Charmig genomgångstvåa högst upp i huset med balkong i härligt västerläge.

Centrala Hisingen, Göteborg

Östanvindsgatan 13A

Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
3 098 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
42 kvm

Visning

 • söndag 7/6, KL 15:00 - 15:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Charmig genomgångstvåa högst upp i huset med balkong i härligt västerläge.

Bevarade detaljer möter stilsäkra materialval. Charmig lägenhet i fint skick med balkong i soligt västerläge, ett hem att trivas i!

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Östanvindsgatan 13A och våning 3 av 3. Nu finns chansen att förvärva en fin lägenhet med välbevarade detaljer så som charmigt plankgolv och originalhandtag på dörrarna. Nymålade väggar är genomgående för bostaden och även köket är i gott skick med en stilsäker grön ton på luckorna, goda förvaringsmöjligheter och en mysig plats för ett köksbord. Vardagsrummet rymmer en större soffgrupp, matgrupp om så önskas eller en kontorsplats. Härligt ljusinsläpp genom lägenheten som tillsammans med takhöjden på 2,70 m bidrar till bostadens rymd. Härifrån nås den underbara balkongen som ligger i ett fritt läge med grönskan i Flunsåsparken utanför och här kan ni njuta ostört av den härliga eftermiddags- och kvällssolen.

Här bor man med närhet till Wieselgrensplatsen som erbjuder goda kommunikationer med buss och spårvagn genom stan. I närheten finns förskolor, skolor och även flera matbutiker och restauranger att utforska. På gångavstånd når man Ramberget och Keillers park, perfekt för promenader och Göteborgs bästa utsikt. Bara några minuter bort ligger Backaplan som erbjuder ytterligare matbutiker, flera gym och shopping och vid Vågmästareplatsen kan ni njuta av Kville saluhalls breda utbud, bo med närhet till allt ni kan tänkas behöva!

Interiör

Välkommen högst upp i huset och till denna charmiga tvåa. Rymlig hall med plats för avhängning samt en garderobsvägg som rymmer gott om förvaring. På golvet ligger det fina plankgolvet bevarat och det sträcker sig genom alla bostadens rum. Väggarna är genomgående vitmålade i hela lägenheten.

In till vänster från hallen ligger vardagsrummet. Ett rymligt rum med plats för större soffgrupp med tillhörande tv-möbel samt ett matbord eller en kontorshörna, möblera efter era behov. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen där ni kan njuta av kvällssolen och grönskan från Flunsåsparken som bara ligger ett stenkast från bostaden.

Tillbaka in i hallen når ni köket som går i en trendig grön ton med nymålade luckor och vitt kakel över arbetsbänken. Här erbjuds bra med förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis, ugn, fläkt och mikro. I köket finns plats för ett matbord att avnjuta mysiga middagar vid.

Vägg i vägg med köket finner ni sovrummet som ligger i ett lugnt läge in mot föreningens gård. Inred med en större säng och eventuellt någon mindre förvaringsmöbler eller skrivbord. Bara fantasin sätter gränser här.

Från hallen nås även badrummet som går i vita och ljusblåa toner med en våtrumsmatta på golvet och helkaklade väggar. Inredningen är nyligen uppdaterad med nytt handfat med kommod, spegelskåp, toalettstol, här finns även lyxen av ett badkar med dusch. Över toalettstolen sitter smart förvaring i form av stilrena hyllplan.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 43:1

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar
Parkeringsplats ligger på 180 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 098 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,38676%
Andel av årsavgiften är
1,36423%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
42 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
190 kr
Försäkring
120 kr
Summa
310 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2009-06-23

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen har tomträtten till Rambergsstaden 43:1 i Göteborgs kommun och består av 66 lägenheter och 4 lokaler fördelat på 3 hus. Byggnaderna uppfördes 1945 och en ombyggnad skedde 1985-1986. Föreningen har dessutom 40 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 2 är MC-platser. Fastighetens adress är Östanvindsgatan 9-13.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985-1986 renoverades fastigheten; stammar, ventilation, fönster, fasad och tak.
2012 dränerades husen och man har satt in inluftsventiler.
2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde.
2015 utfördes sotning samt OVK.

Kommande renoveringar:
Byte av porttelefoner och ommålning av trapphusen.

Föreningen har en underhållsplan som främst syftar till att beräkna den genomsnittliga underhållskostnaden på lång sikt.

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar
Parkeringsplats ligger på 180 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Fiber från Bredbandsbolaget finns installerat i fastigheten men tjänsten får man köpa själv om man vill.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i vardera samt torkrum samt har man även tillgång till cykelförråd och snickeri.
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östanvindsgatan 13A

Östanvindsgatan 13A,
417 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 16C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kabbeleksgatan 5g
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna Annas gata 13
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 273 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 40
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 888 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,2 kvm

  Visning: 2020-06-02 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Solventilsgatan 3
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm