Skön älvutsikt från balkong och bostad

Eriksberg, Göteborg

Östra Eriksbergsgatan 76

Utgångspris
4 250 000 kr
Avgift
4 398 kr
Antal rum
3
Boarea
83,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Skön älvutsikt från balkong och bostad

I perfekt läge i Brf Vinga bor du här med skön vy mot älven både från balkong och bostad. Stora fönster ger fantastisk älvutsikt från bostaden.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Härlig vy från balkong och bostad. Östra Eriksbergsgatan 76 - Bjurfors
Härlig vy från balkong och bostad
Mysig och rogivande balkong. Östra Eriksbergsgatan 76 - Bjurfors
Mysig och rogivande balkong
Vattenutsikt, ljus och harmoni är ledorden. Östra Eriksbergsgatan 76 - Bjurfors
Vattenutsikt, ljus och harmoni är ledorden
. Östra Eriksbergsgatan 76 - Bjurfors
Stora fönster skapar fantastiskt ljusflöde. Östra Eriksbergsgatan 76 - Bjurfors
Stora fönster skapar fantastiskt ljusflöde
Modernt kök med gott om förvaring. Östra Eriksbergsgatan 76 - Bjurfors
Modernt kök med gott om förvaring

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Skön älvutsikt från balkong och bostad
En trappa upp ligger denna fina bostad med fantastisk utsikt mot vattnet och den gröna gården. Vardagsrum som förenas med ett snyggt kök i öppen planlösning. Stora fönster ger ett rikligt ljusinsläpp och ger dig en härlig utsikt ner mot älven. Från både balkong, vardagsrum och kök kan du njuta av utsikten och blicka ut över älven och se båtarna glida förbi. Bra planerad bostad med sovrum i svalt läge och stora härliga fönsterpartier gör att detta till ett mycket njutbart boende. Badrum med badkar och en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Bostaden har två förråd - ett lättåtkomligt precis utanför lägenhetsdörren samt ett stort i källaren.

I populära HSB Vinga bor du med hög livskvalité. Föreningen har en relaxavdelning med bastu, stor samlingslokal och övernattningsboende samt välutrustad tvättstuga. Föreningens ekonomi är god och man har sänkt avgifterna.

Här bor du alldeles vid Eriksbergs kajstråk, som är en av Göteborgs pärlor med sina caféer och rofyllda läge. Strosa längs kajerna eller varför inte slå dig ner och ta en fika och beundra Ostindiefararen Götheborg, som ligger alldeles i närheten.

VÄLKOMMEN att boka dig på visning.
Det finns möjlighet till förhandsvisning och förhandsköp eller vill du hellere komma på enskild visning, kontakta mäklaren.

Interiör

Denna bostad har ett mycket bra läge i huset. Rakt fram ser du älven och lagom högt upp för att du skall kunna njuta av älvutsikten från stora delar av bostaden. Väggarna i bostaden går i ljus ton och på golven ligger ekparkett.

Hallen avslöjar att detta är en mycket ljus och trevlig bostad. Här skjutdörrsgarderob med speglar.

Till höger om hallen ligger köket. Köket har smakfulla högblanka vita luckor och gott om skåp och lådor. Bänkskiva av snyggt mörkt laminat som matchar köksgolvet. Induktionshäll, spisfläkt med kåpa i rostfritt, kombinerade kyl och frys som är helintegrerade bakom högblanka vita luckor. Inbyggd varmluftsugn och micro i rostfritt samt diskmaskin. Köket rymmer matplats. Här kan du med fördel avnjuta middagen med utsikt ner mot älven. Köket förenas med vardagsrummet i öppen planlösning.

Vardagsrummet nås från både hall och kök och är lättmöblerat med ett stort fönsterparti, som skapar ett härligt ljus i rummet. Golvet har ekparkett och ena väggen har en vacker fondvägg av vitlaserad träpanel.

Från vardagsrummet har du utgång till balkongen.
Balkongen är på ca 8 kvm och är en av bostadens stora fördelar. Koppla av rofyllt mot den grönskande gården och blicka ner mot livet på älven.

Båda sovrummen ligger i fil till vänster om hallen. Det stora sovrummet har tapet i naturgrön nyans och rymmer skjutdörrsgarderob.

Det andra sovrummet är idag ett barnrum med ljusgrå tapet samt en fondtapet i ljusblått. Detta sovrum har en klädkammare.
Båda sovrummen ligger i svalt norrläge.

Badrummet är rymligt och har badkar. I badrummet finns en bänk för klädvård samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Wc som är vägghängt och det finns handdukstork. Tvättstället har underskåp och det finns ett inbyggt badrumsskåp. Badrummet är delvis kaklat med vitt kakel samt en del i harmonisk mossgrön nyans. Golvet har ljus plastmatta. Vädringsfönster

Till bostaden hör hela två förråd varav ett om ca 2 kvm direkt i anslutning till bostaden och ett stort förråd i källaren om ca 8 kvm.

Välkommen till en mycket trivsam bostad som karaktäriseras av stora fönsterpartier, som ger ett härligt ljus och utsikten mot vattnet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig balkong med skön vy mot älven.

Tillträde

Månadsskiftet juni-juli

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 398 kr

Månadsavgiften inkluderar värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,71737%
Andel av årsavgiften är
0,9986%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Lägenhetsnummer
26
Våningsplan
2 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
83,9 kvm
Bastu
Ja

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
335 kr
Försäkring
130 kr
Summa
465 kr

Uppgifterna är hämtade från nuvarande ägare och varierar utifrån behov och förbrukning. Familjen består av två vuxna samt två barn.

Byggnadssätt

Byggår
1996

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
132
Energideklarationsdatum
2009-06-02

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vinga i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
107
Antal hyresrätter
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

I hjärtat av Eriksberg ligger brf Vinga direkt vid kajkanten. Med sina 107 lägenheter är vi en av Eriksbergs största bostadsrättsföreningar. De flesta är upplåtna med bostadsrätt och en handfull upplåts med hyresrätt. Brf Vinga är en aktiv förening med cafékvällar och andra trevliga sammankomster. Föreningen har en stabil ekonomi som medgett avgiftsfria månader tidigare år. Man har de sista istället sänkt avgifterna. Föreningen amorterar aktivt av på sina lån. Mycket god ordning på byggnader och innergård. HSB Fastighetsservice sköter gården samt städar trapphus och gemensamma utrymmen. Trivsamma gemensamhetsutrymmen som 2 övernattningslägenheter och relaxavdelning med bastu som uppskattas av medlemmarna. Vänligen se årsredovisningen och föreningens informativa hemsida för mer information.

Föreningens ekonomi

Inga nya avgjftsjusteringar är i dagsläget beslutade.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 62 garageplatser och det finns även mc-platser och mopedplatser. Normal bilplats 920 kr/mån, Liten bilplats 800 kr/mån, mc-plats 300 kr/mån och mopedplats 100 kr/mån. 10 av platserna har dessutom laddstople för elbil. Som alternativ går det att köpa p-tillstånd till p-platser i närliggande P-hus för 900 kr/mån. Till samtliga är det för närvarande kö. Man kan också hyra p-platser runt i området via en samfällighetsförening och Göteborgs kommun.

TV/bredband

Gruppavtal via Comhem som erbjuder tv, bredband och ip-telefoni. Tv och bredband ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Till var lägenhet hör ett förråd som är placerat på samma våningsplan som bostaden samt ett stort källarförråd.

I föreningen finns det bastu, tre cykelförråd, hobbylokal, samlingslokalen tillika festlokalen "Vingasalen" som kan hyras för 350 kr/dygn, tvättstuga med torkrum samt de två gästlägenheterna "Ada" och "Beda" (Hyra 200/250 kr/dygn). Utomhus finner vi en lekplats samt mysiga grillplatsen "Kommandobryggan" vid vattnet.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östra Eriksbergsgatan 76

Östra Eriksbergsgatan 76,
417 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Astris Gata 58
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 127 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2020-04-13 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 66
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 482 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 89
  Prisidé
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  2 480 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2C
  Fast pris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  2 173 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2020-04-07 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Fast pris
  3 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 314 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  4 945 000 kr
  Månadsavgift
  2 850 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2020-04-09 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2C
  Fast pris
  3 645 000 kr
  Månadsavgift
  2 483 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  88 kvm

  Visning: 2020-04-09 16.00 Boka här