Topprenoverad och rymlig trea i populärt område

Hisings Backa, Göteborg

Bäckebolsängen 23

På förhand
Avgift
4 860 kr
Antal rum
3
Boarea
72,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Topprenoverad och rymlig trea i populärt område

I populära Bäckebol ligger denna topprenoverad trea med inglasad balkong i soligt västerläge. Här bor du i en trivsam bostad i toppskick.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

I populära Bäckebol ligger denna 3:a om ca 73 kvm. Här bor du i en trivsam och fin bostad med fina golv och helkaklat badrum med tvättpelare. Köket är modernt och är rymligt med gott om arbetsyta och förvaring. Vid fönstret finns plats för matbord. Utanför det lättmöblerade och rymliga vardagsrummet finns en balkong åt grönområde utan direkt insyn. Balkongen är inglasad och ligger i soligt västerläge, så du kan njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen.

Här bor man i en populär förening med fina gemensamhetsutrymmen, nära service och kommunikationer. Lugnt och barnvänligt område med välskötta innergårdar. Närheten till den service man behöver såsom affärer och goda kommunikationsmöjligheter in till centrum.

Interiör

Varmt välkommen till Bäckebolsängen 23.

Välkomnande och ordentligt tilltagen hall med god plats för både avhängning och förvaringsmöjligheter. En inbyggd garderob ger förvaring för ytterkläder. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger vitlaserad ekstavsparkett som är genomgående i hela bostaden.

Rakt fram från hallen nås det stora sovrummet. Rymligt och ljust med ett stort fönster. Här finns en fyra stora platsbyggda skjutdörrsgarderober samt två större garderober som ger extra plats för förvaring. Här finns även en upphängd TV för extra lyx. Väggarna pryds av harmonisk rutig tapet. I taket finns spotlights av högsta klass med dimmerfunktion.

Till vänster om hallen ligger badrummet som renoverades 2014. På väggarna sitter delvis ett svart kakel och även mosaikplattor som matchar klinkergolvet perfekt. Här finns duschkabin, handfat med kommod och wc samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som är ett år gamla vardera. Det finns också ett praktiskt vädringsfönster.

Från hallen nås även det stora vardagsrummet som är luftigt och lättmöblerat. De stora låga fönstren ger ett härligt ljus i rummet. Detta förstärks av de ljusa väggarna och den fina fondväggen. Även här är taket nersänkt med spotlights.

Utmed hela vardagsrummet löper en rymlig inglasad balkong. Balkongen ligger i västerläge med fritt läge utan direkt insyn. Här kan du njuta av solen hela eftermiddagen och kvällen. På golvet ligger frostfritt klinker.

Bostadens hjärta är köket. Öppningen mot hallen är vidgad och ger en rymligare känsla. Köket är rymligt med gott om förvaring och arbetsytor. Skåpsluckorna i ljust går snyggt ihop med de gråa väggarna. Arbetsytorna består av en blå laminatbänkskiva och ovan den sitter gråa små kakelplattor. Här finns allt man kan önska sig såsom spis och spisfläkt, inbyggd micro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Intill fönster finns en naturlig matplats för flera.

Från köket har du tillgång till det lilla sovrummet som kan användas som gästrum eller barnrum. På golvet ligger samma fina parkett och väggarna är i samma färg som det stora sovrummet. Möblera efter eget tycke och smak.

Modernt och väl planerat boende fritt från insyn.

Mycket varmt välkommen på visning.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Backa 99:3

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 860 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,16914%
Andel av årsavgiften är
0,16914%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
8 704 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
28
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
72,6 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
80 kr
Försäkring
180 kr
Summa
260 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1972-1974
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-06-24

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Bäckebol i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
570
Antal lokaler
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Bäckebol består av 570 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 19 lokaler med hyresrätt. Område byggdes 1972-1974 och består av ett antal olika hustyper. Lägenheterna är fördelade mellan 1 - 5 r.o.k.

Föreningen har en informativ hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/

Ekonomi:
Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin, med en fördröjning på en månad.

Övriga utrymmen:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förvaltare:
HSB

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen. Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Fasadprojektet kommer starta under hösten 2019 och omfattar nya fönster, fasader, tak, ombyggt ventilationssystem samt nya balkonger med inglasning. Där ingår nya förlängda och inglasade balkonger. Läs mer på hemsidan: https://www.hsb.se/goteborg/brf/backebol/nyheter/samtyckesblanketten/

Parkering

Till nästan alla lägenheter hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringsplatsen kan vara belägen ute (på stora p-platsen eller på P-däckets olika plan) eller under tak i P-däck. Det finns 100 st. termogarageplatser och ett mindre antal p-platser under däck att hyra, för dessa är det separata köer. För mer information om parkering se föreningens hemsida.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: Telenor (fiberkabel upp till 200 Mbit). Det är också möjligt att teckna abonnemang för bredbandsuppkoppling via ComHem. Separat abonnemang krävs för bredband, vilket betalas av bostadsrättsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett förråd, extra förråd kan hyras. Det finns bastu och gym i föreningen. Årskort 400 kr för gym och 100 kr för bastu. På Bäckebolsängen 4 finns en samlingslokal som kan hyras av medlemmarna (hyra 250 kr/dygn). Två övernattningsrum kan hyras med vardera 4 bäddar. De är belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. På Bäckebolslyckan 3 finns ett hobbyrum för mindre snickeriarbeten m.m. På Cederflychts gata finns en miljöstationen. Föreningen har 4 tvättstugor. I tvättstugorna finns 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, torkrum och mangel. Tvättstugorna är belägna på;

Bäckebolsängen 1: lgh nr 001-036, 121-180, 329-346, 401-418
Bäckebolsängen 7: lgh nr 037-060, 181-240, 347-364, 419-465
Bäckebolslyckan 3: lgh nr 061-078, 241-284, 365-382, 466-537
Bäckebolslyckan 9: lgh nr 079-120, 285-328, 383-400, 538-570

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritidsklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bäckebolsängen 23

Bäckebolsängen 23,
422 54 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ekebygatan 15
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sägengatan 51
  Månadsavgift
  5 595 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bäckebolsängen 30
  Månadsavgift
  5 205 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sagogången 38
  Månadsavgift
  5 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  Adress
  Gösta Berlings Gata 14
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 306 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,3 kvm

  Visning: 2020-05-25 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Båtsman lustigs gata 31
  Månadsavgift
  4 901 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  111,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kavaljersgatan 26
  Månadsavgift
  6 276 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sagogången 53
  Månadsavgift
  6 472 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sägengatan 3
  Månadsavgift
  7 172 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  103,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sägengatan 57
  Månadsavgift
  5 566 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Poetgatan 9
  Månadsavgift
  5 414 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Backa, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övralidsgatan 11
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 921 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!