Välkomna till en charmig tvåa i toppskick högt upp i huset.

Centrala Hisingen, Göteborg

Väderkvarnsgatan 2d

Utgångspris
2 475 000 kr
Avgift
3 248 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
57 kvm

Visning

 • tisdag 18/6, KL 12:30 - 12:45

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välkomna till en charmig tvåa i toppskick högt upp i huset.

Välkomna till en charmig tvåa i toppskick med renoveringar från 2012, högt upp i huset och med fina ytskikt. Centralt beläget i expansiva Kville.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en charmig tvåa i toppskick högt upp i huset.

Här kan man njuta av 57 perfekt planerade kvadratmeter, lägenheten är i väldigt gott skick med stilrent kök och badrum.
Vardagsrummets härliga rymd skapar plats för olika typer av möblemang. Här ryms med enkelhet större soffgrupp och separat matplats och köksön har sin naturliga plats mellan kök och vardagsrum. Mysigt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter i form av en stor skjutdörrsgarderob samt platsbyggda garderober. Stilrent badrum med plats för att sätta in tvättmaskin. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt och fint parkettgolv. Renoveringar av kök och badrum gjordes 2012 då även väggen mellan kök och vardagsrum togs ner för att få den nu härliga och öppna planlösningen.

Bostaden är belägen i ett expansivt område nära all tänkbar service och mycket goda kommunikationer. Precis intill finns Kvilletorget med mataffär och restauranger. Tänk dig att slå dig ner på en parkbänk längst med bäcken och bara njuta av livet. Lägenheten ligger centralt med bara 5 min gångväg till alla butiker vid Backaplan. Härifrån tar du dig enkelt med buss och spårvagn. På bara några minuter är du i city eller varför inte ta cykeln. Dessutom har du närhet till det mysiga grönområdet Keillers park och Ramberget med en av stans bästa utsikter.

Interiör

Totalrenoverad lägenhet med öppen planlösning.
Du kommer in i hallen där golvet pryds av en vacker ekparkett som är genomgående i alla rum. Här finns en praktiskt garderob som rymmer mycket förvaring.
Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. Renoveringar av badrum och kök gjordes 2012.

Ett stort och rymligt sovrum där det får plats en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. God förvaring erbjuds av en rymlig skjutdörrsgarderob samt två platsbyggda garderober. Väggarna är vitmålade med en mörkblå fondvägg som ökar rummets mysfaktor.

Ett stort och rymligt vardagsrum som har en öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Här ryms enkelt en stor soffgrupp samt matsalsbord för den som önskar. Väggarna i kök och vardagsrum är vitmålade. En praktiskt köksö binder samman vardagsrummet och köket. Köket som är från 2012 är stilrent och modernt inrett och erbjuder gott om förvaring samt arbetsyta. Fönstret ger ett härligt ljus till köket. Köket har klassiska vita luckor, bänkskiva i massiv ek med ett vitt kakel ovanför. Köket har allt man behöver i form av diskmaskin, inbyggd ugn och mikro, spishäll, fläkt allt i rostfritt samt kombinerad kyl och frys.

Badrummet är helkaklat och på golvet ligger ett grått klinkergolv och väggarna pryds av vita kakelplattor.
Badrummet är funktionellt utformat med tvättställ med kommod, spegel, dusch, golvvärme samt plats för att sätta in en tvättmaskin.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Brämaregården 11:19

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 248 kr

I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud av TV från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,3638%
Andel av årsavgiften är
2,49%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 475 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
57 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
270 kr
Försäkring
150 kr
Summa
420 kr

Byggnadssätt

Byggår
1947
Uppvärmning
Fjärrvärme

Om föreningen

Namn
Brf Älvsidan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 39 bostadslägenheter, varav 36 st är upplåtna med bostadsrätt och 3 st hyresrätt. Total bostadsyta är 2590 kvm. Genomgripande ROT-renovering utfördes 1982 som omfattade elinstallationer, avloppsstammar, fönster, fasader och tak.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfalvsidan.se

Renoveringar - Utförda och planerade

2017:
- Relining stående stammar
- Stambyte liggande stammar
- Installation av råttstopp avloppet
- Byte spill- och dagvattenledningar, samt stuprörsanslutningar
- Målning av källargolv

2016:
- Taksäkerhet installerad
- Torkrummet på Väderkvarnsgatan ommålat
- OVK besiktning godkänd
- Besiktning av grunden inklusive provtagning av träpålar
- Renovering av balkonger Rörstrandsgatan
- Samtliga koddosor utbytta
- Besiktning av fastigheten
- Upprättandet av underhållsplan

2015:
- Filmning och spolning av avlopp och stammar
- Lagning av kollapsat avloppsrör
- Reparation av tvättmaskin
- Byte av en koddosa

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad 670 respektive 570 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

Intill lek och bus landet m.m. finns en parkeringsyta som innehas av byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co. Där finns parkeringsplatser för ca 425 kr/månad, bindningstid 1 år. För ytterligare information ring 031-704 17 00.

TV/bredband

Kabel-TV samt Bredband via ComHem

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd och två tvättstugor med torkrum i husets källare.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Väderkvarnsgatan 2d

Väderkvarnsgatan 2d,
417 03 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Bäckebolsängen 28
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 116 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Herkulesgatan 5B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 333 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Fruktträdsgatan 2
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 784 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2019-06-27 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Västra Stillestorpsgatan 25
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 755 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 20B
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 8
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm
 • Adress
  Rambergsvägen 25A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 703 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2019-06-30 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 17
  Utgångspris
  2 945 000 kr
  Månadsavgift
  3 490 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 468 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm