Centralt belägen finns denna charmiga 2:a med underbar balkong i soligt västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Östanvindsgatan 13C

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
4 270 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
58 kvm

Visning

 • söndag 19/1, KL 12:00 - 12:30

  Välkommen på visning, anmälan krävs

 • måndag 20/1, KL 18:00 - 18:30

  Välkommen på visning, anmälan krävs

Boka visning

Centralt belägen finns denna charmiga 2:a med underbar balkong i soligt västerläge

Centralt belägen finns denna charmiga bostad med balkong i soligt västerläge. Lägenheten är i gott skick och har fint välbevarat plankgolv.

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Östanvindsgatan 13C. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Välkommen till Östanvindsgatan 13C
Ljust och trivsamt kök. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Ljust och trivsamt kök
Rymlig matplats invid fönstret där man blickar ut över den fina innergården. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Rymlig matplats invid fönstret där man blickar ut över den fina innergården
Här finns alla förutsättningar att lyckas med maten. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Här finns alla förutsättningar att lyckas med maten
Vardagsrummet erbjuder generösa ytor och härifrån nås den mysiga balkongen. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Vardagsrummet erbjuder generösa ytor och härifrån nås den mysiga balkongen
Plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner man denna charmiga lägenhet i gott skick och fri från insyn. Här kan du njuta av solen stora delar av dagen på den härliga balkongen i västerläge med vy mot Flunsås parken.
Här bor ni i ett välplanerat hem med originaldetaljer så som plankgolv och högt i tak. Lägenheten är genomgående i gott skick och väggarna är vitmålade med charmigt välbevarade golv. Denna genomgångslägenhet med stora fönsterpartier ger rymd och härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lätt möblerat, perfekt för social gemenskap. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang, praktiskt och rymligt kök och en smart klädkammare för extra förvaring. Både vinds- och källarförråd följer lägenheten.

Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt område. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym, skolor och naturområden. Utmärkta kommunikationer som bara på 8 minuter tar dig enkelt in till staden.

Interiör

Denna fina bostad välkomnar dig med en rymlig hall som binder samman lägenhetens alla rum. Det finns plats för avhängning i rymlig klädkammare. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av välbevarat brädgolv vilket det gör genomgående i hela bostaden.

Till vänster om hallen ligger köket med två stora fönster som bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Det är ett praktiskt arbetskök med gott om förvaring innanför de vita skåpluckorna. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Golvet pryds av det fina plankgolvet och väggarna är vitmålade. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Här finns gott om plats för en större matplats där man ledigt sitter flera personer.

Vardagsrummet är väl tilltaget och erbjuder flera möbleringsalternativ. Här ryms med enkelhet soffgrupp med tillhörande tv-möbel och ett skrivbord eller matsalsbord om så önskas. Från vardagsrummet når du lägenhetens härliga balkong i soligt västerläge, här finns möjlighet att njuta av soliga dagar utan direkt insyn.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet där du också hittar det underbara brädgolvet och väggarna är vitmålade. Här får det med enkelhet plats för en större säng och tillhörande sängbord. Sovrummet ligger helt utan insyn med utsikt mot grönskan utanför. Här finns förvaringsmöjligheter i rymlig skjutdörrsgarderob.

Badrummet renoverades stilrent 2015 och är helkaklat med vitt kakel på väggar och grå klinker på golv med underliggande golvvärme. Här finns dusch med vikbara väggar, toalett, handfat med kommod, handdukstork och spegelskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 270 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,81799%
Andel av årsavgiften är
1,87899%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 822 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
125 kr
Summa
275 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
184

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen har tomträtten till Rambergsstaden 43:1 i Göteborgs kommun och består av 66 lägenheter och 4 lokaler fördelat på 3 hus. Byggnaderna uppfördes 1945 och en ombyggnad skedde 1985-1986. Föreningen har dessutom 40 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 2 är MC-platser. Fastighetens adress är Östanvindsgatan 9-13.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985-1986 renoverades fastigheten; stammar, ventilation, fönster, fasad och tak. Under 2012 dränerades husen och man har satt in inluftsventiler. Under 2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde. Under 2015 planeras sotning samt OVK.

Kommande renoveringar: Inom ett år eller två planeras byte av porttelefoner.
Föreningen har en underhållsplan som främst syftar till att beräkna den genomsnittliga underhållskostnaden på lång sikt.

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar
Parkeringsplats ligger på 180 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Fiber från Bredbandsbolaget finns installerat i fastigheten men tjänsten får man köpa själv om man vill.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i vardera samt torkrum samt har man även tillgång till cykelförråd och snickeri.
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östanvindsgatan 13C

Östanvindsgatan 13C,
417 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 3D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 833 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Utgångspris
  2 175 000 kr
  Månadsavgift
  2 409 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hallegatan 15
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 5
  Utgångspris
  2 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 835 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 773 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Visning: 2020-01-27 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-01-19 12.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 41C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  2 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-01-26 15.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!