Fantastisk tvåa högst upp i huset med balkong i västerläge

Örgryte, Göteborg

Birkagatan 18B

På förhand
Avgift
3 143 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fantastisk tvåa högst upp i huset med balkong i västerläge

På mysiga Birkagatan ligger denna fina tvåa, belägen högst upp i huset. Här möts man av fiskbensparkett, renoverade ytskikt och balkong i väster.

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Bilder

Vardagsrummet är rymligt med ett härligt ljusflöde. Birkagatan 18B - Bjurfors
Vardagsrummet är rymligt med ett härligt ljusflöde
Läget, högst upp i huset gör sig påmint. Birkagatan 18B - Bjurfors
Läget, högst upp i huset gör sig påmint
Det stora fönsterpartiet skänker gott om ljusinsläpp. Birkagatan 18B - Bjurfors
Det stora fönsterpartiet skänker gott om ljusinsläpp
Balkongen vetter i fantastiskt västerläge. Birkagatan 18B - Bjurfors
Balkongen vetter i fantastiskt västerläge
Här kan man verkligen njuta av kvällssolen. Birkagatan 18B - Bjurfors
Här kan man verkligen njuta av kvällssolen
Fiskbensparketten är i original, och väggarna är vitmålade vilket skapar en bra bas för möblemanget. Birkagatan 18B - Bjurfors
Fiskbensparketten är i original, och väggarna är vitmålade vilket skapar en bra bas för möblemanget

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Högst upp i huset välkomnas man in till en kvadratsmart tvåa med väldisponerade ytor och tidstypiska detaljer. Här kan man njuta av en balkong i västerläge med kvällssol som vetter ut mot grönytor och grannhusen. Lägenheten bjuder på ett rymligt sovrum, renoverat kök med gott om förvaring samt ett väl tilltaget vardagsrum med fiskbensparkett och utgång till den härliga balkongen. Bra förvaringsytor och inbyggd klädkammare samt två tillhörande förråd.
På Birkagatan bor man i ett lugnt och populärt område utan direkt insyn och närhet till naturen samt stadens puls. Närheten till Härlanda Tjärn, Delsjön och Skatås bjuder in till en mängd olika fritidsaktiviteter året runt. Närbutiken Tempo på Delsjövägen ligger endast några minuter från Birkagatan. Bara någon minut bort ligger en spårvagnshållplats, trafikerad av linje 5, som snabbt tar dig till Korsvägen och vidare in till city.

Interiör

I bostadens hall är ytskikten renoverade under 2018. Här finns bra avhängningsmöjligheter samt förvaring i inbyggd garderob. På golvet ligger ett bevarat brädgolv som är vitbetsat och väggarna är målade i en grå ton. Hallen knyter samman lägenhetens samtliga rum.

I bostadens vardagsrum ligger en vacker fiskbensparkett på golvet, väggarna är målade i vitt. Här känns det verkligen rymligt tack vare högt till tak och stora ljusinsläpp från fönstren som vetter mot området. Det ges plats för både soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Från vardagsrummet nås även den möblerbara balkongen som bjuder på sol under eftermiddagen fram till nedgång då läget är väster.

Köket har renoverats under 2018 och har gråa skåpluckor från Vedum. Här ges plats för matbord invid fönstret. Det finns gott om förvaring och bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (Siemens), induktionshäll (Smeg), diskmaskin (Whirlpool) samt fläkt (Franke). På golvet ligger ett bevarat brädgolv och väggarna är målade i en behaglig grön nyans.

Sovrummet har ett fint fönsterparti som låter ljuset flöda in. Här ryms med lätthet en dubbelsäng samt ett skrivbord. Förvaring finns i form av en större inbyggd klädkammare. Även här finner man bevarat brädgolv som är vitbetsat. Väggarna är målade i en frisk, gyllene rosa ton som heter Blushing Peach.

Badrummet är renoverat 2015. Här sitter vitt kakel på väggarna och på golvet ligger ljusmelerad klinker med underliggande golvvärme. Här finns ett praktiskt vädringsfönster som släpper in gott om ljus. Utrustningen består av dusch med vikbara glasdörrar, wc, handfat med underskåp, spegelskåp samt handdukstork. Det är även förberett för tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Torp 33:4

Om föreningen

Namn
Birkagatan 18
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Birkagatan 18 bildades 2006. Man köpte fastigheten 2010 och föreningen består av totalt 19 lägenheter fördelat på 18 bostadsrätter, 1 hyresrätter samt en lokal med hyresrätt. Det finns 4 st 1 rok, 9 st 2 rok samt 6 st 3 rok. Huset byggdes år 1946 och byggnadens totalyta är 1088 kvadratmeter. Föreningen lån är på cirka 3200 kronor/kvm.

Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna.

Utfört underhåll:
1993-1994: ROT-renovering. Byte av V/A-stammar, el och ventilation.
2010: Tvätt av fasad. Målning av fönsterbläck. Reparation och målning av takfot.
2011: Omläggning av dränering. Spolning av avloppsrör.
2012: Uppförande av uteplats med grill på föreningens gård.
2015: Plåtarbeten vid fönstren på vindsvåningarna. Försäljning av en av föreningens hyresrätter.
2016: Försäljning av ytterligare en av hyreslägenheterna vilket gav extra kapital till föreningens kassa.
2017: Filmning av avloppsstammar. Detta visade att stammarna är i gott skick. OVK-besiktning. Markarbeten framsida (asfaltshål), slipers etc. Injustering av värme/ventilation samt rensning av ventilationskanaler. Försäljning av en hyresrätt.
2018: Godkänd OVK-besiktning. Byte av takfläktar med aktiv styrning. Ommålning i trapphusen. En källarlokal har blivit uppfräschad till att bli styrelserum/föreningslokal.

Kommande renoveringar:
Planerat under 2019:
- Markarbeten kring brunnar och gång.
- Målning av källarfönster.
Planerat under 2020 och framåt:
- Tvätt av fasad & tak samt balkonger.
- Eventuellt nya portar.

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Torp 33:4 genom ett avtal som sträcker sig till 2065.

Avgiftsförändringar:
Inga avgiftsförändringar är planerade.

Uteplats/balkong

Balkong, läge väster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten upplåts ett rymligt vindsförråd om ca 7,5 kvm och ett källarförråd om ca 4,5 kvm.

I källaren finns gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp , en mangel samt ett tillhörande torkrum.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Leverantör: ComHem. Hastigheten 100/10 Mbit ingår i avgiften.

Parkering

Gratis parkering på gatan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 143 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,909%
Andel av årsavgiften är
5,2%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
11
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
140

Området

Mäklaren om Örgryte

Som ett av Göteborgs allra mest centrala villaområden har Örgryte alltid varit eftertraktat och det finns inget som tyder på att intresset avtar. Örgryteborna själva tycker att man inte kan bo bättre och det är lätt att hålla med. För hur fantastiskt är det inte att åt ena hållet ha hela centrala stan på lagom avstånd och åt andra hållet Göteborgs största naturområde Delsjön som trädgård. Allt i ett lugnt och rofyllt område som domineras av vackra villor från 1900-talets första hälft.

SLOTTSBYGGNADER OCH FOLKHEMSFUNKIS
Örgryte har en spännande och anrik bakgrund med många kulturhistoriskt intressanta byggnader, som Wilhelmsberg, Stora Torp och Villa Odinslund. När Göteborg grundats 1621 blev Örgryte hem för stadens mest framträdande familjer som gärna byggde sig slottsliknande herrgårdar.

Tidigare var området jordbruksmark och de gamla gårdarna som låg här – Skår, Bö och Jakobsdal, fick ge namn till stadsdelens olika delar när den började byggas ut i början av förra seklet. Ambitionen var att skapa en trädgårdsstad efter engelsk förebild, med främst villor för en välbeställd medelklass.

Blandningen av stora och små villor, radhus och flerbostadshus från flera olika epoker skapar tillsammans med lätt krökta gator och promenadstråk en idyllisk förstadsmiljö som det är svårt att inte falla för.

GAMLA ANOR OCH MODERNA LÄGENHETER
Örgryte har det perfekta läget: storstadspuls runt ena hörnet och promenadstråk och motionsmöjligheter runt andra. Jobbar man i centrum tar man sig gärna dit till fots och blickar man ut över stan känns det som att man bor mitt i, fast med ett stillsamt lugn i den omedelbara närheten. Huvudleden Delsjövägen ringlar sig från Sankt Sigfrids plan genom Örgryte och bort mot torp och Kålltorp.

Söder om vägen ligger Skår med bostadshus i utpräglad funkisstil, medan husen i de norra och östra delarna började byggas tidigare och har nyklassisistisk och nationalromantisk stil. Fortsätter du längs Delsjövägen kommer du fram till Torp, där tv-huset tidigare låg och där 500 nya bostäder nu byggs.

Området har fått sitt namn av herrgåden Stora Torp som ligger en bit in i skogsbrynet. Strax intill ligger tennisklubben GLTK med många banor både ute och inne.

VINTERPARADIS OCH BLOMMANDE TRÄD
Bor du i Örgryte blir Skatås och hela Delsjö-området en självklar del av vardagen som ger fantastiska möjligheter till naturupplevelser, promenader och träning – året om. Vintertid när snön har lagt sig väljer många att åka skidor både längs de uppkörda spåren i Delsjön eller nedför Brudareback-en, som har knapplift och konstsnö. En ledig dag tar man gärna en promenad ut i Delsjöterrängen och har man bott ett tag i området hittar man snart egna småstigar och hemliga svampställen. Men det finns även många fina promenadstråk mellan husen. Promenerar du längs Delsjöbäcken, förbi Ekmanska och Bö kan du få en skymt av öring i bäcken. Längsmed växer också bland annat bok, ek och al och i april-maj blommar magnolian.

Köpa eller sälja bostad i Örgryte? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Örgrytes 3 bästa

3
 • Fiskaffären vid Sankt Sig frids plan
 • Fiori Blommor
 • Inredningsbutiken Solgläntan

Karta

Birkagatan 18B

Birkagatan 18B,
416 56 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lilla Danska Vägen 14
  Månadsavgift
  3 281 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Birkagatan 16A
  Månadsavgift
  3 913 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sten-Åke Cederhöks Gata 3B
  Månadsavgift
  3 501 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Örgryte, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Anders Zornsgatan 21A
  Månadsavgift
  3 426 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!