Totalrenoverad tvåa i charmfullt tjugotalshus. Genomgående planlösning, stor balkong & hiss

Linné, Göteborg

Vegagatan 56

Utgångspris
4 475 000 kr
Avgift
3 853 kr
Antal rum
2,5
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Totalrenoverad tvåa i charmfullt tjugotalshus. Genomgående planlösning, stor balkong & hiss

Stor tvåa som med varsam hand renoverats till perfektion, med en sällsynt känsla för detaljer och framtagen charm från 1920-talet. Måste upplevas!

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Vegagatan 56 återfinns detta omsorgsfullt renoverade hem för dig som vill bo med ett rofyllt läge precis intill Slottsskogen. Kanske söker ni en större tvåa med balkong, tvättmaskin, diskmaskin, ett renoverat skick och rätt läge? Välkommen på visning! Nuvarande ägares varsamma hand i renovering och känsla för detaljer har möjliggjort ett hem där såväl moderna lösningar som vacker tjugotalscharm tillåts att ta plats. Här bor ni med en generös och luftig takhöjd, vackra trägolv som löper genom bostadens alla rum, djupa fönsternischer med dekorativa stenbänkar och speglade dörrar till bevarade originalgarderober. Hela lägenheten är renoverad så sent som under 2018, man har med varsam hand låtit varje detalj få ta plats, något som givit ett sällsynt fint resultat med en röd tråd i såväl kvalité som färgsättning. Köket har fått en öppen disponering med en inbjudande matplats centrerad i rummet. En naturlig plats att umgås kring tillsammans med familj och vänner!

Via helglasade pardörrar från köket nås vidare lägenhetens balkong. Ni kan med fördel låta balkongdörrarna stå öppna under sommarhalvåret då gränserna mellan ute och inne effektivt suddas ut. Tack vare det höga läget och den fina placeringen mot innergården blir balkongen snabbt en favoritplats såväl morgon som kvällstid. Den stora innergården låter solens strålar ge liv åt frodig grönska på gården och lugnet här alldeles intill Slottsskogen är något alldeles speciellt. Lägenhetens sovrum vetter också mot gården, helt utan insyn och plats för bra förvaring i en platsbyggd garderobsvägg som täcker hela långsidan av rummet, mycket praktiskt planerat. Matsalen rymmer ett större matbord och där vardagsrummet tar vid möblerar ni med fördel upp med soffa och en skön fåtölj. Ett Sonos ljudsystem i kök och matsal finns integrerat och gör trivseln ännu högre när ni har gäster. Vidare finner ni här egen tvättstuga (!), badrum och vardagsrum, allt i fin harmoni. Välkommen med intresse!

Ta chansen att bo i södra Linné, granne med Slottsskogen och nära till Linnéstadens rika utbud av restauranger, caféer och butiker! Brf Oliven Vega är en stabil och engagerad förening och en fastighet i gott skick med hiss.

Interiör

Välkommen upp till lägenheten som via hiss eller trapphus återfinns på våning 3. Genomgående ligger vackert furugolv i lägenheten, ett Sonos ljudsystem i kök och matsal, utbytt el med tidsenliga uttag från Renova (belysning styrs via app!) samt en vacker, matt mineralfärg på samtliga väggar.

Hall
Vi kliver in i en bostad som under 2018 genomgått en detaljrik renovering, något för dig med känsla för kvalité och finess! Takhöjden som finns här kännetecknar tjugotalet, en generös och luftig känsla. Ett vitpigmenterat furugolv löper från hallen och vidare i bostadens alla rum och på väggarna en lugn mineralfärg. Det bästa av allt? Säljarens snygga val av hallförvaring från STRING ingår i köpet!

Kök
Till vänster öppnar bostadens sociala kök upp sig, en självklar mittpunkt efter arbetsdagen eller där ni samlas inför middag tillsammans med vänner. Här är tanken att det sociala får stå i centrum och matplatsen blir därför en naturlig central samlingspunkt i köket. På båda sidor om matplatsen finns ett smakfullt kök från Noblessa, den ena sidan med diskmaskin, spis och ugn (Junker, 2018), vinkyl (Cava) och kolfilterfläkt; den andra med maximal arbetsyta, vacker bänkskiva i kompositsten och skåp undertill. Kökets stilfulla och lugna ton smälter så väl in med övriga lägenhetens färgsättning. Ljuset kommer inte bara från ett fönster med djup nisch och stenbänk undertill, även från helglasade balkongdörrar som vittnar om balkongen därutanför. Matplatsen i mitten av det sociala köket rymmer 10 personer för middag om ni så vill, med integrerad högtalare för behaglig ljudmiljö. En framtagen tegelvägg skänker ytterligare karaktär i boendet och kompletteras av 20-talets bäst bevarade förvaringslösning: skafferiet. Utgång till balkong.

Balkong
Lägenhetens stora balkong imponerar med ett högt läge ovan stor och lugn innergård. Få kvarter i området har en innergård som den här, här hör ni fåglarna kvittra från tidig vår till sen sommar där träd, buskar och grönytor samsas. Balkongen är väl tilltagen i storlek, här ryms med enkelhet både loungeset, balkongset och krukor och planteringar. Tidsenligt smidesräcke.

Via hallen nås badrum och tvättstuga.

Badrum
Klassiskt och stilrent badrum i mjuka toner, med en bred, specialbeställd spegel och belysning från Flos, en bred kommod med handfat, stor duschhörna med takdusch och glasvägg samt värmande golvvärme och handdukstork (Nordheim).

Tvättstuga
En garderob i original har av nuvarande ägare gjorts om till en praktisk liten tvättavdelning! Tack vare placeringen intill badrummet finns här vatten och avlopp indraget. Tvättmaskin/kombinerad torktumlare (Brandt, 2018) gott om hyllor och avställningsytor och vacker originalpanel!

Matsal
Ljuvlig matsal med plats för ett stort matbord för hela familjen. Takhöjd, massivt furugolv och höga fotlister ramar in rummet och sätter en vacker tjugotalsprägel. Väggarna har samma mjuka mineralfärg, golvet är vitpigmenterat och en högtalare integrerad med köket ger ett skönt flow mellan rummen. Längre in finner vi vardagsrummet som tar vid där matsalen slutar.

Vardagsrum
Bostadens vardagsrum blir en naturlig förlängning av den sociala yta som är matsal och vardagsrum i lägenhetens inre del. Ett fönster i djup nisch öppnar upp mot Vegagatan och samma fina stenbänkar pryder fönstret undertill. Plats för en stor soffa, fåtölj och soffbord. Det vackra furugolvet löper vidare genom rummet och väggfärgen likaså.

Sovrum
Bakom vacker, speglad originaldörr finns lägenhetens sovrum. Lugnet infinner sig när vi kliver in, mycket tack vare läget mot den stora innergården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med sängbord och ena långsidan (3 meter!) har en mycket praktiskt förvaringslösning, snyggt dold bakom textilier. Här finns också en bevarad originalgarderob med förvaring upp till tak. Vackert vitpigmenterat furugolv och ljus mineralfärg på väggarna.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Oliven Vega
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Oliven Vega förvärvade fastigheten 2015. Byggnaden är uppförd 1929 i sex våningsplan jämte källare och inredd vind. Den totala uthyrningsbara arean är 1 275 m2 fördelat på 22 lägenheter om 1 185 m2 samt en lokal om 90 m2 i markplan. Av de 22 lägenheterna är 18 bostadsrätter och 4 hyresrätter. I lokalen bedrivs klädbutik. Fastigheten har en trivsam gård med grönområde, uteplats samt ett gårdshus med soprum och cykelförråd. Tvättstugan med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Fastigheten är väl underhållen och bedöms vara i gott skick.

Det finns inga avgiftshöjningar planerade i dagsläget.

Under 2017 amorterade föreningen ca 2 mkr på föreningens lån. Man gör årligen avsättningar för kommande underhåll.

Genomförda större underhållsåtgärder i Fastigheten Olivedal 9:9
2019 Fiber installerades
2017/2018 Gården sågs över och dränerades
2017 Balkonger mot gården stod klara under våren
2016 Målning av delar av plåttaket - budgeterad i köpeskillingen av fastigheten.
2011 Byggande av två nya vindslägenheter. Flytt av tvättstuga från vind till källare och klinkerbeläggning av vissa delar av källare. Ombyggnad och flytt av undercentral. Ombyggnation av hiss så att även vindslägenheterna kan nås med hiss. Takarbeten i samband med byggnationen.
2008 Upprustning av butikslokal inkl. elsanering och VVS-arbeten.
2006 Installation av säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
2005-2006 Målning av trapphus, upprustning av källare samt fasadarbeten mot gården.
1998 Ombyggnad av gård, byggnation av hus för sopor och cykelförråd. Utförande av större takarbeten.
1996-1998 Byte av samtliga fönster till 2+1-glas
1992-1993 Ombyggnation av alla badrum och badrumsstam.

Kika gärna in på föreningens hemsida
https://www.brfolivenvega.com/

Renoveringar - Utförda och planerade

2020 avser föreningen att spola avloppsstammarna. Man kommer också byta samtliga termostater.
2021 kommer en översyn av vädringsbalkongerna i trapphuset att ske. Man planerar då också att byta stuprör och tätlister kring fönster.

Parkering

Det finns boendeparkering i området. Besök www.goteborgstad.se för mer information.

TV/bredband

Tv och bredband via Com Hem. Ansluten till kabelnät (basutbud ingår i avgiften)
Öppen fiber via IP Only (ingår inte i avgiften).

Gårdsplats/innergård

Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. I föreningen finns en gemensam gård med uteplats, cykelförråd, soprum och tvättstuga.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 853 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler samt balkongtillägg

Ekonomi

Andel i föreningen
5,67%
Andel av årsavgiften är
7,01%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 475 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
3 av 7*
Hiss
Ja
Rum
2,5
Sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
72 kvm**

* Lägenheten ligger 2,5 trappor upp.

** Enligt uppmätning

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
50 kr
Summa
50 kr

Vi redovisar det s.k bostadsrättstillägget som driftskostnad. Det kan ingå i er hemförsäkring.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
135

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • Tredje Långgatan
 • Slottsskogen
 • Dubbel Dubbel

Karta

Vegagatan 56

Vegagatan 56,
413 11 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Josefin Liedholm

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 43

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Risåsgatan 1
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 101 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  45 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 6B
  Pris
  4 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 889 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 15 A
  Utgångspris
  3 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 874 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Övre Husargatan 41
  Utgångspris
  4 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 416 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76,3 kvm

  Visning: 2020-04-19 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Linnégatan 56
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 888 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  61 kvm

  Visning: 2020-04-13 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 22
  Prisidé
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  2 970 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  70 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7A
  Prisidé
  3 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 669 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Andra Långgatan 28
  Prisidé
  3 300 000 kr
  Månadsavgift
  2 696 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 38
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  2 975 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 7B
  Utgångspris
  3 775 000 kr
  Månadsavgift
  3 811 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje långgatan 39
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  3 026 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!