Generöst tilltagen villa med ljusa och luftiga sällskapsytor

Rävlanda, Härryda

Hindåsvägen 4

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
3 275 000 kr
Antal rum
7
Boarea / Biarea
160 kvm / 40 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1050 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 275 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Generöst tilltagen villa med ljusa och luftiga sällskapsytor

Centralt i Rävlanda finner vi denna rymliga villa med en totalyta om 200 kvm. Här är många stora renoveringar nyligen gjorda.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Hindåsvägen 4, en gedigen villa med ljusa och luftiga ytor. Hindåsvägen 4 - Bjurfors
Välkommen till Hindåsvägen 4, en gedigen villa med ljusa och luftiga ytor
Flera större renoveringar är nyligen gjorda, så som dränering, takomläggning och uppvärmningssystem. Hindåsvägen 4 - Bjurfors
Flera större renoveringar är nyligen gjorda, så som dränering, takomläggning och uppvärmningssystem
På entréplanet möts vi av de ljusa och luftiga sällskapsutrymmena. Hindåsvägen 4 - Bjurfors
På entréplanet möts vi av de ljusa och luftiga sällskapsutrymmena
I vardagsrummet finns plats för både soffmys och middagar med många gäster. Hindåsvägen 4 - Bjurfors
I vardagsrummet finns plats för både soffmys och middagar med många gäster
Matsalen kan för den som önskar göras om till ytterligare ett sovrum. Hindåsvägen 4 - Bjurfors
Matsalen kan för den som önskar göras om till ytterligare ett sovrum
Från vardagsrummet når vi den härliga altanen. Hindåsvägen 4 - Bjurfors
Från vardagsrummet når vi den härliga altanen

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Centralt i Rävlanda finner vi denna rymliga villa där många stora renoveringar nyligen är gjorda, så som dränering, takomläggning och byte av uppvärmningssystem m.m. Här kan man flytta in och njuta och enbart sätta sin egen prägel på interiören om man så önskar. Interiört fördelar sig villan idag på kök, vardagsrum och matplats i en öppen planlösning på övre plan och med en mysig öppen spis i vardagsrummet. Övre plan karaktäriseras av de öppna och luftiga sällskapsytorna, men på detta plan finns också två sovrum och ett badrum som renoverade av tidigare ägare 2010 samt en gäst-wc. Nedre plan har ett mysigt allrum, även det med öppen spis, ett sovrum, tvättstuga med dusch och goda förvaringsutrymmen. Ett utrymme på nedre plan är förberett för WC. Fiber finns installerat i huset.
Utvändigt finns en härlig altan med plats för flera olika sittgrupper och i trädgården finns plats för lek och spring eller egna odlingar för den som önskar.
Rävlanda är centralt beläget mellan flera orter och Göteborg når du på endast 30 minuter med bil. Både tåg och busstrafik bidrar till goda förbindelser med stadskärnan. Med ca 40 minuters bilväg når man Kungsbacka och endast 20 minuter till Borås och Landvetter flygplats.
Varmt välkomna på visning!

Interiör

Vi kliver in i hallen på övre plan och möts av öppenhet och rymd, övre plan karaktäriseras av de öppna och luftiga sällskapsytorna. I den rymliga hallen finns plats att hänga av sig ytterkläder och skor och plats för förvaring i två garderober. Ljust klinkergolv och ljusa väggar. I anslutning till entrén finner vi en gäst-wc som renoverats under 2019. Svart klinker på golvet och ljusa väggar. Utrustningen består utav handfat och wc samt ett fönster för ljusinsläpp och vädring.

Till vänster från entrén finner vi bostadens kök som består utav en klassisk och tidlös interiör med ekluckor och en bänkskiva av ek. Köket med tillhörande köksö med plats för stolar blir villans naturliga samlingspunkt. En perfekt plats för gästerna att mingla runt medan kocken förbereder maten. Köket gör sig bra för trevliga tillställningar och det bidrar till att detta hem blir ett socialt boende. Den maskinella utrustningen består utav diskmaskin, spishäll, fläk, inbyggnadsugn- och micro samt kyl och frys i fullhöjd. Ljusa väggar och ljust klinkergolv som övergår till ekparkett i vardagsrummet och matsalen.

Vidare tar vi oss in i vardagsrum och matsalen, ljusa utrymmen med plats för allt från middag med många runt matbordet, till mys med bara familjen i soffan. Den öppna spisen är centralt placerad för att kunna beskådas både matplatsen och soffan. Den bidrar till stämning och mys med en sprakande brasa. Matsalsdelen går att dela av för den som önskar flera sovrum i villan.

Från vardagsrummet når vi den ljuvliga altanen som breder ut sig i söderläge och badar i sol hela dagen fram till kvällen. Här spenderas många härliga soltimmar med grillmiddagar tillsammans med nära och kära.

Åter in på övre plan så finner vi två av bostadens idag tre sovrum samt badrum. Badrummet renoverades 2010 av tidigare ägare och är stilrent inrett i svart och vitt. Badrummet är utrustat med vikbara duschväggar av klarglas, dubbla handfat med kommod, spegel, ett högskåp för förvaring, wc samt fönster för ljusinsläpp och vädring.

Det första sovrummet används idag som ett mysigt barnrum, här finns plats för förvaring i två garderober. Ljusa väggar som bryts av med en ljusblå fondvägg med ett snyggt mörkgrått laminatgolv.
Det största sovrummet har plats för förvaring i fem fasta garderober och rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här ligger ett snyggt ljusgrått laminatgolv som bryts av snyggt mot de ljusa väggarna.

Via den vitmålade trappan i anslutning till entrén och hallen når vi bostadens på nedre plan. Vi möts av den rymliga hallen, som kanske blir familjens naturliga entré i anslutning till bilparkeringen. I övrigt på nedre plan finner vi ett allrum, sovrum, kontor, tvättstuga med dusch, pannrum samt ett utrymme förberett för wc och flera mycket goda förvaringsutrymmen.

Allrummet blir den perfekta platsen för filmkvällar, eller familjens spelkvällar med brädspel eller en tv-spelsutmaning. Även här finns en centralt placerad öppen spis, denna är utrustad med insats vilket bidrar till en härlig värme. Två ljusa väggar som bryts av med två fondväggar med en behaglig blå ton, även här återkommer det mörka laminatgolvet som i det ena sovrummet har på övre plan.

Via kontoret tar vi oss till nedre planets sovrum. Sovrummet rymmer gott och väl en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns plats för dina kläder i en garderob bakom platsbesparande spegelskjutdörrar. Kontoret kan för den som önskar även det användas som ett sovrum. Både kontoret och sovrummet har ljusa väggar och ekparkett.

Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin med arbetsbänk och tvättho. Här inne finns också en dusch installerad. Ljust klinker och ljusa väggar. Via tvättstugan når vi också pannrummet. Här huserar pannan och här finns gott om plats att förvara verktyg eller liknande. En klädkammare och ett helt rum finns till förfogande för förvaring.
I anslutning till entrén på nedre plan finns ett utrymme som är förberett för installation av wc.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rävlanda 5:33

Ombyggnad, Renoveringar

2019 Nytt värmesystem-luft/vatten värmepump. Renovering wc övre plan.
2018 Omläggning tak (papp, nockbrädor, vindskivor, fotplåt, stuprör, hängrännor), ny el, dränering, fönster sovrum, ny kyl, frys och diskmaskin. Luft/luftvärmepump (som kan användas som AC under varma dagar)
2011 Ombyggnation.

Planbestämmelser

Stadsplan (1984-09-20)

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 536 000 kr
Byggnadsvärde
1 979 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Sotning
404 kr
Hushållsström
19 988 kr
Försäkring
6 142 kr
Samfällighetsavgift
50 kr
Renhållning
1 458 kr
Vatten/Avlopp
3 030 kr
Summa
31 072 kr

Under posten hushållsström ingår även kostnaden för uppvärmning och nätavgift. Kostnaderna för hushållsel/uppvärmning är baserad på tiden före installationen av luft/vatten värmepumpen.

Pantbrev

Det finns 14 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 732 000 kr

Uteplats/balkong

Generöst tilltagen träaltan i anslutning till vardagsrummet. Här finns gott om plats för flera olika sittgrupper.

Tomt

På baksidan av huset bildas en plan och trevlig tomt med plats för lek och spring. Här finns också gott om plats för egna odlingar.

TV/bredband

TV-anslutning via fiber.

Internetanslutning via fiber.

Parkering

Uppfart med plats för flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 275 000 kr
Rum
7
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
160 kvm*
Tomtarea
1050 kvm
Biarea
40 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
1980
Fasad
Mexisten/Trä
Grund
Betong
Stomme
Lättbetong/trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft-vattenvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-och 2-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2017-08-03

Länkar

Området

Att bo i Härryda Kommun

Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås och har ca 30.000 invånare. Många väljer att bosätta sig här, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. Tack vare de goda kommunikationerna har många företag valt att rota sig i Mölnlycke. Förutom utomordentliga buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Härryda kommun? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hindåsvägen 4

Hindåsvägen 4,
438 52 Rävlanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63