Hoppa till innehåll
Ett unikt tillfälle att bli ägare till den här magiska utsikten. Linnégatan 11 - Bjurfors

Västervänd takterrass med utsikt över takåsarna!

 • Bjurfors Century
 • På förhand
 • 103 kvm
 • 3 rum
 • 7 750 000 kr

Linné, Göteborg

Linnégatan 11

Pris:
7 750 000 kr
Avgift:
5 762 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
103 kvm**
Typ:
Bostadsrätt
Våningsplan:
5 av 5
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler. (Av månadsavgiften 5762 kr avser 1789,58 kr avgift och 3972,75 kr avgift andelstal 2).

**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Det finns en uppmätning som anger 95kvm+8kvm med snedtak (ej inkluderat i boarea).

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Josefin Liedholm

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Västervänd takterrass med utsikt över takåsarna!

Bjurfors Century presenterar en spatiös vindsvåning med insynsskyddad takterrass och sprakande solnedgångar i blickfånget.

Beskrivning

Den här bostaden kommer att bli till salu med visningar i mitten av augusti, men gör gärna en intresseanmälan redan nu!

På attraktiva Linnégatan återfinner vi denna fullkomligt unika vindstrea som verkligen höjer ribban för vad ett cityboende kan erbjuda. Här imponerar den generösa takhöjden så fort ni kliver in i lägenheten och den sociala och öppna planlösningen skapar rymd och möjliggör enkel möblering över de öppna ytorna. Ni som söker ett privat hem helt utan insyn från grannar, en maffig takterrass med plats att käka middag utomhus, värmande solljus i skyhögt västerläge och en bostad med extra rymd ska definitivt boka in er för visning på Linnégatan 11.

Tack vare flertalet takfönster och fönsterkupor flödar ljuset in i denna privata vindsdröm. Bostaden upptar hela vindsytan vilket ger ljusflöde från såväl öster som söder (via takfönster) och väster. Matplatsens givna del invid stora, vikbara terrassdörrar erbjuder en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar och dramatiska solnedgångar i väst. På takterrassen ryms ett matbord och stolar eller en stor loungegrupp, fritt och insynsskyddat med värmande eftermiddags- & kvällssol. Kök och badrum håller hög standard, det senare med tvättpelare och anslutande bastu.

Köksdelen är väl utrustad med köksskåp som nyttjar takhöjden maximalt. Köksön blir en naturlig plats att umgås vid när grytorna puttrar på spisen. Från din sittplats vid köksön skymtar du Skansen Kronan i öster, lika pampig dagtid som när den lyses upp på kvällen. Den öppna planlösningen löper vidare mot vardagsrummet och sedan matplatsen - där ni ryms stora sällskap kring bordet för middagar och fest. Genomgående löper ett mörkbetsat trägolv genom hela bostaden och väggarna är målade i en sober, grå ton. De båda sovrummen är bra i storlek - det större med plats för dubbelsäng och det mindre med plats för en 105-centimeters säng. Här finns även en väl tilltagen (minst sagt!) klädkammare som inrymmer all förvaring av skor, väskor och kläder för två.

Du som har högt ställa krav på ditt nästa boende välkomnas varmt att uppleva denna unika vindsvåning ovan takåsarna!

Interiör

Välkommen till denna underbara vindsvåning som med rymd och ljus imponerar från första steget in i lägenheten.

Den hall vi möts av erbjuder avhängning på vänster sida samt plats för en sittmöbel. Ljus från terrassens stora glasdörrar möter ljuset från flertalet takfönster och ger en härlig rymd. Tröskellöst övergår hallen till vardagsrum.

Vardagsrum och matsal harmoniserar fint i det stora utrymmet som breder ut sig framför. Takhöjden ger den där pampiga känslan som är svår att beskriva och bara måste upplevas på plats. Tre stora takfönster fyller rummet med ljus och ger tillsammans med fönster åt såväl öster som väster ett konstant ljusflöde under hela dagen. Vardagsrummet har en mycket social och trivsam planlösning där det stora soffmöblemanget tillåts ta stor plats. Från soffan blickar ni ut över den egna terrassen och takåsarna som avlöser varandra där Linnéstaden och Masthugget möts. Matbordet placeras med fördel invid de stora glasdörrarna som leder vidare ut på terrassen och som går att öppna till fullo.

Lägenhetens takterrass imponerar med sitt privata och insynsskyddade läge, högt placerad med en härlig utblick över Linnéstadens takåsar. Tack vare det perfekta västerläget med sol från tidig eftermiddag till sen kväll blir det här snabbt er favoritplats att varva ner efter jobbet. Här finns en elektrisk markis att rulla ut om det skulle komma regnstänk samt infravärme. Plats för ett matbord med stolar eller loungeset.

Köket återfinns lägre in i lägenheten. Snyggt och praktiskt avskilt av den maffiga murstocken. Köket är fullt utrustat och erbjuder goda arbetsytor, skåp i över och underdel samt klassiska vita luckor. Här finns ugn & mikro i arbetshöjd, kyl & frys side by side samt en vinkyl i fullhöjd, spis och fläkt. Köksö med extra förvaring. Helglasade balkongdörrar släpper in rikligt med dagsljus och öppnar upp mot den franska balkongen. Härifrån blickar ni ut över Linnégatan och kan njuta av morgonsolens strålar!

De två sovrummen ligger i varsin del av lägenheten, båda två utrustade med separata klädkammare alldeles intill. Master bedroom rymmer en dubbelsäng med sängbord och förvaringsmöbler, en ljuddämpande, ljus matta på golv och vita väggar. Ett stort takfönster skänker ljus och en stor garderob finns i anslutning.

Det mindre sovrummet rymmer en barn- eller gästsäng och har ett fönster med härlig utblick över Skansen Kronan. Även här ligger en ombonad matta på golv och vita väggar. I anslutning finner vi en rymlig klädkammare med möjlighet till hängande och liggande förvaring. Väggen mellan rummen är inte bärande varför det också finns möjlighet att skapa ett större sovrum.

Lägenhetens badrum är fräscht och rymligt med god plats för två. Här finns dubbla handfat på en lång kommod, tvättpelare, stor duschhörna och extra förvaringsskåp. Helkaklade ytor med värmande golvvärme. Även här finns ett takfönster. Bastun avskiljs av en mörkare glasdörr, och är enkelt manövrerad med aggregat och två sittnivåer.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Ett unikt tillfälle att bli ägare till den här magiska utsikten
 • Ljumna sommarkvällar suddas gränsen mellan ute och inne effektiv ut - med plats att äta utomhus!
 • Matbordet placeras med fördel invid terrassens stora dörrar
 • Våningens pampiga takhöjd med flera takfönster bidrar till en rymlig känsla
 • Bo högt ovan staden i detta ståtliga hus
 • Ni möts av en ståndsmässig entré och ett trapphus med hiss
 • Linnégatans pampiga allé
 • Ett stenkast från bostaden ligger pulserande Långgator med ett rikt utbud av restauranger
 • Tredje Långgatan blir såhär års gågata
 • Knutpunkten Järntorget från vilken du tar dig överallt i stan

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
7 750 000 kr
Lägenhetsnummer
16
Våningsplan
5 av 5*
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Max antal sovrum
2
Boarea
103 kvm**

*Hiss från våning 1.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Det finns en uppmätning som anger 95kvm+8kvm med snedtak (ej inkluderat i boarea).

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 762 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler. (Av månadsavgiften 5762 kr avser 1789,58 kr avgift och 3972,75 kr avgift andelstal 2).

Byggnadssätt

Byggår
1896

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd beläget i källaren.

Uteplats/balkong

Takterrass i soligt västerläge. Eldriven markis.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,66158%
Andel av årsavgiften är
4,86483%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 160 546 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
D

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skonaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
18
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skonaren förvärvade år 2001 fastigheten Göteborg Masthugget 2:4 med adresserna Plantagegatan 1 samt Linnégatan 11. Föreningen består av 18 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Föreningen har sedan förvärvet av fastigheten verkat för att hålla fastigheten i gott skick och efterföljer en underhållsplan som upprättades 2016. Föreningen äger sin mark.

Föreningen har en stabil ekonomi med mycket goda lokalintäkter från de fyra lokalerna.

Under 2024 har en av lokalerna fått ny, stabil hyresgäst.

Föreningen förvaltas av NABO.

Föreningens ekonomi

God ekonomi. Inga avgiftsjusteringar beslutade.

Renoveringar - Utförda och planerade

1992 - stambyte
2000/2001 - tvättades fasaden samt fogades om, fönstren målades och trapphuset renoverades. Trapphusets vackra och varsamma renovering renderade att föreningen år 2003 fick ett hedersomnämnande från Göteborgs Hembygdsförening för bevarandet av fastigheten
2004 - renoverades tvättstugan samt en borinjektering och avloppsinspektion genomfördes
2005 - löpande ventilationskontroll och åtgärder utförs
2006 - genomfördes säkerhetsuppdateringar på dörrar, lås och entrén
2008/2010 - ombyggnation av vind; 3 vindslägenheter uppförs. I samband med byggnation av vinden lade man om taket om och fönsterna sågs över
2012/2013 - renoverades portgången och entrén.
2013 - renoverades tvättstugan
2014 - ny belysning i källaren
2014/2016 - byttes takfläktarna och ny belysning installerades i trapphuset på Plantagegatan 1
2015 - renoverades en av lokalerna och entréportarna målades om.
2023 - renovering av soprummet på gården, tecknande av nytt avtal för fiber.

Inga större renoveringar eller underhållsarbeten är planerade de kommande åren (info från ordförande juni 2024).

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå. För prisinfo och områdessträckning, gå in på Göteborg Stads hemsida.

TV/bredband

Com Hem finns indraget i fastigheten.

Fiber från Bahnhof (1000/1000) ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård.

Gemensamma utrymmen

Trivsam, gemensam innergård med miljöstation. Föreningens medlemmar disponerar en fräsch tvättstuga, här finns allt man kan önska i utrustningsväg. Tillgängligheten bedöms vara god av de boende.

Om Linné

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Linnégatan 11

Linnégatan 11

413 04 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Linnégatan 11

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder