Helrenoverad genomgångstvåa med balkong i västerläge

Hisings Kärra, Göteborg

Lillekärr Södra 134

På förhand
Utgångspris
1 950 000 kr
Avgift
4 221 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
62 kvm

Helrenoverad genomgångstvåa med balkong i västerläge

Välkommen till denna helrenoverade genomgångstvåa med västbalkong. Här bor man i ett lugnt och omtyckt område med närhet till allt.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Dekorationstak. Lillekärr Södra 134 - Bjurfors
Dekorationstak
. Lillekärr Södra 134 - Bjurfors
. Lillekärr Södra 134 - Bjurfors
. Lillekärr Södra 134 - Bjurfors
. Lillekärr Södra 134 - Bjurfors
. Lillekärr Södra 134 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till ett trivsamt boende i ett lugnt och omtyckt område. Här bor du i en helt nyrenoverad genomgångstvåa från 2020 med balkong i bästa västerläge.

Stora fönsterpartier i två väderstreck skapar ett härligt ljusflöde till lägenheten. Köket är väldisponerat med matplats för flera invid fönstret. Vardagsrummet är stort och luftigt vilket skapar en härlig rymd samt sociala umgängesytor. Balkongen erbjuder många soltimmar och en vacker vy mot skogsparti. Sovrum med plats för både dubbelsäng och möblemang.

I Kärra har du närhet till allt och bostaden ligger bara ett stenkast från Kärra centrum med dess stora utbud. Skola och förskola finns i närheten och det är goda bussförbindelser in till city. Perfekt boende med närheten till city men ändå i ett lugnt naturskönt område.

Interiör

Varmt välkommen till Lillekärr Södra 134.

En trappa upp leder er till bostadens loftgång där ni når entrén. Öppna dörren, stig in och välkomnas av den trivsamma känsla som omsluter bostaden. Bostaden är helt nyrenoverad 2020. I hallen finns plats för avhängning där ni kan förvara era kläder. På golvet ligger ett nylagt parkettgolv som sträcker sig över hela vardagsrummet. Väggarna är ljusa.

Från den öppna planlösningen till vänster om entrén når ni den naturliga matplatsen intill fönstret. Innanför ligger det nyrenoverade köket från Ikea med gråa luckor och ovanför den mörka laminatbänkskivan sitter fin mosaik. Här finns all maskinell utrusning man behöver i form av induktionshäll, integrerad varmluftsugn, micro, spisfläkt, kyl och frys från Samsung med vatten- och istapper samt en diskmaskin.

Från hallen når ni det rymliga vardagsrummet som ger plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. De stora fönstren släpper in ljuset som får sprida sig fint över de öppna ytorna. På golvet ligger mörk parkett och väggarna är vitmålade. Här kan ni möblera efter tycke och smak. Taket pryds elegant av ett dekorationstak i mönster med spotlights.

Från vardagsrummet tar ni er ut på balkongen i insynsfritt läge. Här får ni plats med ett möblemang för gästerna där kaffet kan avnjutas i lugn och ro.

Bostadens sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Sovrummet har ljus plastmatta på golvet och vitmålade väggar. Klädförvaring finns i en stor skjutdörrsgarderob. Här finns möjligheter för både säng med tillhörande möblemang.

Badrummet är också från 2020 och har svart marmorklinker på golv och samma marmor på en av väggarna. Det matchar fint de vita kakelplattorna på resterande av väggarna. Här finns toalett, handfat med kommod, spegel med belysning, badkar, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin.

Varmt välkommen till en unik lägenhet.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 221 kr

I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV samt internetuppkoppling via eget nät. Även bostadsrättstillägg är inkluderat i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,22861%
Andel av årsavgiften är
0,2292%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
400 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 950 000 kr
Lägenhetsnummer
329
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
62 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1972
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-05-08

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 37
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
400
Antal lokaler
2
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens adresser är: Prilyckegatan 63-85 och Lillekärr Södra 106-162. Området består förutom av bostäder även av Kärra Centrum med all service, skolor och simhall. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna. Nuvarande tomträttsavtal löper fram till 2024. Husen byggdes under 1972-73 och består av 400 lägenheter. Dessutom finns två lokaler

Ekonomi och renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan uppdateras årligen. I årsredovisning samt på föreningens hemsida hittar du detaljerad information om gjorda och kommande renoveringar. Det är ingen planerad avgiftshöjning i dagsläget. Se gärna föreningens hemsida för mer information: www.37an.net.

Gör en avflyttningsbesiktning i samband med avflytt. A och B anmärkningar skall åtgärdas av säljaren.

Föreningens ekonomi

Det finns inga beslut om att höja avgiften i dagsläget.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Se årsredovisning samt föreningens hemsida för information. Ventilationskontroll genomförd (OVK): Godkänd.
2017- Dränering och kulvertbyte.
2017- Relining har genomförts för detaljerad information se informationsblad på föreningens hemsida.

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan vilken uppdaterades i oktober 2018. I årsredovisning samt på föreningens hemsida hittar du detaljerad information om gjorda och kommande renoveringar.

Parkering

Det finns totalt 400 parkeringsplatser varav 147 st är carportplatser. Parkeringsplatserna (ej carport) går att hyra från 150 kr/mån utan el och för 200kr/mån med el. Carportplats går att hyra för 250 kr/mån. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats för mc, hyra 130 kr/mån. Till samtliga parkeringsalternativ är det separat kö. För aktuell information kring tillgången på parkeringsplatser så kan man kontakta Riksbyggen EKC på tel. 0771-860 860.

TV/bredband

I avgiften ingår kabel-TV (ComHem, Telia fiber) och internetuppkoppling. Föreningen har ett eget bredbandsnät. Internet-avgiften om 90 kr är obligatorisk för alla lägenhetsinnehavare och är inbakad i avgiften. Hastigheten är upp till 100 Mbit/s. Box, router och fjärrkontroll ingår. Dessa tillhör lägenheten vid ev. flytt.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett förråd. Det finns bastu, festlokal, gästlägenhet, tvättstuga, snickerirum samt ett målarrum i föreningen.

Övrigt

Badrumsrenovering Föreningen har en flerårig budget på badrumsrenoveringar, ca 25 lägenheter per år. Nedanstående gäller om väggbrunn finns i badrummet. I annat fall ombesörjer föreningen endast montering av ny golvbrunn i samband med badrumsrenovering. Titta på föreningens hemsida vad som ingår i föreningens åtaganden. Om orginalmatta på golv (grönspräcklig) finns kvar sponsrar föreningen badrumsrenovering med 3000 kr, kontakta förvaltare på Riksbyggen för mer info. Den delen som du betalar för själv, be om en offert, så kan du jämföra den med annan för uppdraget behörig (av Byggkeramikrådet BBV alt GVK) entreprenör. Bostadsrättsinnehavare äger rätt att utnyttja annan behörig entreprenör för den delen som han ansvarar för.

Området

Mäklaren om Hisings Kärra

Hisings Kärra är en grön och expanderande stadsdel. Bostäderna här består nästan helt av bostadsrätter, radhus och villor. Stadsdelen är befolkningsmässigt en av de minsta i kommunen men till ytan en av de största. I Hisings Kärra bor du med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt.

OMRÅDET
Befolkningen i stadsdelen uppgår till cirka 11 000 personer varav de flesta är bosatta i tätorten Hisings Kärra och Gerrebacka. Rödbo är huvudsakligen lantbruksbygd med inslag av villabebyggelse angränsande till Kungälv.

NATUR, KULTUR OCH FRITID
Svankällan ligger norr om Hisings Kärra och Gerrebacka på Hisingen. Det är ett stycke natur och kulturlandskap på gränsen mellan stad och land. Bäckens flöde genom området dämdes upp i början av 1900-talet för att ge rum för fiskodlingar i dammar. Dessa finns kvar som en igenväxande våtmark. Området har nu rustats upp, vattennivån höjts och nya stigar har anlagts. En våtmarkspark har skapats. Här kan djur- och växtliv frodas, samtidigt som Svankälla är tillgänglig för unga och gamla. Med nya stigar, fågeltorn och utsiktsberg har det öppnats en ovanlig natur- och kulturpark för alla.
Kärra Centrum är den naturliga platsen för evenemang av allehanda slag. Här arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, IT-caféet, fritidsgård, kulturskola m.m. Elljusspår finns på Jämmerberget och i Göta älv finns numera möjlighet att fånga en och annan gädda. Mittemellan Hisings Kärra och Rödbo finns Europas nordligaste bokskog med ett rikt fågelliv och dit hägern återkommer varje vår för att häcka. I Kärra är idrotten en viktig sysselsättning. De stora klubbarna är Kärra HF(Handboll), Kärra KIF(Fotboll) samt Kärra IBK(Innebandy). Dessutom finns Clarebergs Ridklubb som är populär och lockar många hästintresserade.

UTBILDNING
I Hisings Kärra finns sex förskolor samt flertalet familjedaghem. Här finns även en förskola som drivs i Svenska Kyrkans regi. Det finns tre kommunala grundskolor där det även ingår fritidshem. Den kommersiella servicen i området är god med bankkontor, apotek, frisörer, konditorier, blomsteraffärer och dagligvarubutiker.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna från Kärra är goda med buss som tar dig in till innerstaden på ca 20 min.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Kärra? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lillekärr Södra 134

Lillekärr Södra 134,
425 31 Hisings Kärra

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Lillekärr Norra 12
  Utgångspris
  2 845 000 kr
  Månadsavgift
  5 558 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  89,3 kvm

  Visning: 2020-08-16 11.15 Boka här