Modern tvåa med gavelläge och stor balkong i söderläge

Lunden, Göteborg

Ulfsparregatan 22

På förhand
Avgift
2 956 kr
Antal rum
2
Boarea
57 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern tvåa med gavelläge och stor balkong i söderläge

Fantastisk tvåa med öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum och en rymlig balkong i soligt söderläge!

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Brf Taksparren har byggt två fastigheter med totalt 94 lägenheter. Ulfsparregatan 22 - Bjurfors
Brf Taksparren har byggt två fastigheter med totalt 94 lägenheter
Belägen i mysiga Lunden, med närhet till natur och stadens puls. Ulfsparregatan 22 - Bjurfors
Belägen i mysiga Lunden, med närhet till natur och stadens puls
. Ulfsparregatan 22 - Bjurfors
Här finns också gott om restauranger. Ulfsparregatan 22 - Bjurfors
Här finns också gott om restauranger
Gångavstånd till knutpunkten Redbergsplatsen. Ulfsparregatan 22 - Bjurfors
Gångavstånd till knutpunkten Redbergsplatsen
Goda kommunikationer. Ulfsparregatan 22 - Bjurfors
Goda kommunikationer

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Uppe på höjden i omtyckta Lunden finner ni här en nyproducerad tvåa inredd med smakfulla materialval. Hiss eller trappa tar er upp till lägenheten som ligger på andra våningen i gavelläge. Bostaden bjuder på en generös öppen planlösning där matplats, kök och vardagsrum ligger i en öppen enhet. Från vardagsrummet når ni en rymlig balkong i soligt söderläge som vetter mot föreningens innergård.

En smakfullt inredd bostad med väldisponerad planlösning där material valts i klassisk design. Den öppna planlösningen skapar en trivsam plats för långa middagsbjudningar. Lägenheten har genomgående vita väggar och en vacker trestavsparkett klär golven. Till detta matchas ett modernt kök från HTH med vita luckor, utdragbara lådor och bänkskiva i sten. Badrummet är helkaklat och utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. I sovrummet finns gott om plats för en dubbelsäng. Här finner ni ett hem att bara flytta in och trivas i!

Här bor ni med närhet till kommunikationer, bara någon minut bort stannar buss 60 som enkelt tar dig till stadens alla hörn. På Danska Vägen finner man caféer, restauranger, fruktaffärer, servicebutiker och inredningsbutiker.

En liten promenad bort ligger Redbergsplatsen med knutpunkt för kommunikationer samt Olskrokstorget med sitt rikliga utbud och en stor marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till friluftsområdena vid Skatås och Delsjöarna samt Härlanda tjärn med badplats om sommaren

Interiör

I hallen möts man av en trestavsparkett i ek som är genomgående för hela bostaden, i kombination med vita väggar. I hallen finner ni tre stycken garderober som skapar praktiska förvaringsmöjligheter.

Från hallen öppnar köket upp sig som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Det vita köket kommer från HTH och är i vitt tidlöst utförande. Bänkskivan är i komposit från Silestone. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, inbyggd induktionshäll och varmluftsugn, inbyggnadsmikro, kombinerad kyl/frys och en fristående fläkt. Samtliga vitvaror från Cylinda förutom fläkt som är från Franke. Kaklet ovan arbetsbänken är vitt och blankt.

I vardagsrummet har man fönster i två väderstreck vilket ger ljus in i bostaden. Väggarna är målade i vitt. Rummet rymmer gott om plats för både soffhörna och matplats. Från vardagsrummet når ni en härlig balkong i soligt söderläge. Balkongen ger gott om utrymme för utemöblemang.

Från vardagsrummet nås sovrummet som har stort fönster mot balkongen. Här ryms plats åt dubbelsäng och ytterligare möbel. Samma genomgående parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Förvaring ges via dubbelgarderob.

Direkt från hallen nås badrummet. Här finner man ett helkaklat badrum med vitt matt väggkakel (15x15 cm) i halvförband och golvklinker i skiffergrå nyans (Rango Blackstone) med underliggande elektrisk golvvärme för ökad komfort. Det finns en duschhörna med invikbara glasväggar och takdusch från Grohe . Övrig inredning: wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och elektrisk handdukstork. All inredning är från Hafa. Det finns även en tvättavdelning utrustad med energisnål tvättmaskin och torktumlare (Cylinda) med ovanliggande bänkskiva och överskåp. Oerhört praktiskt att kunna sköta allt i lägenheten!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Torp 1:20

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 956 kr

I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud tv/bredband/telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,04%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
3-1203
Våningsplan
2 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
57 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
154 kr
Summa
154 kr

Byggnadssätt

Byggår
2018-2019

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Taksparren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
94
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Taksparren ligger på gränsen mellan Lunden och Örgryte. Här får du det bästa av två världar. Trots att du bor så nära staden njuter du av lugna och rogivande omgivningar. Här högst uppe på höjden är utsikten över Göteborg magnifik, här kan man blicka ut över stadens ljus och samtidigt lyssna på skogens ljud. Ett helt nytt och lättskött hem ger dig mer fritid och tid över för härliga dagar i Skatås och vid Delsjön eller med vännerna i stan.
Avståndet till centrala Göteborg är cirka tre kilometer vilket motsvarar en restid med buss på ca 10 minuter. Från Redbergsplatsen eller Olskrokstorget kan man åka buss eller spårvagn åt de flesta håll i staden. Genom Lunden går även buss nr 60 med täta turer, som gör att du bekvämt kan hoppa av i närheten av hemmet.
Arkitekten, Juan Cambóns tankar om projektet: Brf Taksparren har ganska kraftiga volymer på nästan 400 kvm per plan och arkitekten ville därför bryta i tre volymer, tegelvolymen mot staden, mellanvolymen som bär upp spetsen och den mörkgröna putsen för att möta skogen. Tegel är ett klassiskt material som tillför en känsla av hantverk och klass. Fasaden har en harmonisk fönstersättning med klassiska balkonger. Brf Taksparren har en dramatisk takyta och det branta taket skapar en siluett man känner igen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga kommande renoveringar då huset är nytt. Det finns en byggnadsgaranti för fastigheten i 5 år.

Parkering

Dolt under innergården finns ett tvåvånings parkeringshus. Därifrån tar du hissen direkt från bilen upp till ditt våningsplan. Parkeringsgaraget har 46 p-platser som hyrs separat för 1000 kr/mån. Det finns några platser med uttag för motorvärmare samt två platser med laddningsstolpe för elbil. Till alla platser är det separat kö. Det finns även någon plats för mc. Separat kö.
Utanför på gatan är det gratis parkering i två timmar. Nedanför Kärralundsgatan är det gratis parkering i området.
Det finns lediga platser i Ernst Rosens garage på Danska vägen 76-78 för 825 kr/mån samt Danska vägen 84 och 86 för 775 kr/mån.

TV/bredband

TV: Föreningen är ansluten till TV via digital-TV. Ingår i avgiften.
Bredband: Husen är anslutna till fibernät och avtal är tecknat med Com Hem. Det finns en router i varje lägenhet. Bredband ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Fasaden upp till innergården har ett designat träraster med utarbetad form som täcks in med klätterväxter. Denna "green wall" avskiljer livet på gården från gatan, vilket gör att gården känns mer privat. Innergården är omsorgsfullt planerad med plats för både vistelse och lek. Bostadsgården länkar naturligt in i naturstråket som går upp i ekskogen. Där finns också en cykelvänlig ramp upp och plats för cyklar ges även på gården.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.
I källaren i hus 3 och 4 finns cykelparkering. Detta finns även utomhus vid entréer och på innergården under skärmtak.

Övrigt

Fönsterbänkar: Natursten tj=20 mm, Azul valverde.
Balkongfronter: Pinnaräcke av galvaniserat stål.
Uppvärmning: Vattenburna radiatorer i lägenheterna vilka är anslutna till bergvärmepump med återvunnen värme från ventilationen. Elektrisk golvvärme i badrummen.
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning och tilluft genom ventiler i fasad.
Vägg: Målad betong och gips i samtliga bostadsrum.

Området

Mäklaren om Lunden

I hjärtat av Göteborgs östra centrum ligger ett område som kännetecknas av både stadskänsla och lugn. Stadsdelen Lunden har en charmig och unik karaktär där man gärna tillbringar en dag med att gå från butik till butik, promenera genom parker och gator och njuta av utsikten från Snikens kulle.

LUMMIG GRÖNSKA OCH KRÖGARHISTORIA
I ljuvliga, lugna, lummiga Lunden slingrar sig gatorna upp på höjder bland trivsam och blandad bebyggelse i stadsmiljö. Genom stadsdelen ringlar sig Danska vägen, från Redbergsplatsen hela vägen ner till Örgryte. Längs det här huvudstråket ligger många välbesökta affärer, kaféer och restauranger för alla smaker: sushi, indiskt eller stans kanske mest omtyckta glass är lite av allt man kan skämma bort smaklökarna med. Precis som namnet antyder anlades vägen av danskar, för att deras postskjutsar och handelsmän skulle kunna ta sig till Stockholm utan att passera Göteborgs befästningar. Trots att området då låg en bit utanför stan var det troligtvis en lönsam affär att öppna värdshus och krogar längsmed vägen. Ett arv som levt vidare till våra dagar. Lunden har en förvånansvärt levande stadsmiljö, trots lugnet och grönskan och att det bara är några minuters spårvagnsresa till centrum.

FRILUFTSLIV OCH KONSERTSTÄMNING
Lika nära som det är in till city, lika lätt är det att ta sig till östra Göteborgs stora gröna lunga Delsjöområdet, med de fina badsjöarna och Skatås med sina oslagbara träningsmöjligheter. Men Lunden levererar nog så väl, med sina många grönområden och parker. Uppe på en höjd hittar du Slätten, med lekpark och stora härliga ytor för picknickar, häng i solen och promenader. Där ligger också Snikens kulle med fin utsikt över hela stan. Är det klart väder och vinden ligger från nordväst kan man uppleva konserterna på Ullevi därifrån, därav kullens namn. Vid sommarens stora spelningar brukar det vara fullt med folk här, som tagit med sig allt från picknickväskor till bekväma stolar. Strax intill ligger Pauli backe, ett område med terrasshus från 70-talet som har en ovanlig och intressant arkitektur.

ANANASODLINGAR OCH KVARTERSBUTIKER
I området ligger också Överåsparken, som ibland kallas Engelska parken. Den tillhörde tidigare Överås slott och under 1800-talet odlade familjen Dickson bland annat persikor, vindruvor och ananas där. De exotiska frukterna finns inte längre kvar men däremot en del träd från tiden och parken bjuder på fina promenadstigar och härlig utsikt.

Lunden har en blandad bebyggelse som domineras av landshövdingehus i olika färger jämte funkishus med fasader av puts och tegel. Många av bostadshusen har olika typer av affärsverksamheter i gatuplan, så det är inte många steg till kvartersbutiken när du glömt köpa mjölk och det finns en viss charm med att äta frukost på favoritcaféet istället för hemma en ledig lördag.

Köpa eller sälja bostad i Lunden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lundens 3 bästa

3
 • Glasscafé Lejonet & Björn
 • Indiska restaurangen Masala Kitchen
 • Kaffelunden - stort sortiment av kaffe och te

Karta

Ulfsparregatan 22

Ulfsparregatan 22,
416 57 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lunden, Göteborg

  Adress
  De Geersgatan 10
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 452 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52,5 kvm

  Visning: 2020-02-02 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Wrangelsgatan 6
  Månadsavgift
  4 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lunden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sankt Pauligatan 27E
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 653 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!