Modern 5:a för stadsmänniskan som önskar det lilla extra

Johanneberg - Almedal, Göteborg

Mölndalsvägen 89B

På förhand
Utgångspris
5 950 000 kr
Avgift
5 441 kr
Antal rum
5
Boarea
113 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
8 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern 5:a för stadsmänniskan som önskar det lilla extra

En stor inglasad balkong högt upp i huset, moderna materialval och ett citynära läge har skapat denna femrummare att trivas i.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till denna välplanerade femma!. Mölndalsvägen 89B - Bjurfors
Varmt välkommen till denna välplanerade femma!
Inglasad balkong som kan öppnas upp varma sommardagar. Mölndalsvägen 89B - Bjurfors
Inglasad balkong som kan öppnas upp varma sommardagar
Stor balkong med himlen som granne!. Mölndalsvägen 89B - Bjurfors
Stor balkong med himlen som granne!
Luftig femma på våning 8 av 9. Mölndalsvägen 89B - Bjurfors
Luftig femma på våning 8 av 9
Vardagsrummet och köket ligger i öppen planlösning som bjuder in till social samvaro. Mölndalsvägen 89B - Bjurfors
Vardagsrummet och köket ligger i öppen planlösning som bjuder in till social samvaro
. Mölndalsvägen 89B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Modern femma i Light Factory. Elegans, rymd och lyx präglar detta nyproducerade Nova-hem. Nyproduktion utöver det vanliga. I Brf Nova präglar stil och lyx materialvalen i bostaden. Femma på våning 8 med inglasad balkong. Den aktuella delen av light Factory kallas Nova och är står för en ljus, stilren och elegant stil. Bostaden är utrustad med ett Plejd system för smarta hem. Med detta system kan du lätt styra belysningen antingen från appen eller som vanligt från lampknappen.

Light Factory Göteborg är kvarteret som markerar Göteborgs växande södra centrum på kartan. Projektet är signerat välrenommerade JM som är en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder och bostadsområden. Nu har de uppfört elegant upplysta byggnader med adresserna Mölndalsvägen samt Falkenbergsgatan. Byggnaden är formad som ett L och har hela 10 våningar. I projektet ingår totalt 234 lägenheter med allt från 1 till 5 rum och kök. Detta påkostade boendekoncepten är namngett Nyx och Nova.

Light Factory är ett påkostat framtidsboende med praktiska lägenhetsförråd på samma våningsplan som bostaden är belägen. Här finns även en bilpool, laddstation för elbilar samt plats för cykelskötsel där bland annat låsbara cykelboxar finns. Ta vagnen in till city på endast ett fåtal minuter.

Interiör

Stig in i en välkomnande hall som erbjuder generöst med plats för ytterkläder och skor i praktisk skjutdörrsgarderob med spegeldörrar till höger. På golvet vilar en vitlaserad trestavsparkett som löper genom bostaden tillsammans med väggarna i ljusa toner.

Vidare disponeras bostaden med en öppen och social planlösning som inbjuder till umgänge. Det välutrustade köket har stilren inredning från välrenommerade Marbodal. Den maskinella utrustningen består av helintegrerad diskmaskin, kyl-och frys i fullhöjd i rostfritt, induktionshäll, ugn och mikro i rostfritt. Här trivs kocken med vänner!

Vardagsrummet är lättmöblerbart med gott om plats för en soffa för mysiga hemmakvällar. Perfekt planlösning för middag och mingel! Det generösa fönsterpartiet släpper in mycket ljus och ger en skön känsla av välbefinnande. Härifrån nås även den stora inglasade balkongen.

Bostadens stora sovrum nås via köket och är av generös storlek och erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i en anslutande walk-in closet.

Intill köket vilar sovrum 2 som idag disponeras som barnrum. Rummet är ljust och luftigt.

Från hallen nås det tredje sovrummet som erbjuder plats för säng. Detta rum kan med fördel användas som arbetsrum/gästrum.

Det fjärde rummet nås också från hallen. Detta rum används idag som gästrum. Även detta rum är ljust och luftigt.

Det större badrummet är helkaklat och fräscht. Stilrent med vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinkers på golvet med underliggande golvvärme. Utrustningen består av duschhörna, wc, handfat med praktisk kommod för förvaring samt spegel med belysning. I badrummet finns även egen tvättmaskin och torktumlare med ovanpåliggande bänkskiva. Praktiskt och bekvämt!

Bostadens mindre badrum är helkaklat och fräscht och nås från hallen och utrustningen består av dusch, wc, handfat med kommod samt ovansittande spegel.

Bostaden är utrustad med ett Plejd system för smarta hem. Med detta system kan du lätt styra belysningen antingen från appen eller som vanligt från lampknappen.

Varmt välkomna till ert nya hem!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Södra Nova
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Denna bostadsrättsförening har 63 lägenheter och 3 lokaler och ligger i Södra Centrum. Ett par kvarter från Korsvägen i Göteborg. Brf Södra Nova är en äkta bostadsrättsförening.

Den del av huset som byggs längs med Mölndalsvägen kallar vi för Nova. Det betyder bland annat stjärna på latin och är namnet för vår ljusa, stilrena och eleganta stil. I Nova finns lägenheter från små ettor på 34 kvm till rymliga femmor på 113 kvm. De flesta Nova-hem får genomgående planlösningar med ljusinsläpp från två håll.

Inga planerade avgiftsjusteringar enligt representant från styrelsen (2019-08-01).

JM har påbörjat sin byggnation i södra Centrum. För mer information om projekten vänligen se hemsida.
https://www.jm.se/bostader/sok-bostad/vastra-gotaland/goteborg/sodra-centrum/

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen har bytt till låssystem med tag.
Inga planerade underhåll då fastigheten är ny. Det planeras en två års besiktning om ca 1 år. Enligt representant från styrelsen.

Parkering

30 garageplatser. Går att hyra för 1 300 kr/mån.
2 MC-platser (garage). För mer information om kostnad för MC plats vänligen kontakta föreningen.
Till samtliga platser är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och telefoni via Telia Triple Play (fiberLAN).

Gemensamma utrymmen

Gemensam lounge. Beslut angående den fattas efter semestern enligt styrelsen. Loungen är tills vidare stängd då de haft inbrott.

Byggnadssätt

Byggår
2017-2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett förråd på samma våningsplan som bostaden.

TV/bredband

Telia Triple play med bredband, fast telefoni och tv. (Obligatorisk månadsavgift om 220 kr).

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 441 kr

Varav 5221 kronor utgör föreningens årsavgift per månad som inkluderar värme och kallvatten samt 220 kronor utgörs av obligatoriskt tillägg för bredband. Utöver månadsavgift och obligatoriska tillägget för bredband tillkommer månadsavgift för varmvatten. Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,56%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 950 000 kr
Lägenhetsnummer
21801
Våningsplan
8 av 9
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
113 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
332 kr
Försäkring
207 kr
Vatten/Avlopp
126 kr
Summa
665 kr

Varmvatten debiteras enligt förbrukning och de faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt. Elavtal tecknas av medlemmen och bekostas av medlemmen.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2019-08-21

Området

Mäklaren om Almedal

I det växande Almedal bor du med närhet till innerstadens utbud, men har samtidigt nära till fina grönområden. Mittemellan Korsvägen och Krokslätt, med Mölndalsån som vacker fond finns förutsättningar för ett enkelt och spontant cityliv, på bekvämt avstånd från stadens puls.

STADEN VÄXER OCH EXPANDERAR åt många håll. Ett av de mest spännande, centrala områdena som är under utveckling är Almedal. Här skapas en ny, modern stadsdel med plats för nya idéer, nära innerstadens utbud men ändå lugnt, grönt och rofyllt. På en kort promenad når du Korsvägen med Världskulturmuséet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket och med cykel eller spårvagn tar du dig smidigt till Avenyn, Kungsgatan eller Centralstationen på ett par minuter. Längre tid tar det inte och du kommer bli förvånad över hur sällan du faktiskt behöver bil. Inte ens för att veckohandla – flera stora matbutiker ligger runt knuten.

DET ÄR INTE HELLER långt till naturupplevelser, som Änggårdsbergen. Eller varför inte ta en promenad genom charmiga Örgrytekolonin, stadens näst äldsta koloniområde? Den som vill vidare ut i världen tar sig smidigt och enkelt till Landvetter på 20 minuter med flygbussen.

NAMNET ALMEDAL KOMMER FRÅN en lantegendom i Skår, som i sin tur fick ge namn åt en linnefabrik i Krokslätt. Grundaren Hans Wesslau lät uppföra arbetarebostäder och skolor längs Mölndalsån och bostadsområdet gavs samma namn som linnefabriken. Området som då låg i stadens ytterkant bestod mest av jordbruksmark, med tätare bebyggelse längs ån. Fram till 1930-talet utvidgades kvarteren med landshövdingehus.

DE NÄRMASTE ÅREN kommer Almedal knytas ihop med en ny, framväxande stadsdel, kallad Södra Centrum – ett levande kvarter med en skön mix av bostäder, kontor, butiker och caféer. I takt med att staden utvecklas och byggs ut, blir Södra Centrum den naturliga förlängningen av innerstaden. Inom några år beräknas området ha fått 2500 fler bostäder, vilket även skapar behov av fler nya butiker, caféer och restauranger. Längsmed Mölndalsån planeras ett grönt och lummigt promenadstråk, med små gångbroar och sittplatser. Kort sagt – ett område för en aktiv storstadsmänniska, som prioriterar livskvalitet, harmoni och en enkel vardag.

Köpa eller sälja bostad i Almedal? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa tips i Almedal

3
 • Pasta Etc. – enkelt men gott, mysigt och familjärt
 • Crossfit Göta – utmana dig själv
 • Örgryte Koloniträdgårdar – en charmig oas från 1915

Karta

Mölndalsvägen 89B

Mölndalsvägen 89B,
412 63 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51