Sekelskiftestvåa med balkonger i två väderstreck!

Linné, Göteborg

Skanstorget 7 A

Utgångspris
4 395 000 kr
Avgift
2 998 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Boarea
63 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sekelskiftestvåa med balkonger i två väderstreck!

Fint renoverad sekelskiftestvåa med balkonger i två väderstreck! Utsikt mot Skanstorget och mot den lugna innergården.

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Skanstorget 7 A!. Skanstorget 7 A - Bjurfors
Välkomna till Skanstorget 7 A!
Vacker smidesbalkong mot Skanstorget. Skanstorget 7 A - Bjurfors
Vacker smidesbalkong mot Skanstorget
Här kan man se solen gå ner i väster. Skanstorget 7 A - Bjurfors
Här kan man se solen gå ner i väster
. Skanstorget 7 A - Bjurfors
Pardörrar i glas ger ett fint ljusinsläpp i rummet. Skanstorget 7 A - Bjurfors
Pardörrar i glas ger ett fint ljusinsläpp i rummet
. Skanstorget 7 A - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en sekelskiftestvåa som har allt att önska. Två vackra smidesbalkonger, en som blickar åt väster mot Skanstorget och en vänd åt öster mot den lugna innergården. Luftiga vyer och rikligt ljusinsläpp, en lägenhet som måste upplevas på plats! Stora fönsterpartier, generös takhöjd och vackra detaljer likt takstuckaturer och takrosetter. Helkaklat och tidlöst badrum samt stilrent kök, delvis renoverat under 2019, med bra förvaring och goda arbetsytor. Bortsett från golven, har samtliga ytskikt i hall, vardagsrum och sovrum renoverats under 2019.

Med det perfekta läget i detta populära område är det endast ett stenkast till Linnégatans rika café- och restaurangutbud, pittoreska Haga med alla dess butiker, samt Vasastaden med dess historia och arkitektur längs allén som för dig till Avenyn. Alldeles utanför, längs med Skanstorget och Övre Husargatan finner du trivsamma restauranger och caféer, såsom Bistro Italiano, Champangeria och Egg and Milk samt anrika biografen Capitol. Efter ett par minuters promenad, förbi landmärket Skansen Kronan, nås Slottsskogen som bjuder på sommar-sköna grönområden och öppna ytor.

Närmaste kollektivtrafik finns med bussar på Pilgatan och med spårvagn från Handelshögskolan. Via framtida västlänken och tåg når man både Landvetter och Stockholm från Hagakyrkans station.

Interiör

Entré och hall
Välkomna två trappor upp, till denna underbara bostad med stora fönster och balkonger åt två väderstreck. Både fönster och balkongdörrar, med extra ljudklass, är bytta under 2019. Den vackra trappan tar er upp till bostaden som har en rymlig entré och hall med gott om plats för avhängning för jackor och avställning av skor. Redan här slås man av den väl tilltagna takhöjden. Här är väggarna målade i en gråbeige nyans och kombinerade med bostadens genomgående ljusa golv.

Vardagsrum
Med fönster ut mot Skanstorget och vackra Skansen Kronan ligger det insynsskyddade vardagsrummet. Ett rejält fönsterparti och balkongdörr i helglas mot väster, bjuder in ljuset i rummet. Taket har stuckaturer och en vacker takrosett. Där de höga fotlisterna slutar, tar de ljust gråmålade väggarna vid. Här finns plats för en stor soffa med tillhörande bord, tv-möbel och inte minst matbord – detta är verkligen det perfekta rummet för sociala tillställningar.

Balkong västerläge
En dörr i helglas leder vidare ut till bostadens balkong i västerläge. Här sitter man skyddat med en härlig vy för ett glas i eftermiddagssolen och med solnedgången i blickfång. Från denna balkong kan man med fördel även följa Göteborgsvarvet eller korka upp champagnen vid tolvslaget på nyårsafton! På balkonggolvet ligger vacker sandsten.

Sovrum
Sovrummet som ligger i fil med vardagsrummet är ljust och vackert med ett stort tredelat fönsterparti, stuckatur, höga fotlister och takrosett. Sovrummet är rymligt med plats för en större dubbelsäng och tillhörande sängbord. Den högra väggen är en garderobsvägg med skjutdörrar för klädförvaring med spotlights ovan. Väggarna är målade i en sober grå/rosa nyans.

Kök
Köket ligger mot den lugna innergården i österläge. Tack vare ett fönster och även här dörr med helglas mot balkongen, får köket en härlig rymd samt ett rum som fullkomligen badar i ljus. Här bjuds det in till både matlagning och umgänge med plats för ett matbord för fyra personer. Köksluckorna har en stilren design med vita, släta över- och underskåp. Bänkskivan är i svart laminat med vita, liggande kakelplattor som sträcker sig nära hela vägen upp till full takhöjd. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (Siemens), induktionshäll (Bosch), kolfilterfläkt (Miele), integrerad diskmaskin och en inbyggd mikro (Bosch). I köket finns också en kombinerad tvätt- och torkmaskin, installerad 2018 av märket Electrolux. Från köket tar man sig vidare ut till balkongen i österläge.

Balkong österläge
Balkongen är väl tilltagen och ramas in fint med ett smidesräcke. Här kan man utan problem få plats med en sittgrupp, grill och blomster. Perfekt plats att avnjuta frukost i värmande morgon- eller förmiddagssol. Solen stannar under sommaren kvar till tidig eftermiddag innan den går runt huset till nästa balkong.

Badrum
Badrummet är fräscht och har nyligen fått ett nytt spegelskåp samt kommod. En mörk glasvägg avskiljer duschen och ovan den vägghängda wc-stolen finns möjlighet för dekoration eller förvaring. På golvet, som har skön golvvärme, ligger en svart mosaik. Väggarnas kakel är i ett klassiskt vitt rektangulärt utförande.

Varmt välkomna på visning till en av Linnés absolut bästa tvåor!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:24

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skansens Pärla
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Annedal23:24 i Göteborgs kommun. Föreningen äger ett bostadshus med en total lägenhetsyta om 1261 kvm och en total lokalyta om 229 kvm. Lokalerna hyrs ut till en restaurang, en frisörsalong och Telia vilket ger goda intäkter till föreningen. Föreningen har 1 hyresrätt kvar, på ca 110 kvm på våning 1 i gatuhuset, vilket kommer inbringa pengar till föreningen när den säljs.

Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig från 2017-2037.

Här kan man läsa mer om planer för Skanstorget: https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/skanstorget/

Renoveringar - Utförda och planerade

Nyligen utförda renoveringar:
- Omläggning av tak
- Totalrenovering av skorstenar på tak
- Putslagning och ommålning av fasaden på innergården
omläggning av fasad mot berget Nilssonsberg i öster
- Fönster & balkongdörrsbyte

Kommande renoveringar:
- På längre sikt kommer stammar, gårdshus och fasad Gatuhuset behöva ses över och renoveras(ca 10 år fram i tiden)

Parkering

Boendeparkering gäller i området. Läs mer på göteborgs stads hemsida.

Det finns även garage i närheten där man kan hyra fristående platser.

TV/bredband

Fiber finns indraget till fastigheten via Bredbandsbolaget. Kabel-tv finns via Comhem.

Gårdsplats/innergård

Gemensam uteplats med grill.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga ligger i markplan och nås från gården, den är lättbokad och utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Cykelförråd finns .

Uteplats/balkong

Två balkonger, en i västerläge och en i österläge

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd

Parkering

Boendeparkering gäller i området. Läs mer på göteborgs stads hemsida.

Det finns även garage i närheten där man kan hyra fristående platser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 998 kr

Inkl värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
4,9574%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 395 000 kr
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
63 kvm*

* Areauppgifter enl mätning enl svensk standard SS 21054:2009

Byggnadssätt

Byggår
1905
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
122
Energideklarationsdatum
2028-11-13

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Skanstorget 7 A

Skanstorget 7 A,
411 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ida Almgren

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 32

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 16
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 57
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 220 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2019-08-26 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 6
  Utgångspris
  5 825 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-29 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 41C
  Utgångspris
  5 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 368 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!