Välplanerad bostad med balkong och uteplats. En härlig takhöjd på 4 meter.

Centrala Hisingen, Göteborg

Gröna Annas Gata 15

På förhand
Utgångspris
3 795 000 kr
Avgift
4 321 kr
Antal rum
3
Boarea
81 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad bostad med balkong och uteplats. En härlig takhöjd på 4 meter.

Snygg och modern lägenhet i populära Porslinsfabriken med balkong och uteplats. Välplanerad med öppen social planlösning med 4 meter i takhöjd.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en underbar lägenhet i etage och 4 meter i takhöjd. Unikt läge i populära Porslinsfabriken.
Njut av en fantastisk och rymlig hörnbalkong i sydväst eller av den rymliga uteplatsen. Modernt och smakfullt inrett med underbart ljusinsläpp via stora fönsterpartier, som dessutom skyddar mot insyn. Lägenheten har ett genomgående parkettgolv i ek. Ett härligt kök med många tillval och med en öppen planlösning mot vardagsrum. Två bra sovrum, helkaklat badrum med golvvärme och tvättavdelning.

I detta citynära boende har man lagt stor möda på att skapa harmoniska bostäder med hög standard. Området karaktäriseras av mysiga lugna gårdar, där Kvillebäcken letar sig fram mellan husen. Tänk dig att slå dig ner på en parkbänk längst med bäcken och bara njuta av livet. Lägenheten ligger centralt med bara 2-3 min gångväg till alla butiker vid Backaplan. Härifrån tar du dig enkelt med buss och spårvagn. På bara några minuter är du i city eller varför inte ta cykeln. Dessutom har du närhet till det mysiga grönområdet Keillers park och Ramberget med en av stans bästa utsikter. Värme, bredband, kabel-TV och IP-telefoniabonnemang ingår i månadsavgiften

Interiör

Hall med plats för avhängning eller förvaring i garderob. Direkt till höger ligger en liten hall där det finns en rymlig klädkammare.

Från lilla hallen nås badrummet som är helkaklat och utrustat med wc, tvättställ med underskåp, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork, spegelskåp samt duschhörna. Praktiskt fönster för vädring och ljusinsläpp finns också. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ligger ett ljust klinkergolv med skön golvvärme. I duschen sitter ett grått kakel.

Från lilla hallen nås också det stora sovrummet. Här ryms enkelt en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Fönster från två väderstreck ger sovrummet ett härligt ljusinsläpp. Härifrån når den uteplatsen som vetter in mot den lugna innergården.

Köket är modernt med vita luckor, bänkskivan i massiv valnöt med natursten ovanför arbetsbänken. Här finns all funktionell utrustning du kan tänkas behöva i form av kyl och frys, diskmaskin, spis med glaskeramikhäll och ugn. En naturlig matplats för flera. Från matplatsen blickar du ner mot vardagsrummet.

Från hallen går halvtrappan ner till vardagsrummet med 4 meter i takhöjd. Takhöjden i kombination med stora fönsterpartier bidrar till den härligt ljusa och luftiga känslan. Du kan njuta framför den öppna spisen som eldas med spisbränsle. Från vardagsrummet nås även den soliga balkongen som vetter mot ett soligt sydvästläge och erbjuder många soltimmar. Här kan du i lugn och ro sitta och njuta. På golvet ligger skön trätrall för fötterna.

Ett av sovrummen, även det med 4 meter i takhöjd, är beläget vid vardagsrummet med stort fönster mot innergården. Härifrån når du bostadens andra klädkammare.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tingstadsvassen 34:1

Övriga byggnader/utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Lägenhetsförråden hyrs mot betalning (180 kr). Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia Fiber (ingår i avgiften).

Bredband (100Mbit/s) via Telia Fiber (ingår i avgiften).

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 321 kr

Värme, vatten, Kabel-TV, Bredband (100/100) och IP-telefoni ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8863%
Andel av årsavgiften är
0,89%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 795 000 kr
Lägenhetsnummer
5B-0102
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
81 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
240 kr
Försäkring
160 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
2010

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stengodset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
133
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Stengodset
Det finns 133 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Det finns lägenheter i storlekar från 1 rok på 30 kvm upp till 4 rok på 107 kvm. Inflyttning påbörjades under nov-dec 2009 och de senast färdigställda bostäderna tillträddes under 2010. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentrepenad av Peab Sverige AB. Föreningens ekonomiska förvaltning handhas av Primär fastighetsförvaltning. Bo & Son sköter fastighetsförvaltningen.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga planer på avgiftsjusteringar, då ekonomin i föreningen är god.

Renoveringar - Utförda och planerade

Underhållsplan finns upprättad för fastigheten avseende perioden 2013 – 2042.
Porttelefon byte pågår 2019.
Rengöring av ventilationskaneler och OVK sker under 2019.

Parkering

Föreningen har 21 parkeringsplatser i garage. Utomhus, på Gröna Annas gata finns 19 parkeringsplatser. Det finns även 36 parkeringsplatser att hyra på grannfastigheten Tingstadsvassen 1:2. Parkeringsplatser hyrs mot betalning.
Garageplats går att hyra för 1000 kr/mån. P-plats går att hyra för 500-600 kr/mån.

TV/bredband

Föreningen har Telia som leverantör av bredband, TV och telefoni. Abonnemangsavgiften för stora paketet ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Husen ramar in föreningens gård där det bland annat finns gungor och sittgrupper.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus. I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråden som kan hyras för 180 kr/mån.

Energideklaration

Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
93

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gröna Annas Gata 15

Gröna Annas Gata 15,
417 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Utgångspris
  3 800 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 15
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 399 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvillegatan 35
  Utgångspris
  4 000 000 kr
  Månadsavgift
  4 662 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  99 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!