Välplanerad hörnlägenhet i mycket gott skick med en stor inglasad balkong

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 24

På förhand
Utgångspris
2 425 000 kr
Avgift
4 244 kr
Antal rum
3
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 11
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad hörnlägenhet i mycket gott skick med en stor inglasad balkong

Välkommen till en välplanerad hörnlägenhet. Lägenheten är i väldigt gott skick och med en stor inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Försäljningsansvarig BR Hisingen

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad hörnlägenhet. Lägenheten är i väldigt gott skick och med en stor inglasad balkong.

Utvald detaljbild

Fakta

Om föreningen

Namn
FEEEEEEEEL Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
315
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Göteborgshus 22 är belägen vid Ramberget på centrala Hisingen och har 356 bostadslägenheter och ett antal lokaler med möjlighet till fritidsaktiviteter. Gästlägenhet finns att hyra. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
Allmänt
Föreningens namn: Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1203
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen
Det finns ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd som tillhör lägenheten. Vidare har man via föreningen tillgång till cykelförråd, tvättstugor med torkrum, pingisrum, snickarbod, barnvagnsrum, bastu och en gästlägenhet att hyra.
Parkering
198 p-platser, 250 kr/månad och 29 garageplatser, 400 kr/mån.Samtliga parkeringsplatser hyrs ut genom fastighetsskötarna på tel: 031-23 81 25För närvarande är det kö på parkeringsplatserna. P-platserna får ej hyras ut i andra hand.Besöksparkering finns på Trekanten, Fjällvindsgatan och Rambergsvallen.
Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Avgiften höjdes 1:e januari iår, inga andra planerade höjningar.
Denna information publicerades i samband med en lägenhetsförsäljning under 2018 och kan innehålla sakfel eller ej uppdaterad information.

Trivselregler
Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi bor och tillsammans gör vi vårt boende ännu mer trivsamt. Genom att följa trivselreglerna bidrar du till den goda gemenskapen i vår förening.

Brandsäkerhet
I ett höghus är det extra viktigt med brandsäkerheten. Trapphusen måste hållas rena för att undvika spridning vid en eventuell brand.

En bostadsrättsförening är en form av ekonomisk förening och har till ändamål att i föreningens hus upplåta lägenheter till medlemmarna med bostadsrätt utan tidsbegränsning. (Bolagsverket, läs mer här)
Styrelse
Som medlem kan du bidra till föreningens utveckling och stabilitet genom att aktivt delta i styrelsearbete och valberedning. Ju fler medlemmar som är aktiva, desto bättre blir vårt gemensamma resultat.

Vid ordinarie årsstämma väljer bostadsrättsföreningens medlemmar en styrelse om minst tre och högst fem ledamöter samt minst en och högst fyra suppleanter. Styrelsen väljer inom sig en ordförande. Styrelsen sammanträder en gång i månaden, utom i juli.

Styrelsens uppgift är att förvalta föreningens egendom, vilket bland annat innebär att se till att reparationer och underhåll genomförs enligt den fastställda underhållsplanen. Styrelsen skall även se till att föreningens stadgar efterlevs och att årsstämmans beslut genomförs.

Förvaltning
Riksbyggens kontor i Göteborg biträder styrelsen med föreningens förvaltning gällande ekonomi, teknik, fastighetsservice och fastighetsutveckling.

Föreningens stadgar
Det finns lagar som gäller för bostadsrättsföreningar och ekonomiska föreningar, men föreningen har också en egen ”lag” och det är stadgarna. Dessa stadgar finns registrerade hos Bolagsverket. Varje medlem bör ha ett exemplar av stadgarna för att veta vilka regler som gäller i föreningen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar: 2002-2003 Stamrenovering 2003 Elstammar 2008 Renovering av hissar 2008 Säkerhetsdörrar (ståldörrar), postboxar samt nya entrépartier i aluminium installerades. 2013-2014 Byte och inglasning av balkonger 2016 Fräscha upp entréer samt runt husen2015-2016: Dränering av tre grundmurar. 2016: Omasfaltering och nya tillfartsvägar, grillplatser, ny belysning och basketplan
Kommande renoveringar: 2016-2017: Renovering av åtta fläktaggregat, målning invändigt av tvättutrymmen, källargångar och vindar. 2017.2017: Breddning av parkeringsplatser 2017-2018: Byte av samtliga termostatventiler känselkropp.

Samtliga hissar i föreningen kommer att bytas ut i sin helhet under 2018. Styrelsen har tagit detta beslut då vi haft stora problem med funktionaliteten på hissarna, med återkommande stopp och problem med både service och reservdelar. Hissarna är gamla och ett byte bör ske innan vi får så stora problem att långa oplanerade stopp kan inträffa.

Bytet sker för ett till två hus åt gången. Under den månad bytet tar kommer dessa hus att vara utan hiss. Mer information om hissbytet kommer längre fram.

Tidschema:

23/4-27/5 Kastvindsgatan 1 och Virvelvindsgatan 24
21/5-17/6 Fjällvindsgatan 4 och V. Stillestorpsgatan 23
6/8-2/9 V. Stillestorpsgatan 25
27/8-30/9 Virvelvindsgatan 26
24/9-28/10 Virvelvindsgatan 28
22/10-18/11 Virvelvindsgatan 30

Parkering

Parkering
Föreningen har 202 st parkeringsplatser.
P-platserna får ej hyras ut i andra hand.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum
Cykelparkering finns i huset (använd cykelentrén!).

Beställning av nycklar till cykelrum görs mot en avgift hos fastighetsexpeditionen.

Gästlägenhet
Gästlägenheten finns på Kastvindsgatan 1, våning E2.
Ett rum med pentry, 2 st dubbla bäddsoffor. Toalett med dusch.
Kostnaden är 200 kr per dygn. (Max 7 dagar åt gången)
Bokas genom fastighetsskötarna.
Vardagar kl.8.30 – 9.30
Tel.nr. 031 238125

Bastu
Bastun finns på Fjällvindsgatan 4.
Nyckel till bastun finns att köpa hos fastighetsexpedition,
Virvelvindsg. 28, entréplan. Öppet vardagar 8.30-9.30
Tel. 031-238125. (Telefonsvarare finns).

Internetbokning finns inte!
Nedanstående tider gäller.
Torsdag 14.00-20.00 Damer
Fredag 14.00-20.00 Herrar
Lördag 10.00-12.00 Damer
Lördag 12.00-14.30 Herrar
Lördag 14.30-19.00 Familj – Bokas på teckningslistan i bastun.
Söndag 12.00-19.00 Familj – Bokas på teckningslistan i bastun.
Endast en bokning per gång gäller.

Sophantering
Källsortera kartong, metall, plast, med mera i miljörummet i huset. Glas slänger du på närmaste sopstation..

Sorteringsguiden (Göteborgs Stad) url_icon

Föreningen ställer upp en container på planen vid ett antal tillfällen under året. Datum anslås i trapphusen och på hemsidan. Containern är på plats från onsdag 09.00 till torsdag 15.00.

Vitvaror och elektronikavfall såsom spis, kyl, tv, datorer med mera får inte slängas i containern, utan skall forslas bort till återvinningscentral av respektive lägenhetsinnehavare.

På återvinningscentralen kan du lämna farligt avfall, förpackningar, grovavfall, el-avfall, däck, skrot, vitvaror samt kläder och textilier. Det finns fem återvinningscentraler i Göteborg. Du behöver ett ÅVC-kort för att kunna lämna avfall. Kortet hämtar du ut på återvinningscentralen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 244 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,29607%
Andel av årsavgiften är
0,29386%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 425 000 kr
Lägenhetsnummer
164
Våningsplan
8 av 11
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
69 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
107

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Virvelvindsgatan 24

Virvelvindsgatan 24,
417 14 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner
  Försäljningsansvarig BR Hisingen

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 2d
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 248 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2019-03-23 12.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvillegatan 8
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 191 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Herkulesgatan 5a
  Utgångspris
  2 400 000 kr
  Månadsavgift
  3 333 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 17
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 490 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 5
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 468 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2019-03-24 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Långängen 10
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 490 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5c
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,1 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5D
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 828 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1b
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  4 666 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80,27 kvm

  Visning: 2019-03-23 13.15 Boka här