Hoppa till innehåll
Bjurfors Century välkomnar er till Sveagatan 1!. Sveagatan 1 - Bjurfors

Ljus sekelskiftespärla med dubbla kakelugnar!

 • Såld, 2024-03-19
 • Bjurfors Century
 • 60 kvm
 • 2 rum
 • 4 250 000 kr

Linné, Göteborg

Sveagatan 1

Slutpris:
4 250 000 kr
Avgift:
2 925 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
60 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 5

*I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och ett grundutbud av tv-kanaler.

**Areauppgift enligt säljaren och lägenhetsförteckningen.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Hilda Ferm

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Hilda Ferm

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

 • Bjurfors Century välkomnar er till Sveagatan 1!. Sveagatan 1 - Bjurfors
  Bjurfors Century välkomnar er till Sveagatan 1!
 • Originalgolv, stuckaturer och kakelugnar - för att nämna några av hemmets alla charmiga attribut. Sveagatan 1 - Bjurfors
  Originalgolv, stuckaturer och kakelugnar - för att nämna några av hemmets alla charmiga attribut
 • Ombonat sovrum med plats för dubbelsäng. Längs ena väggen löper generösa garderober. Sveagatan 1 - Bjurfors
  Ombonat sovrum med plats för dubbelsäng. Längs ena väggen löper generösa garderober
 • Stora sociala ytor och härliga rumsvolymer. Sveagatan 1 - Bjurfors
  Stora sociala ytor och härliga rumsvolymer
 • En av hemmets två kakelugnar stoltserar i sällskapsrummet. Sveagatan 1 - Bjurfors
  En av hemmets två kakelugnar stoltserar i sällskapsrummet

Om Linné

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Liknande bostäder

}