Ljus genomgångstvåa med vackert brädgolv

Centrala Hisingen, Göteborg

Rörstrandsgatan 7a

På förhand
Avgift
3 678 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Ljus genomgångstvåa med vackert brädgolv

Genomgångstvåa belägen mot föreningens innergård. Ljus lägenhet med nyligen framtaget brädgolv och vita väggar!

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Genomgångstvåa på våning 3 av 3 belägen mot föreningens innergård. Välkomnas av ett nyligen framtaget brädgolv som sveper lägenheten igenom. Stora rum med tidstypisk charm. De vita väggarna och de stora fönstren ger lägenheten mycket ljus. Både kök och badrum är renoverat med tidlösa tillval. Här har ni chansen att förvärva en mysig bostad att trivas i. Dessutom har föreningen under våren 2020 gjort omfattande renoveringar av trapphus, fasad och fönsterbyte. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Njut av lägenheten, gården och området. Grilla på föreningens innergård och lapa sol sommartid. Ta en promenad i området och njut av alla restauranghak som finns här. Fem minuter bort ligger Backaplan med en av Göteborgs största knytpunkter när det kommer till kommunikation med buss- och spårvagn. Endast 4 min transport över bron till lilla bommen och Göteborgs pulsåder. Backaplan i sig erbjuder butiker som passar för alla. Ett alternativ till tvärgatorna till Rörstrandsgatan är att ta promenadbron över till frihamnen och strosa längs vattnet. Välkommen att höra av dig för mer information.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 11:19

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 678 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud av TV från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,4334%
Andel av årsavgiften är
2,56%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
24
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
60 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
3-planshus
Byggår
1947

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
118
Energideklarationsdatum
2019-02-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Älvsidan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
39
Antal hyresrätter
2
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Älvsidan bildades 2006. Föreningen består av 39 lägenheter varav två är hyresrätter samt en lokal, belägna på adresserna Väderkvarnsgatan 2 A-D och Rörstrandsgatan 7A-C. Fastigheten Brämaregården 11:19 innehas med äganderätt, bebyggdes 1948 och totalrenoverades 1982. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 707 kvm, varav 2 591 kvm utgör lägenhetsyta och 116 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi

Då det kommer en del underhåll så har avgiften höjts med 10 % under 2017 med 5 % under 2018 och med 2 % under 2019. På grund av renoveringen av tak och fasad skedde en avgiftshöjning på 10 % som trädde i kraft januari 2020. Ingen höjning planerad i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Just nu pågår renovering av fasad, tak och fönsterbyte.

2020:
- Renovering av trappuppgångar, entré och nya portar.

2017:
- Relining stående stammar
- Stambyte liggande stammar
- Installation av råttstopp avloppet
- Byte spill- och dagvattenledningar, samt stuprörsanslutningar
- Målning av källargolv

2016:
- Taksäkerhet installerad
- Torkrummet på Väderkvarnsgatan ommålat
- OVK besiktning godkänd
- Besiktning av grunden inklusive provtagning av träpålar
- Renovering av balkonger Rörstrandsgatan
- Samtliga koddosor utbytta
- Besiktning av fastigheten
- Upprättandet av underhållsplan

2015:
- Filmning och spolning av avlopp och stammar
- Lagning av kollapsat avloppsrör
- Reparation av tvättmaskin
- Byte av en koddosa

Genomgripande ROT-renovering utfördes 1982 som omfattade elinstallationer, avloppsstammar, fönster, fasader och tak.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad 670 respektive 570 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

Intill lek och bus landet m.m. finns en parkeringsyta som innehas av byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co. Där finns parkeringsplatser för ca 425 kr/månad, bindningstid 1 år. För ytterligare information ring 031-704 17 00.

TV/bredband

Kabel-tv levereras via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Gårdsplats/innergård

Grönskande innergård med utemöbler, grill samt lekplats. Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till två tvättstugor och två cykelrum, belägna i samma hus. Varje tvättstuga är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Tvättider alla dagar i veckan mellan 8-20.

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rörstrandsgatan 7a

Rörstrandsgatan 7a,
417 03 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 905 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2020-07-09 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 13A
  Månadsavgift
  3 721 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-07-14 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sunnanvindsgatan 8B
  Månadsavgift
  3 505 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 1
  Månadsavgift
  3 853 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderkvarnsgatan 3B
  Månadsavgift
  2 802 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Madängsgatan 9
  Månadsavgift
  3 571 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Hallegatan 14
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Dalgången 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 374 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-07-07 19.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!