Välplanerad hörnlägenhet i mycket gott skick med en stor inglasad balkong.

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 24

På förhand
Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
4 168 kr
Antal rum
3
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 11
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad hörnlägenhet i mycket gott skick med en stor inglasad balkong.

Välkommen till en välplanerad hörnlägenhet. Lägenheten är i väldigt gott skick och med en stor inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad hörnlägenhet i mycket gott skick på våning 5, med ett perfekt läge på centrala Hisingen. Lägenheten har nytt fräscht kök och badrum samt en stor och inglasad balkong där du kan sitta under större delar av året. Helkaklat badrum som renoverades i samband med stamrenoveringen. I lägenheten erbjuds bra förvaring i form av den rymliga klädkammaren. Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt boende i ett expansivt område.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter! Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym. Här finns även tvättstuga i samma byggnad. I föreningen finns tillgång till en gästlägenhet för fyra personer, pingisrum och bastu. Utomhus finns även grillplatser, boulebana och lekplats.

Interiör

I hallen finns bra förvaring i form av en hatthylla direkt till vänster. Till höger nås lägenheten rymliga och praktiska klädkammare för extra förvaring. I hallen stiger du in på ett praktiskt klinkergolv. Hallen sträcker sig vidare in i lägenheten och golvet övergår sedan till ett parkettgolv som även följer in i sovrummen.

Till höger om hallen ligger köket som är stilrent och modernt inrett med vita luckor som ger dig gott om förvaring. Ovanför den underlimmade bänkskivan sitter ett ljusgrått stänkskydd. Köket är fullutrustat med allt du kan tänkas behöva i form av spishäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd kaffemaskin, kombinerad kyl och frys, inbyggd micro samt diskmaskin. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade. Fönstret bidrar med ett härligt ljus som gör att köket känns rymligt. I köket finns även plats för enklare matgrupp.

Det första mindre sovrummet ligger i vägg med köket och rymmer enkelt en större säng om så önskas. Använd som barnrum, kontor eller efter vilket ändamål du har behov av. Ljusgråa väggar och på golvet ligger ett fint parkettgolv i ek. Fönstret släpper in ett fint ljus in i rummet.

Det större sovrummet har gott om plats för en stor dubbelsäng och lättare möblemang. Bra med förvaring i den praktiska garderoben med skjutdörrar. Utanför fönstret sträcker sig balkongen vilket gör rummet extra privat och rofyllt. Väggarna här vitmålade och med en snygg fondvägg i grått.

Utanför sovrummet ligger lägenhetens fina badrum med wc, handfat med underliggande skåp, handdukstork och stor dusch. Badrummet är även förberett för tvättmaskin för extra komfort. Här finns också ett fönster som släpper in behagligt med ljus. Fint inrett med grått klinkergolv med golvvärme och på väggarna sitter kakelplattor.

Sen öppnar vardagsrummet upp sig, rummet ligger i hörnet på huset med ett fritt läge och fönster åt två olika väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp och en fin utsikt. Här kan du med lätthet möblera med stor soffgrupp och tillhörande tv-möbel och det finns även utrymme för ytterligare byrå eller annan möbel i form av en större matgrupp. Här ligger det ett välbevarat parkettgolv och väggarna är målade i ljusa toner.

Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som ligger i ett österläge och med en härlig utsikt. Inglasningen gör att du kan njuta extra många stunder här oavsett väder. Balkongen har gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
356
Antal lokaler
13
Överlåtelseavgift
1138
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen innehar fastigheterna Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7 med 356 lägenheter och 13 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1958-1960. Fastigheternas adress är Kastvindsgatan 1, Fjällvindsgatan 4, Västra Stilletorpsgatan 23-25 samt Virvelvindsgatan 24-30 i Göteborg. Fastigheten är uppförd 1958.

Ekonomi:
Förening med god ekonomi. Föreningen har linjär avskrivning på byggnaden.

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Förvaltare:
Riksbyggen

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2018: byter ut alla hissar i föreningen, hissen på Västra Stillestorpsgatan 23 är utbytt i maj-juni.
2017: Soprummen gjordes om till miljörum med sopsortering och samtliga armaturer i trapphusen byttes ut.
2016-2017: Renovering av åtta fläktaggregat. Byte av två torktumlare. Målning invändigt i tvättstugan, källargångar och vindar.
2015-2016: Dränering av tre grundmurar. OVK-besiktning med energisparåtgärder.
2013-2014: Balkongrenovering. Balkongerna breddades samt glasades in.
2014-2015: Byte av låssystem i entréer till tags samt p-garage på Fjällvindsgatan.
2013-2014: Byte av två tvättmaskiner samt byte av garageport med styrning.
2010: Säkerhetsdörrar köptes in av föreningen. Renovering av hissen i form av nya motorer och linor.
2002-2004: Fastigheterna gjorde stambyte och i samband med det renoverades alla badrum.

Parkering

Ca. 30 parkeringsplatser under däck. Går att hyra för 400 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

202 parkeringsplatser. Går att hyra för 250 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Fastighetsskötarna har hand om parkeringskön.
Längs med Rambergsvägen finns fri parkering.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband. Leverantör: ComHem. I fastigheten finns även fiberbredband via Ownit. För bredband krävs separat abonnemang, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Gårdsplats/innergård

Föreningen tillhandahåller en gemensam basketplan.

Gemensamma utrymmen

Källarförråd och vindsförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsförråd samt ett verkstadsrum och i varje hus finns soppsortering. Föreningen har även en gästlägenhet som finns på Kastvindsgatan 1,med 4 bäddar som går att hyra för 200 kr per dygn (Max 7 dagar åt gången). Bastu finns på Fjällvindsgatan 4 med ingång på norrsidan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 168 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
1502
Våningsplan
5 av 11
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
69 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
260 kr
Försäkring
150 kr
Summa
410 kr

Byggnadssätt

Byggår
1958

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
107

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Godemansgatan 9C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 719 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2018-09-23 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Pris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2018-09-27 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5D
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 828 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1b
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 666 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80,27 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 13a
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 787 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2018-10-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderkvarnsgatan 2D
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 153 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!