Tomt med lugnt läge nära natur och kommunikationer

Torslanda - Björlanda, Göteborg

Skomakaregården 47

Budgivning pågår
Utgångspris
2 800 000 kr
Tomtarea
1079 kvm
Typ
Tomt

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tomt med lugnt läge nära natur och kommunikationer

Nu har vi möjlighet att förmedla en fin sluttningstomt som inte är bunden till något husföretag. Trevligt läge i Björlanda med närhet till naturen.

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Vy från vägen Skomakargården 47. Skomakaregården 47 - Bjurfors
Vy från vägen Skomakargården 47
Vy från högsta punkten på tomten. Skomakaregården 47 - Bjurfors
Vy från högsta punkten på tomten
tomt. Skomakaregården 47 - Bjurfors
tomt
tomt. Skomakaregården 47 - Bjurfors
tomt
maklarinfo catarinanyberg. Skomakaregården 47 - Bjurfors
maklarinfo catarinanyberg
Förslag från Myresjöhus. Skomakaregården 47 - Bjurfors
Förslag från Myresjöhus

Beskrivning

Beskrivning

Nu har ni möjlighet att bygga ert drömhus. Här erbjuds en riktigt bra sluttningstomt på 1079 kvm. Läget är lugnt och fridfullt i ett uppvuxet villaområde med många fina villor. Omgivningen är naturskön med härliga promenadvägar samt närhet till havet. Här presenterar vi ett husförslag från Myresjöhus men tomten är ej bunden till något husföretag så ni har möjlighet att välja det som passar er. Det är en avstyckningsplan som gäller för området vilket innebär generösa byggregler om man håller sig inom 4.5 m till tomtgräns. Här bygger man valfritt hus.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1945-07-12)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kvisljungeby GA:3

Förmån: Officialservitut Väg, 14-BJL-968.1

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kvisljungeby 2:47

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1945-07-12)

Övrigt

Mäklarens uppdrag omfattar endast förmedling av tomten. Entreprenadavtal avseende uppförande av ett bostadshus ingås mellan Husföretag och köparen. Mäklaren förmedlar inte entreprenaden.

Här i Björlanda bor man nära natur och hav nästan lite lantligt men ändå nära till allt. Området är barnvänligt med skola Björlandagården, där förskola och årskurs 0-6, finns. From årskurs 7 till 9 går man på Trulsegårdsskolan vilken ligger några hundra meter från Björlandagården. Vid Trulsegården ligger även en sporthall

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Tomtarea
1079 kvm

Tomt

Typ
Tomt

På tomten finns idag tre hus som kommer att behövas att rivas. Tomten är kuperad men ligger väldigt trevligt i ett populärt villa område.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kvisljungeby GA:3

Förmån: Officialservitut Väg, 14-BJL-968.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 168 000 kr
Fastställt
2018
Kod
213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Vatten/Avlopp

Kostnad för indragning av vatten och avlopp, se bifogad fil

Området

Att bo i Torslanda

Välkommen till kustnära Torslanda! Torslanda på sydvästra Hisingen utgör en tredjedel av Hisingens yta och är ett område med närhet till både stad och natur. Bebyggelsen i området består till största delen av villor, radhus och bostadsrättslägenheter. En stor del av de nyinflyttade i Torslanda är barnfamiljer vilket gör att både förskolan och skolan byggs ut.

Förskoleverksamheten i stadsdelen Västra Hisingen, som Torslanda tillhör består av flera förskolor, familjedaghem, enskilda förskolor samt öppna förskolor. Det finns flera grundskolor som är fördelade över hela Torslanda och det finns flera fritidshem. Arbetet i förskola och grundskola sker i ett 1-16 årsperspektiv vilket innebär att läroplanerna harmonierar med varandra. Lärandet ska vara en röd tråd som genomsyrar arbetet från 1-16 år.

Torslanda Golfklubb erbjuder en 18-hålsbana och en korthålsbana om 9-hål. Är det hästliv som lockar så finns stall och ridskolor i närheten. I området hittar du även träningsanläggningar och diverse idrottsföreningar.

Kusten ger fina möjligheter till rekreation och naturupplevelser. Badplatser finns i Hällsvik, Hästevik, Tumlehed, Sillvik och Lilleby. Lilleby har också en campingplats.

Torslanda bjuder på naturpromenader med vacker utsikt över havet och spår från forna tider. 66 meter över havet reser sig det så kallade ”Telegrafberget” i Sillvik. Härifrån kan man se Carlstens Fästning på Marstrand, Göteborgs hamn och en stor del av Göteborgs norra skärgård.

Torslanda består av de gamla socknarna Björlanda och Torslanda och omfattar även Arendal. Björlanda och Torslanda tillhör Sverige sedan freden i Roskilde år 1658, då Danmark-Norge tvingades avstå från Bohuslän. Sedan årtusenden tillbaka har området Torslanda och Björlanda erbjudit människor möjlighet till bosättning och uppehälle.

Amhult centrum ligger i Torslanda och här är utbudet stort i form av kulturhus, banker, vårdcentral, apotek, Systembolaget, en stormarknad samt ytterligare ett flertal butiker och serviceställen. Inom några år kommer detta centrum utökas med 350 bostäder i flerbostadshus, ytor för handel, kontor, kyrka och ett hotell.

Med kollektivtrafik eller bil tar du dig enkelt in till stan och övriga Hisingen. Från Torslanda har du även nära till färjorna som går till Hönö och Björkö. Från dessa öar tar du dig lätt vidare med antingen färja eller bil till de övriga öarna i Öckerö kommun.

För närvarande byggs väg 155/Öckeröleden ut för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Projektet är positivt för en fortsatt utveckling av området.

Köpa eller sälja bostad i Torslanda? Kontakta våra Bjurfors mäklare i Torslanda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skomakaregården 47

Skomakaregården 47,
423 55 Torslanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Catarina Nyberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-92 29 79