Unik terrasslägenhet med en hänförande utsikt över Göteborg

Centrala Hisingen, Göteborg

Kvillegatan 1

På förhand
Avgift
4 175 kr
Antal rum
3
Boarea
82 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Unik terrasslägenhet med en hänförande utsikt över Göteborg

Underbar lägenhet med unikt läge med en fantastisk terrass samt en mysig balkong. Modern och smakfull lägenhet med öppen planlösning. Måste ses!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Kvillegatan 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Kvillegatan 1 - Bjurfors
Sol under större delen av dagen samt kvällen. Kvillegatan 1 - Bjurfors
Sol under större delen av dagen samt kvällen
Interiörbild. Kvillegatan 1 - Bjurfors
Utvald detaljbild. Kvillegatan 1 - Bjurfors
Interiörbild. Kvillegatan 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en underbar lägenhet med unikt läge i populära Porslinsfabriken.

Njut av en fantastisk och rymlig terrass om 17 kvm med en hänförande utsikt över Göteborg. En utsikt som är lika vacker dag som kväll. Modernt och smakfullt inrett med underbart ljusinsläpp via stora fönsterpartier. Lägenheten har ett genomgående parkettgolv i ek och ljusa väggar. Ett härligt kök med många tillval och med en öppen planlösning mot vardagsrum. Två bra sovrum med en balkong från ena sovrummet, helkaklat badrum med golvvärme och tvättavdelning samt en rymlig Walk in closet, perfekt för den modeintresserade.

Den nya stadsdelen, Porslinsfabriken, ligger centralt och har mycket goda kommunikationer. Härifrån när du city på bara några minuter. I kvarteret finns bryggor och promenadstråk längs Kvillebäcken.

En riktig pärla väntar dig här och som verkligen bör upplevas på plats.

Interiör

Entré/Hall
Det första ni möts av är en välkomnande entré med gott om plats för avhängning. Ni finner även goda förvaringsmöjligheter i en rymlig dubbelgarderob. Önskas ytterligare förvaring finns de tre originalgarderoberna som tillhör entrén/hallen i källarförrådet. Ni finner även ljusa neutrala väggar, härlig ekparkett samt en öppen planlösning in mot kök och vardagsrum.

Kök
Mycket funktionellt kök som uppdaterades 2014. med gott om tillval. Här finner ni dimbara infällda downlights i överskåpen, marrakechkakel - voltaire, rostfri inbyggnadsugn, fläkt, inbyggnadsmikro, extra stor diskho, ljusa neutrala luckor med speglar som ger liv, rostfri fullhöjdskyl, rostfri fullhöjdsfrys, helintegrerad diskmaskin, infälld häll, bänkskiva i massiv ek som bryter av köket mot kaklet samt ett brösthöjdsfönster med utsikt mot Älvsborgsbron som skänker naturligt ljusinsläpp och erbjuder vädringsmöjligheter. Även här finner ni ekparkett samt ljusa neutrala väggar.

Vardagsrum
Fortsätter ni fram i hallen når ni vardagsrummet. Underbart vardagsrum som tack vare våningsplanet blir insynsskyddat. Här finner ni gott om plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. Stora fönster i kombination med balkongdörren i glas och den strålande utsikten ger en extra luftig känsla till vardagsrummet och matplatsen. Här finner ni ekparkett, ljusa väggar samt en av bostadens pärlor, terrassen som nås från en ektrappa centralt placerad i vardagsrummet.

Terrass
Härlig terrass i perfekt solläge. Här har ni solchanser från lunchtid tills dess att solen går ner. Utsikten är underbar och här ser ni från operan till Älvsborgsbron vintertid. Ni ser även Göta älv och vid nyår när GP fyrverkeriet firas av från Bananpiren sitter ni på första parkett. Ni finner infällda uplights som bekvämt styrs inifrån vardagsrummet, en platsbyggd L-soffa (4,5m lång) med el indragen, ett platsbyggt soffbord, plats för utegruppen samt även gott om plats för grillen. Terrassen går längs hela bostaden och är det perfekta tillhållet för middagar, när gäster kommer på besök eller bara för avkoppling.

Inre hall
Inre hallen nås från vardagsrummet och delar praktiskt av lägenheten mellan gemensamhetsutrymmen och det privata. Här finner ni goda förvaringsmöjligheter i ett städskåp samt ett linneskåp. Även i inre hallen finner ni ekparkett samt ljusa väggar.

Badrum
Kanonfint och fullutrustat badrum med helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, fondvägg i matchande kakel, praktisk tvättbänkskiva, infällbara duschväggar i glas, dusch, WC, badrumsskåp, handfat med kommod, tvättmaskin, extra stor torktumlare samt mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare dubbla skåp över tvättbänken.

Sovrum/Arbetsrum/Gästrum/Barnrum
Det första lite mindre sovrummet används idag till gästrum men kan med fördel även användas till arbetsrum, sovrum eller barnrum beroende på hushållets storlek och sammansättning. Även här finner ni ekparkett samt ljusa väggar.

Master bedroom
Det största sovrummet används idag som master bedroom. Här finner ni gott om plats för dubbelsängen och mycket goda förvaringsmöjligheter erbjuds i en rymlig klädkammare. Från sovrummet når man även den andra balkongen. Väggarna är målade i en harmonisk blå färg och på golvet ligger en fin ekparkett.

Klädkammare/Walk in closet
Mycket rymlig klädkammare med förvaringssystem. Här finner ni gott om klädhängningsmöjligheter, bra med hyllplan i olika etage samt ekparkett och ljusa väggar.

Balkong
Mycket mysig balkong mot innergården. Här finner ni morgon och förmiddagssol - balkongen lämpar sig perfekt för frukosten. Här har ni utsikt mot innergården samt genom ljudisolerade glasväggen även utsikt mot Nordstan och Läppstiftet. Balkongen är även perfekt för vädringsmöjligheter eller de dagar solen är för stark på terrassen.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 13:2

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fältspaten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
133
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Fältspaten består av 133 bostadsrätter i 4 hus med adresserna Kvillegatan 1-13. Inflyttning påbörjades under aug 2011. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentrepenad av Peab Sverige AB.

För mer information besök gärna http://www.hemsidan.com/faltspaten

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar.

Parkering

Föreningen har 76 parkeringsplatser och 2 mc-platser i garaget. Det kostar 900 kr/mån att hyra en garageplats för bil, för en mc-plats kostar det 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. I dagsläget finns lediga platser. Längs med Lundbyleden finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser utomhus, kostnad 450 kr/mån (ej platsgranti). Föreningen har ett samarbete med Sunfleet och det finns en poolbil på parkeringsytan.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. I föreningens avtal ingår kanalpaketet lagom med f.n. 18 kanaler.
Bredband. Fiber 100/100. Leverantör: Telia.
Även IP-telefoni via Telia (fasta avgiften) ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus i källarplan. Föreningens övernattningslägenhet med bäddar finns i källaren under hus 4 (Kvillegatan 1).

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
461
Våningsplan
6 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
82 kvm**

* Våningsplan 6 av 6.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2011
Uppvärmning
Värmepumpar som kompletteras med fjärrvärme

Uteplats/balkong

Underbar terass med strålande utsikt över takåsarna, solläge under större delen av dagen samt kvällen. Balkong med morgon och förmiddagssol med utsikt över innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus i källarplan. Föreningens övernattningslägenhet med bäddar finns i källaren under hus 4 (Kvillegatan 1).

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. I föreningens avtal ingår kanalpaketet lagom med f.n. 18 kanaler.

Bredband. Fiber 100/100. Leverantör: Telia.
Även IP-telefoni via Telia (fasta avgiften) ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har 76 parkeringsplatser och 2 mc-platser i garaget. Det kostar 900 kr/mån att hyra en garageplats för bil, för en mc-plats kostar det 400 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Längs med Lundbyleden finns även avgiftsbelagda parkeringsplatser utomhus, kostnad 650 kr/mån (ej platsgranti). Föreningen har ett samarbete med Sunfleet och det finns en poolbil på parkeringsytan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 175 kr
Värme ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme, telia tripple play (telefoni, kabel-tv samt bredband). Individuell mätning gällande el och vatten tillkommer månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,02471%
Andel av årsavgiften är
1,02415%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
90 kr
Summa
390 kr

Hushållsströmmen samt försäkring varierar med hushållets storlek och sammansättning.

Föreningen har tecknat ett gemensamt el-abonnemang. Från föreningen blir man debiterad en schablonkostnad. Avläsning samt reglering sker 1 gång per kvartal.

Energideklaration

Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
59

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvillegatan 1

Kvillegatan 1,
417 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Månadsavgift
  5 271 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 13A
  Månadsavgift
  3 721 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sunnanvindsgatan 8B
  Månadsavgift
  3 505 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 1
  Månadsavgift
  3 853 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderkvarnsgatan 3B
  Månadsavgift
  2 802 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Madängsgatan 9
  Månadsavgift
  3 571 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Hallegatan 14
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Dalgången 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 374 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rörstrandsgatan 7a
  Månadsavgift
  3 678 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!