Fin tvåa med västerbalkong

Linné, Göteborg

Västergatan 18

På förhand
Utgångspris
2 775 000 kr
Avgift
2 830 kr
Antal rum
2
Boarea
49 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fin tvåa med västerbalkong

Välplanerad tvåa om 49 kvm. Ett renoverat boende med stilrena materialval. Balkong i västerläge. Stabil förening.

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Bilder

Västergatan 18 med grönskande omgivningar och nära mataffär, kaféer och gym. Västergatan 18 - Bjurfors
Västergatan 18 med grönskande omgivningar och nära mataffär, kaféer och gym
Här bor du med närhet till spårvagnshållplats som på ett par minuter tar dig till citykärnan. Västergatan 18 - Bjurfors
Här bor du med närhet till spårvagnshållplats som på ett par minuter tar dig till citykärnan
. Västergatan 18 - Bjurfors
I området finns gott om kaféer och mysiga restauranger. Västergatan 18 - Bjurfors
I området finns gott om kaféer och mysiga restauranger
Restaurangerna på närliggande Sveaplan flyttar utomhus på sommaren. Västergatan 18 - Bjurfors
Restaurangerna på närliggande Sveaplan flyttar utomhus på sommaren
Direkt närhet till Linnés mest omtyckta fik. Västergatan 18 - Bjurfors
Direkt närhet till Linnés mest omtyckta fik
Bageriet runt hörnet blir snabbt er favorit. Västergatan 18 - Bjurfors
Bageriet runt hörnet blir snabbt er favorit
Vackra Skansen Kronan under sommartid. Västergatan 18 - Bjurfors
Vackra Skansen Kronan under sommartid

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad tvåa med balkong i västerläge. Ett bra läge mitt i Linné, både Linnégatans puls och Slottsskogens lugn inom samma bekväma avstånd. Bostadens ca 49 kvadratmeter är renoverade. Stilrena färger och materialval gör detta till ett hem att trivas i. Badrummet är snyggt från 2010. Modern och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Trevlig matplats vid fönstret. Vardagsrum med utgång till balkongen. Stabil och populär förening i ett mycket grönt och lummigt område.

Interiör

Välkommen till denna fint renoverade lägenhet med en mycket välplanerad modern planlösning. Ett lugnt boende med närhet till Linnéstadens rika utbud av restauranger, caféer, butiker och Slottsskogen. Mycket välskött förening med god ekonomi ger ett tryggt boende.

Välkomnande hall med god plats för avhängning av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr som föreningen installerat. Praktisk och bra klädkammare. Grå klinkers på golvet. I anslutning till hallen ligger badrummet.

Snyggt badrum som totalrenoverades 2010. Helkaklat, vitt kakel och grå klinkers. Wc, handfat, spegelskåp, handdukstork, golvvärme, badkar och förberett tvättmaskin.

Det generösa vardagsrummet ligger i anslutning till köket. Ett härligt rum att umgås i. Matplatsen binder ihop kök och vardagsrum. Härifrån har man också utgång till balkongen i västerläge vilket ger skön eftermiddag- och kvällssol. Balkongen har plats för sittgrupp.

Fint renoverat kök med stilrena materialval. Här finns gott om plats för matlagning och förvaring i köksskåp. Luckor i vitt och grå bänkskiva med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består utav spis med häll, spisfläkt och kyl/frys samt diskmaskin.

Sovrummet nås ifrån hallen och har ljust målade väggar samt ett laminatgolv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 7:12

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Västergatan 16-22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Antal hyresrätter
10
Antal lokaler
1
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Västergatan 16-22 bildades 2006. Det är en trevlig bostadsrättsförening belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar. Huset stod klart 1975 och i föreningen finns det sammanlagt 152 lägenheter varav 143 med bostadsrätter, 9 hyresrätter samt 1 lokal. Föreningen säljer hyresrätterna löpande efter att de sägs upp och ger ett bra tillskott i föreningens kassa. Föreningen kommer inom kort att sälja en av hyresrätterna och då få ett tillskott i föreningens kassa. Föreningen gjorde om lokaler i bottenvåningen under 2017 till fem lägenheter som såldes för snittpriser om 76,000kr/kvm. Föreningen har amorterat ca 12 miljoner på sina lån tack vare det tillskottet i kassan under december 2017. Bostadsyta 9174 kvm. Föreningen har en gästlägenhet samt en gemensamhetslokal som medlemmarna kan hyra (ca 300 kr/natt för gästlägenheten).

Föreningens ekonomi är god och välskött. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Nedan följer vilka renoveringar som gjorts i föreningen:
2008 Byte av balkongdörr och fönster till vita med 3-glas.
2010 Byggnation av taklägenheter. Renovering av trapphus inklusive övre och undre entré: nya golv, nya innertak, ny belysning, nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, nya hissar, ommålning, nya räcken i trapporna, nya postfack. Stamrenovering: Nya stammar till badrum och till kök samt renovering av samtliga badrum. Under 2011 har föreningen bytt alla balkongsidor, målat undersidan av alla balkonger. Föreningen har iordningställt rabatterna och området runt husen samt satt in nya entrédörrar och renoverat tvättstugorna. Föreningen följer en underhållsplan och en OVK besiktning har gjorts.

2018 sänkte föreningen avgifterna.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfvastergatan.se

Parkering

Föreningen disponerar 44 garageplatser i en samfällighet och det finns flera garagemöjligheter i Linnéområdet. Till föreningens platser är det kö, i dagsläget är det 9 st i kö april 2018). Säljaren kommer släppa sin plats till kön. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.
Primär förvaltning har platser på Brunnsgatan 1 och 3 samt Carl Grimbergsgatan 7-11, Robin Iholin håller i uthyrningen och nås på 031-709 10 00.

TV/bredband

Tv via Com Hem. Ett grundutbud ingår i avgiften.
Internet via Bredbandsbolaget eller Com Hem. Tecknas separat, ingår ej i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Uteplats/balkong

Möblerbar balkong i västerläge.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via ComHem och Bredbandsbolaget 100 Mbit, ingår ej i avgiften.

Parkering

Föreningen disponerar 44 garageplatser i en samfällighet och det finns flera garagemöjligheter i Linnéområdet. Till föreningens platser är det kö. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.
Primär förvaltning har platser på Brunnsgatan 1 och 3 samt Carl Grimbergsgatan 7-11, Robin Iholin håller i uthyrningen och nås på 031-709 10 00.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 830 kr

Inkl värme, vatten, Kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
0,55675%
Andel av årsavgiften är
0,55675%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 775 000 kr
Lägenhetsnummer
1814
Våningsplan
1 av 7*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
49 kvm**

* Våningsplan 1 av 7.

** Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
125 kr
Summa
375 kr

Uppgifterna kan variera på grund av förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1975

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Västergatan 18

Västergatan 18,
413 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anna Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 12

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordostpassagen 12
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 110 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Visning: 2019-01-21 16.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nordostpassagen 37
  Utgångspris
  1 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 350 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  34,9 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 74
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 739 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63,5 kvm

  Visning: 2019-01-20 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 3
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 700 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!