Centralt belägen finns denna charmiga 2:a med underbar balkong i soligt västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Östanvindsgatan 13C

På förhand
Avgift
4 270 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Centralt belägen finns denna charmiga 2:a med underbar balkong i soligt västerläge

Centralt belägen finns denna charmiga bostad med balkong i soligt västerläge. Lägenheten är i gott skick och har fint välbevarat plankgolv.

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Östanvindsgatan 13C. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Välkommen till Östanvindsgatan 13C
Fint bevarade brädgolv pryder hela lägenheten. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Fint bevarade brädgolv pryder hela lägenheten
Ljust och trivsamt kök. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Ljust och trivsamt kök
Hör av dig vid intresse så ordnar jag en visning. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors
Hör av dig vid intresse så ordnar jag en visning
Interiörbild. Östanvindsgatan 13C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner man denna charmiga lägenhet i gott skick och fri från insyn. Här kan du njuta av solen stora delar av dagen på den härliga balkongen i västerläge med vy mot Flunsås parken.
Här bor ni i ett välplanerat hem med originaldetaljer så som plankgolv och högt i tak. Lägenheten är genomgående i gott skick och väggarna är vitmålade med charmigt välbevarade golv. Denna genomgångslägenhet med stora fönsterpartier ger rymd och härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet är lätt möblerat, perfekt för social gemenskap. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang, praktiskt och rymligt kök och en smart klädkammare för extra förvaring. Både vinds- och källarförråd följer lägenheten.

Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt område. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym skolor och naturområden. Utmärkta kommunikationer som bara på 8 minuter tar dig enkelt in till staden.

OBS Kommande försäljning. Priset är ännu inte fastställt.

Maila mig din intresseanmälan så hör jag av mig när det är dags.

Interiör

Denna fina bostad välkomnar dig med en rymlig hall som binder samman lägenhetens alla rum. Det finns plats för avhängning i rymlig klädkammare. Väggarna är vitmålade och golvet pryds av välbevarat brädgolv vilket det gör genomgående i hela bostaden.

Till vänster om hallen ligger köket med två stora fönster som bidrar med ett härligt ljusinsläpp. Det är ett praktiskt arbetskök med gott om förvaring innanför de vita skåpluckorna. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Golvet pryds av det fina plankgolvet och väggarna är vitmålade. Den maskinella utrustningen består av spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Här finns gott om plats för en större matplats där man ledigt sitter flera personer.

Vardagsrummet är väl tilltaget och erbjuder flera möbleringsalternativ. Här ryms med enkelhet soffgrupp med tillhörande tv-möbel och ett skrivbord eller matsalsbord om så önskas. Från vardagsrummet når du lägenhetens härliga balkong i soligt västerläge, här finns möjlighet att njuta av soliga dagar utan direkt insyn.

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det rofyllda sovrummet där du också hittar det underbara brädgolvet och väggarna är vitmålade. Här får det med enkelhet plats för en större säng och tillhörande sängbord. Sovrummet ligger helt utan insyn med utsikt mot grönskan utanför. Här finns förvaringsmöjligheter i rymlig skjutdörrsgarderob.

Badrummet renoverades stilrent 2015 och är helkaklat med vitt kakel på väggar och grå klinker på golv med underliggande golvvärme. Här finns dusch med vikbara väggar, toalett, handfat med kommod, handdukstork och spegelskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar
Parkeringsplats ligger på 180 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 270 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,81799%
Andel av årsavgiften är
1,87899%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
1 822 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
58 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
150 kr
Försäkring
125 kr
Summa
275 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
184

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen har tomträtten till Rambergsstaden 43:1 i Göteborgs kommun och består av 66 lägenheter och 4 lokaler fördelat på 3 hus. Byggnaderna uppfördes 1945 och en ombyggnad skedde 1985-1986. Föreningen har dessutom 40 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 2 är MC-platser. Fastighetens adress är Östanvindsgatan 9-13.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985-1986 renoverades fastigheten; stammar, ventilation, fönster, fasad och tak. Under 2012 dränerades husen och man har satt in inluftsventiler. Under 2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde. Under 2015 planeras sotning samt OVK.

Kommande renoveringar: Inom ett år eller två planeras byte av porttelefoner.
Föreningen har en underhållsplan som främst syftar till att beräkna den genomsnittliga underhållskostnaden på lång sikt.

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar
Parkeringsplats ligger på 180 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Fiber från Bredbandsbolaget finns installerat i fastigheten men tjänsten får man köpa själv om man vill.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i vardera samt torkrum samt har man även tillgång till cykelförråd och snickeri.
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östanvindsgatan 13C

Östanvindsgatan 13C,
417 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emil Bergdahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fjällvindsgatan 4
  Månadsavgift
  3 886 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 5
  Månadsavgift
  3 340 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Månadsavgift
  3 773 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Pris
  1 745 000 kr
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2019-10-20 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-10-19 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Pris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Månadsavgift
  3 236 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 5B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 304 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2019-10-27 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Jägaregatan 6A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 654 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm