Högt belägen tomt med ett natur- och sjönära läge

Härryda, Härryda

Stenströmsliden 13

Utgångspris
975 000 kr
Tomtarea
1470 kvm
Typ
Tomt

Högt belägen tomt med ett natur- och sjönära läge

Möjlighet att förvärva en fastighet med ett naturskönt och sjönära läge, endast 5 minuter med bil till Landvetter centrum.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Stenströmsliden och denna obebyggda fastighet med möjlighet att skapa ditt drömboende. Stenströmsliden 13 - Bjurfors
Välkommen till Stenströmsliden och denna obebyggda fastighet med möjlighet att skapa ditt drömboende
. Stenströmsliden 13 - Bjurfors
. Stenströmsliden 13 - Bjurfors
. Stenströmsliden 13 - Bjurfors
. Stenströmsliden 13 - Bjurfors
I Skårtorp finner man allmän badplats med bryggor i Hornasjön. Stenströmsliden 13 - Bjurfors
I Skårtorp finner man allmän badplats med bryggor i Hornasjön

Beskrivning

Beskrivning

På gränsen mellan Landvetter och Härryda ligger denna högt belägna obebyggda fastighet, här finns möjlighet att skapa ditt drömboende. Här bor man i ett naturskönt område med fina promenadstråk och gångavstånd till golfbana och kommunikationer samt bekvämt avstånd till skola och förskola. En egen oas med naturen in på knuten. Fastigheten får enligt detaljplanen bebyggas med en huvudbyggnad om högst 60 kvm byggnadsyta samt ett uthus om högst 15 kvm. Attefalls-reglerna kan möjlighet till ytterligare 15 kvm samt gästhus eller garage om 25 kvm. Vatten och avlopp saknas på fastigheten men enskilt avlopp kan anläggas med kommunens godkännande.
Här bor man med närhet till Landvetter flygplats och ca 5 minuters bilväg till Landvetter centrum och dess serviceutbud. Förskola och skola finns inom kort avstånd och på drygt 15 minuter med bil når man Göteborg.
Här finns möjlighet att skapa ett drömboende!

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller boka er för visning!

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Skårtorp GA:2 ändamål: Vägar

Last: Officialservitut Kraftledning, 14-IM2-68/2430.1

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skårtorp 1:196

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Övrigt

Länk till plankarta:
https://kartor.harryda.se/planhandlingar/B-67/Plankarta%20B-67.pdf

Länk till planbestämmelser:
https://kartor.harryda.se/planhandlingar/B-67/Best%C3%A4mmelser%20B-67.pdf

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
975 000 kr
Tomtarea
1470 kvm

Tomt

Typ
Tomt

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Skårtorp GA:2 ändamål: Vägar

Last: Officialservitut Kraftledning, 14-IM2-68/2430.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
634 000 kr
Fastställt
2018
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
6 340 kr

Vatten/Avlopp

Vatten saknas, Avlopp saknas.

Länkar

Området

Att bo i Härryda

Härryda är en liten ort belägen i expansiva Härryda kommun. Närheten både till storstaden och naturen har gjort Härryda, liksom övriga tätorter i kommunen, mycket attraktiva att bo i. Många företag har även etablerat sig i området tack var dess strategiska placering.

Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke som också är centralort och ligger längst västerut i kommunen. Närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda. I öster finns Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg samt att man från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 års perspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Området har även många fina badplatser som inbjuder till härliga bad i de många sjöarna, sjöar som även är fina att fiska i.

Mellan Hindås och Rävlanda ligger Klippans naturreservat - ett strövområde med högvuxen, tät och uråldrig granskog. Mitt i området låg tidigare hemmanet Klippan. Där hålls varje år (sista lördagen i juli) ett slåttergille i gammal god anda med musikunderhållning till arbetet, paus i gröngräset med den medhavda kaffekorgen samt ett föredrag eller kåseri av någon inbjuden gäst.

Andra platser värda att besöka är Storåns dalgång i Rävlanda, Gingsjön med Hällingsjö Gästgivaregård och Garvarbostaden, Stora Håltet i kommunens södra del eller någon av gårdarna Högäset i norr, Holmelund i Härskogen eller Kärret i Landvetter.

Invånarna i bygden har genom århundradena försörjt sig genom jord- och skogsbruk samt hantverk. Stora delar av skogarna donerades till Göteborg när staden grundades 1821. Under 1600-talet och 200 år framåt var uttaget av virke noggrant reglerat. På 1830-talet fick bönderna möjlighet att köpa mark.

När det gällde hantverk hade varje gård sin specialitet. 1849 anlades Mölnlycke Väfveri AB, föregångaren till Mölnlycke AB, där det fanns väveri, blekeri, färgeri och handtryck. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde att en ny fabrik– Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875.

Köpa eller sälja bostad i Härryda kommun? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stenströmsliden 13

Stenströmsliden 13,
438 92 Härryda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63