den boende skall dock äga minst 10 % av bostadsrätten. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare. Styrelsen vill ha in en presentation från köpare i samband med medlemsansökan där de även berättar hur de ställer sig till engagemang i förening och styrelse.

Hemsida
www.brfpeterstorp.se

Den slutlige köparen uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
Elstambyte ca 10-15 år sedan
2008-2009 Samtliga tappvattenstammar och avloppsstammar i köken är bytta.
2009 Trapphus renoverades.
2012 Avloppsstammar i badrummen har relinats.
2012-2013 Underhåll fönster.
2013 Ytskikt balkonger.
2015 Utebelysning.
2015 Byte av tvättutrustning i tvättstugor.
2016 Gemensam el och energibesparingsprojekt.
2017 Ombyggnad av utrymningsplan.
2018 Nya brandvägar.
2018 Eldragning av ny el i fastighetens gemensamma utrymmen. Samt dragit nya trefas el stammar upp till alla lägenheter.
2018 Satt in säkerhetsdörrar med brandklass 45min o ljudklass 43db.
2019 Utrymningsvägar och ett uppdaterat brandskydd är avklarat samt förstärkning av garagetak och nyplantering av trädgård.

Kommande underhåll
Inga stora kommande renoveringar möjligtvis så skall föreningen titta på ifall de skall sätta frånluftsfläktar på taket (kommer inte att hända 2019).

Parkering

Det finns 20 st garageplatser i föreningen. Garageplats kan hyras för 550 kr/månad. Kösystem tillämpas. I dagsläget är det ca 23st i kön 3-5 års kötid (kollat 2018-02-18).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Comhem. Tecknas själv, ingår ej.

Gårdsplats/innergård

Lummiga och välskötta grönytor på båda sidor om huset, med planteringar och sittplatser.

Gemensamma utrymmen

Högst upp på 10:e våningen (södergaveln) finns en lyxig penthouselägenhet som medlemmarna kan nyttja. Möjlighet finns att boka lägenheten för övernattning, möten och privata fester. För användning under dag- och kvällstid är denna lägenhet gratis att nyttja. För övernattning tar föreningen ut en avgift på 300 kr/natt. Solterrassen utanför penthouselägenheten har alla tillgång till. I källaren finner du cykelförråd, barnvagnsförråd, soprum, mangelrum och två fräscha tvättstugor med vardera tre tvättmaskiner, en tortumlare samt tillhörande torkrum.

Länkar

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Ola Hanssonsgatan 3B

Ola Hanssonsgatan 3B,
217 59 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Charlotte Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0701-64 19 17

 • Extra kontaktperson

  Dennis Berg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 24

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 7A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 561 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  43 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 27D
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 555 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Sergels Väg 2
  Utgångspris
  1 875 000 kr
  Månadsavgift
  1 875 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  46 kvm

  Visning: 2019-11-17 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 12C
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 242 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 6C
  Utgångspris
  4 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 623 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  94,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Limhamnsvägen 12B
  Pris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 845 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  Adress
  Kilian Zollsgatan 9C
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 374 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2019-11-17 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 25C
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Pris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 969 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!