Etta med hotellkänsla i ett lugnt och avskilt läge med närhet till både centrum och Chalmers!

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Ebbe Lieberathsgatan 16c

Pris
2 400 000 kr
Avgift
2 357 kr
Antal rum
1
Boarea
31,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • onsdag 28/10, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Etta med hotellkänsla i ett lugnt och avskilt läge med närhet till både centrum och Chalmers!

Drömlik etta med avskild sovdel och solig balkong i lugnt läge in mot gården! Låg avgift i stabil brf!

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

En fantastisk etta som bjuder på en yteffektiv planlösning med öppen social yta och avskild sovalkov. Ebbe Lieberathsgatan 16c - Bjurfors
En fantastisk etta som bjuder på en yteffektiv planlösning med öppen social yta och avskild sovalkov
Ett lugnt och tyst läge in mot gården med väl tilltagen balkong i ett soligt och ostört läge!. Ebbe Lieberathsgatan 16c - Bjurfors
Ett lugnt och tyst läge in mot gården med väl tilltagen balkong i ett soligt och ostört läge!
Bostadens stora fönsterparti bjuder på ett underbart ljusinflöde. Ebbe Lieberathsgatan 16c - Bjurfors
Bostadens stora fönsterparti bjuder på ett underbart ljusinflöde
. Ebbe Lieberathsgatan 16c - Bjurfors
Etta med hotellkänsla i ett lugnt och avskilt läge. Ebbe Lieberathsgatan 16c - Bjurfors
Etta med hotellkänsla i ett lugnt och avskilt läge
Ljusa väggar och ett ljust parkettgolv ger en stilren känsla i bostaden. Ebbe Lieberathsgatan 16c - Bjurfors
Ljusa väggar och ett ljust parkettgolv ger en stilren känsla i bostaden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Denna fantastiska etta bjuder på en yteffektiv planlösning med öppen social yta och avskild sovalkov. Lägenheten har ett helkaklat modernt badrum och ett stilsäkert ljust kök. Praktiskt med goda arbetsytor och förvaringslösningar. Sovalkoven är mysig och på ett smakfullt sätt avskärmad från resten av lägenheten. Ljusa väggar och ett ljust parkettgolv ger en stilren känsla i bostaden. Huset är försett med hiss och lägenheten har ett lugnt och tyst läge in mot gården med väl tilltagen balkong i ett soligt och ostört läge!

Närhet till b.la. mataffär, gym, apotek och grönområden. Innerstans kontor, butiker och högskolor ligger på cykelavstånd och spårvagnshållplatsen ligger utanför porten där linje 2 och 4 tar dig till Korsvägen på några minuter.

I Studio 256 är alla lägenheter miljömärkta enligt Svanens riktlinjer. Detta betyder att du bor i välisolerade hus med modern ventilation vilket ger låga driftskostnader och ett behagligt inomhusklimat. Snålspolande kranar och moderna vitvaror sparar på naturens resurser. Vidare erbjuder föreningen b.la. cykelförråd, gemensam tvättstuga, sopsortering och en grönskande innergård för de boende att njuta av. Föreningen erbjuder även en mysig takterrass med loungedel och tv. Perfekt plats att umgås med vännerna på!

Interiör

Välkommen över tröskeln till denna ljuvliga etta med påtaglig hotellkänsla. Kliv in i bostadens ljusa hall med god plats att hänga av ytterkläder på samt praktisk förvaring i den inbyggda garderoben. Redan i hallen slås du av att bostaden har det där lilla extra.

Till vänster i hallen finns hemmets badrum med noga utvalda material och tidlös färgsättning. Kaklade väggar i vitt möts av golvet som pryds av kakel i en grå nyans. I ena hörnet finns en dusch med väggar i klarglas. Tvättmaskin med kombinerad torktumlare skapar komfort till hemmet. Badrummet har en WC-stol, en vit kommod samt överhängande spegel med belysning.

Via hallen tar du dig vidare in i denna fantastiska etta och möts av en öppen och ljus planlösning. Direkt till höger är det stilrena köket placerat. Med ljusa luckor i kombination med en mörkare bänkskiva som kontrast, känns köket smakfullt och tidlöst. Köket har kyl, frys, diskmaskin samt en inbyggd mikro. Invid köksdelen finns plats för ett bord där middagar kan avnjutas i goda vänners lag. Bostadens stora fönsterparti bjuder på ett underbart ljusinflöde. Härifrån nås bostadens ljuvliga balkong för sköna dagar att avnjuta. Med utsikt över föreningens innergård kan du i lugn och ro utnyttja den väl tilltagna balkongen.

Möblera med soffa och tillhörande möblemang under det stora fönsterpartiet. På fönsterbänkarna i smakfull sten finns plats för favoritprylar och gröna växter. Ena väggen pryds av praktiska garderober som stilfullt matchar köksinredningen och bostadens sobra färgskala. Avskilt från den öppna planlösningen med kök och vardagsrum finner du den mysiga sovalkoven. Här sover du gott och ostört om natten.

Hemmets materialval och sobra färgsättning skapar en känsla av hotell och kvalité. Varmt välkommen till ett hem att njuta av!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

TV/bredband

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Com hem triple play (FiberLAN) ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

Månadsavgift

Avgift
2 357 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om (110 kr) som avser bredband, TV och telefoni.
Kostnad för hushållsel och uppvärmning av varmvatten räknas av utefter förbrukning utöver månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,279%
Andel av årsavgiften är
0,28%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 400 000 kr
Lägenhetsnummer
34012
Våningsplan
4 av 6*
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
31,5 kvm**

* Våning 3 i hissen.

** Area enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Vatten/Avlopp
40 kr
Summa
290 kr

El och Uppvärmning av vatten är enligt individuell uppmätt förbrukning. Beloppen ovan är preliminära belopp.

Byggnadssätt

Byggår
2017/2018

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa.
Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Fredriksdal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades hos Bolagsverket den 11 december 2014. Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal består av 256 stycken bostadsrättslägenheter i tre flerfamiljshus om 6-7 våningar med underjordiskt garage med 88 garageplatser på nuvarande fastighet Krokslätt 33:6. Ekonomisk plan är upprättad och registrerades hos Bolagsverket 2017-09-21. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag (äkta bostadsrättsförening). Det innebär att föreningens intäkter i huvudsak kommer i form av årsavgifter från föreningens medlemmar.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Göteborg Krokslätt GA18. Den består av garageinfart, garageport, köryta, brandport samt övriga tillbehör. GA18 avses kompletteras med sopsugsanläggning samt brandlarmsanläggning. Fastigheter som i dagsläget deltar i gemensamhetsanläggningen är Krokslätt 33:6, 33:7, 33:8. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av samfällighet.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen. I föreningens fastigheter finns 88 garageplatser och 256 lägenheter med en sammanlagd lägenhetsyta av 11 524 m2 samt 1 449m2 loft, fastighetens tomtareal uppgår till 4 946 m2.

Lägenheterna har följande fördelning:

1 rok (117 st) (varav 23 är 1 rok + loft)
2 rok (129 st) (varav 43 är 2 rok + loft)
3 rok (10 st) (varav 2 är 3 rok + loft) upp till 97 kvm

Besök gärna föreningens välinformerade hemsida på: www.sodrafredriksdal.se

Föreningens ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Primär. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (2020-10-01).

Renoveringar - Utförda och planerade

Under hösten 2020 kommer föreningens tvåårsbesiktning att ske för att få åtgärdat eventuella brister som dykt upp efter produktionen.

Det finns inga planerade underhållsåtgärder.
Styrelsen arbetar för ett tryggt boende och säkert ägande och har valt att investera i en underhållsplan. Arbetet för att ta fram underhållsplanen kommer att göras i slutet av septemer 2020

Parkering

I föreningen finns det 88 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns två stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.

I föreningen finns en bilpool. För mer information se föreningens hemsida. https://sodrafredriksdal.bostadsratterna.se/ovrig-information/bilpool-m

TV/bredband

Föreningen har ett förmånligt gruppavtal via Com Hem för Bredband, Tv och Telefoni som är gemensamt för alla medlemmar. I avtalet som motsvarar ett obligatoriskt tillägg på 110 kr/mån ingår bredband 100/100 (50-100 Mbit/s) inklusive trådlös router och tillgång till tjänsten "Digitalt Grundutbud". I gruppavtalet ingår det även en digitalbox.

Gemensamma utrymmen

Samtliga hushåll har egen tvättutrustning. På föreningens innergård finns det dessutom en stor tvättstuga med välutrustad maskinpark som är tillgänglig för medlemmarna. I föreningen finns en cykelverkstad på innergården.

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Ebbe Lieberathsgatan 16c

Ebbe Lieberathsgatan 16c,
412 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elin Edström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 08

 • Extra kontaktperson

  Nina Melin Bergh

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 13

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 87H
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 862 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 89 D
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 050 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Johanneberg - Almedal, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mölndalsvägen 63
  Utgångspris
  2 490 000 kr
  Månadsavgift
  2 351 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!