Välplanerad genomgångstrea i gott skick

Centrala Hisingen, Göteborg

Väderkvarnsgatan 2A

På förhand
Avgift
4 519 kr
Antal rum
3
Boarea
79 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Välplanerad genomgångstrea i gott skick

Centralt belägen i populära Brämaregården finner du denna välplanerade trea om 79 kvm. Här bor du nära kommunikationer och stort utbud av service.

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Väderkvarnsgatan 2A!. Väderkvarnsgatan 2A - Bjurfors
Välkommen till Väderkvarnsgatan 2A!
Snart till salu!. Väderkvarnsgatan 2A - Bjurfors
Snart till salu!
. Väderkvarnsgatan 2A - Bjurfors
. Väderkvarnsgatan 2A - Bjurfors
. Väderkvarnsgatan 2A - Bjurfors
. Väderkvarnsgatan 2A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Rymlig genomgångstrea erbjuds nu på charmiga Väderkvarnsgatan 2A. Bostaden är hela 79 kvm och är belägen på våning 1 av 3 med fönster mot den mysiga innergården med gemensam grillplats. Invändigt är bostaden ljus och trivsamt inredd med lättmöblerade rum. Bostaden är välplanerad med sällskapsytorna i anslutning till varandra och sovrummen avskilt längst in i. Köket är välutrustat samt praktiskt utformat med all maskinell utrustning man kan tänkas behöva och matplats för flera gäster. Badrummet är i modernt utförande med kakel på väggar och klinker på golv samt utrustat med tvättmaskin. Vidare har du mycket goda förvaringsmöjligheter genom en stor klädkammare i bostaden. Föreningen är välskött och har under 2020 gjort omfattande renoveringar av trapphus, fasad och fönsterbyte.

Bostaden är belägen i ett populärt område nära all tänkbar service och mycket goda kommunikationer. Precis intill finns Kvilletorget med mataffär och flertalet restauranger. På bara 5 min gångväg kommer du till Backaplans stora utbud och kommunikationer vid Hjalmar Brantingsplatsen tar dig enkelt runt stan. På knappa 4 minuter är du i city eller varför inte ta cykeln på 10-15. Dessutom har du närhet till det mysiga grönområdet Keillers park och Ramberget med en av stans bästa utsikter.

Kontakta mäklaren för mer info!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 11:19

Månadsavgift

Avgift
4 519 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
2,9896%
Andel av årsavgiften är
3%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
14
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
79 kvm*

* Säljare & förening

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
198 kr
Försäkring
162 kr
Summa
360 kr

Observera att driftskostnader är en uppskattning och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft*

* Besiktigad: den 27 februari 2019

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
118
Energideklarationsdatum
2019-02-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Älvsidan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
39
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Älvsidan bildades 2006. Föreningen består av 39 lägenheter varav en är hyresrätter samt en lokal, belägna på adresserna Väderkvarnsgatan 2 A-D och Rörstrandsgatan 7A-C. Föreningen har dold tillgång i hyresrätten som kommer ombildas till bostadsrätt så snart de sägs upp.

Fastigheten Brämaregården 11:19 innehas med äganderätt, bebyggdes 1948 och totalrenoverades 1982. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 707 kvm, varav 2 591 kvm utgör lägenhetsyta och 116 kvm utgör lokalyta.

Föreningens ekonomi

Då det kommer en del underhåll så har avgiften höjts med 10 % under 2017 med 5 % under 2018 och med 2 % under 2019. På grund av renoveringen av tak och fasad skedde en avgiftshöjning på 10 % som trädde i kraft januari 2020. Ingen höjning planerad för 2021.

Renoveringar - Utförda och planerade

Ingen renovering planerad i dagsläget.

2020:
- Renovering av trappuppgångar, entré och nya portar.
- Renovering av fasad, tak och fönsterbyte.

2017:
- Relining stående stammar
- Stambyte liggande stammar
- Installation av råttstopp avloppet
- Byte spill- och dagvattenledningar, samt stuprörsanslutningar
- Målning av källargolv

2016:
- Taksäkerhet installerad
- Torkrummet på Väderkvarnsgatan ommålat
- OVK besiktning godkänd
- Besiktning av grunden inklusive provtagning av träpålar
- Renovering av balkonger Rörstrandsgatan
- Samtliga koddosor utbytta
- Besiktning av fastigheten
- Upprättandet av underhållsplan

2015:
- Filmning och spolning av avlopp och stammar
- Lagning av kollapsat avloppsrör
- Reparation av tvättmaskin
- Byte av en koddosa

Genomgripande ROT-renovering utfördes 1982 som omfattade elinstallationer, avloppsstammar, fönster, fasader och tak.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad 670 respektive 570 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

Intill lek och bus landet m.m. finns en parkeringsyta som innehas av byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co. Där finns parkeringsplatser för ca 425 kr/månad, bindningstid 1 år. För ytterligare information ring 031-704 17 00.

TV/bredband

Kabel-tv levereras via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Gårdsplats/innergård

Grönskande innergård med utemöbler, grill samt lekplats. Föreningen anordnar gemensam höststädning.

Gemensamma utrymmen

Via föreningen har man tillgång till två tvättstugor och två cykelrum, belägna i samma hus. Varje tvättstuga är utrustad med 2 nya tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Tvättider alla dagar i veckan mellan 8-20.

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

BO MELLAN CITYPULS OCH NATUR
På Centrala Hisingen finner du allt du behöver kombinerat med vacker natur och närheten till havet. älvsidan har du moderna och internationella Älvstranden, i väst fantastiska badvikar och på norra delen av ön möter skogen dig.

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA
Hisingen är Sveriges fjärde största ö omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Centrala Hisingen hittar du flera mindre områden som Brämaregården som främst består av vackra landshövdingehus. Kvilletorget är områdets nav med flera butiker och restauranger. Precis bredvid ligger Kvillebäcken som genomgår en stor förvandling som en del av expansionen och förnyelsen av Backaplansområdet. Nya Kvillebäck, som ligger granne med Backaplan, och har blivit en populär stadsdel och här hittar du populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har gemytliga trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner du flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen liten trädgård. Grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor. Populära Lundby bjuder på en bebyggelse som blandar flerfamiljshus, radhus och villor med företagsparker. Här finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar. Intill kajkanten ligger Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner du vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid vattnet. Varför inte ta dig en löptur längs den träbeklädda kajen som sträcker sig från bro till bor?

SALTA BAD OCH FÖRSTKLASSIG SHOPPING
Hisingsparken är Göteborgs största park och här hittar du vackra naturpartier, vandringsstigar och 4H-gården Kättilsröd, som är uppskattad av både stora och små. På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Med sina 87 meter är berget ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. När du bor på Hisingen har du alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön och lockar året om med salta bad. Många av dem hittar du i Torslanda dit du enkelt tar dig med buss.

När du blir sugen på shopping finns flera bra shoppingområden. Backaplan, som genomgår en omfattande utveckling, är det största och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når du centralstationen och innerstaden på några få minuter. I området finns det gott om förskolor och grundskolor att välja på. Nära ligger också expansiva Lindholmen Science Park som erbjuder två universitet och åtta gymnasieskolor.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Väderkvarnsgatan 2A

Väderkvarnsgatan 2A,
417 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 9D
  Månadsavgift
  4 665 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  77,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solventilsgatan 16
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 4
  Månadsavgift
  3 361 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Färgfabriksgatan 14
  Månadsavgift
  4 507 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Visning: 2021-04-25 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jöns Rundbäcks Plats 1
  Månadsavgift
  3 305 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Hallegatan 32
  Månadsavgift
  5 027 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 5
  Utgångspris
  3 200 000 kr
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Månadsavgift
  3 532 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 22C
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 142 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2021-04-18 11.35 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Anna Lesselsgatan 2B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 074 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,5 kvm

  Visning: 2021-04-18 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 7
  Månadsavgift
  3 698 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!