Livskvalitet på Instön Marstrand

Marstrand-Instön, Kungälv

Stadsängsvägen 4

Utgångspris
4 875 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
1489 kvm
Typ
Fritidshus
Boarea / Biarea
72 kvm / 14 kvm

Livskvalitet på Instön Marstrand

Bo ett stenkast från salta bad, tennisbana och granne med vacker natur. Båt och cykelavstånd till Marstrand, Dyrön, Åstol flertalet vackra platser.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 070-813 61 51

 • Extra kontaktperson

  Adelina Palmrot

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Stadsängsvägen 4 - Bjurfors
. Stadsängsvägen 4 - Bjurfors
Exteriörbild. Stadsängsvägen 4 - Bjurfors
. Stadsängsvägen 4 - Bjurfors

Morgonrocksavstånd till salta bad från strand, klippor eller brygga

Exteriörbild. Stadsängsvägen 4 - Bjurfors

Granne med tennisbanan och slående natur

. Stadsängsvägen 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Fastigheten är belägen på populära och vackra Instön beläget bara några kilometer från segelparadiset Marstrand. Här är ser man fritidhus som samsas med permanentvillorna och man har havet och naturen som granne. Underbara bad från strand eller klippor finns bara en kort promenad från huset. Kajak runt Instön är en underbar upplevelse eller till Älgön i sällskap av en och annan säl.

Vill man ta en reguljär båttur från färjeläget vid Instöbron så finns mycket att upptäcka såsom de fina vandringslederna på Dyrön men också på Blåkulla och Koön. Fina promenad, cykel och jogging stråk finns direkt utanför dörren.

Tomten är generös till storlek och huset ligger läigt och skyddat vilket ger stora fördelar när vinden tar i och man vill njuta en kopp kaffe i solen på uteplatsen i den vackra trädgården. Inne blir ute när man öppnar upp rummets alla fönster och altandörr, här sitter man gärna länge insynsskyddat med goda vänner runt bordet i det otroligt trevliga vardagsrummet. Önskar man förstora sitt boende är detta fullt möjligt då just denna fastigheten har generösa planbestämmelser. (se plankarta och bestämmelser under dokument)

Ett enplanshus som kantas av altan, uteplatser, gräsmatta, berg och trädgårdsland. Här plockar man vildkörsbär och vinbär och kokar rabarberkompott eller plockar prästkragar på ängarna.
En underbar plats där allt förvaltats med på ett mycket noggrant och varsamt sätt genom åren. Altan på husets framsida erbjuder sittplatser under bar himmel där man kan njuta solens strålar och äta en god frukost efter det salta morgondoppet nere vid badplatsen.

Varma sommardagar då man gärna dukar upp sill-lunchen och sitter till bords i timmar och blickar ut över ängar och vacker natur.
Att bo fritt och med natur som skyddar och förlänger tomten, ger plats för lek och spel, bär och svampplockning vilket för många är en önskan.
Bara ett par hundra meter bort ligger tennisbana, fotbollsplan och därefter en av områdets fina badplatser. Ett livstilsboende för de aktiva där det finns mycket goda möjlighet att hålla sig i form och sommarträna inför kommande säsong.

Baksidan på huset har trädgårdsland och odlingsplatser där vinbär och rabarber samsas med örter och färskpotatis. Intill husets bakre entré finns ett annex där utrymmet är fördelat på två och där en del fungerar som gästrum för övernattande gäster och den andra till förvaring och snickarbod. Här finns plats för den händige att ha verktyg och arbetsbänk.

Uppställningsplatser för flertalet bilar finns på husets framsida.

Boningshuset är fördelat på två sovrum, arbetskök, badrum och ett stort och ljust vardagsrum som rymmer både matplats och generös sittgrupp. Ljuset i rummet är vackert från generösa fönsterpartier som visar upp och bjuder in den vackra trädgården och naturen. En värmande braskamin för höstiga kvällar.
Två sovrum varav det ena med plats för dubbelsäng.
Dessutom finns ett badrum med wc, handfat och med duschkabin. Intill finns utgång till annexet så gästerna som övernattar enkelt kan nå wc och dusch.

VA fungerar året om via gemensamt vatten för området och avloppet anslutet till ett gemensamt reningsverk vilket delas av ett 60-tal fastigheter i närområdet via en gemensamhetsanläggning.
Kommunalt VA beräknas att kunna anslutas om ca 5-10 år enligt Kungälvs kommun. Man startar utbyggnaden av VA-ledning från Marstrand 2019.

Ängen framför fastigheten är avsedd för det rörliga friluftslivet och kan inte bebyggas.

En rofylld plats invid havet där du andas havsluft och känner doften av både tång och natur. Välkommen till en riktig idyll som fungerar utmärkt att koppla av på oavsett årstid och väder.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Instön 1:206

Ombyggnad, Renoveringar

Maximal tillåten byggnadsyta är 150 kvm.

1977- Övre del av fasad kläds med Grängesplåt
1978- Nytt kök
1981- Nytt annex byggs med gästrum och snickarbod
1994- Ombyggnad av den övre delen (sov och bad) i bostadshus och del av kök.Nya golv (även under och bjälkar), nytt innertak, ny isolering i tak och väggar(vinterisolerat). Mellanväggar flyttade och nya täckplåtar runt fönster och dörrar
2002- Ny kyl och frys, Zanussi med två kompressorer
2003- Qc och dusch installeras i bostadshuset. Avlopp ansluts till gemensamt, Kvarnuddens samfällighetsförening
2010- Nytt yttertak. Plåtisol, nya hängrännor och stuprör
2013- Vardagsrum, ny isolering i yttervägg, nya isoleringsfönster och altandörr. Nytt innertak, nytt parkettgolv. Kök, ny isolering i vägg och nytt innertak.
Gästrum, nytt fönster
2014- Nytt elsystem i hela huset samt jordfelsbrytare. Ny varmvattenberedare. Nya plattor på entrétrappa
2015- Ny altan
2016- Ny spis och ny duschkabin.
2018- Installerat Oljefyllda Radiatorer i Vardagsrum och Annex
2018- Målat tak i sovrum, hall och Annex
2018- Byggt altan
2018- Ny braskamin
2018- Nytt handfat, blandare samt badrumskåp
2019-Satt in Fresh ventil i sovrum och vardagsrum
2018- Ny blandadre, kök
2018- Värmekabel för vatten
2019- Ny fläkt i kök
2020- Ny wc stol

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:3 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:7 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 875 000 kr
Rum
3
Boarea
72 kvm*
Tomtarea
1489 kvm
Biarea
14 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1964
Fasad
Mexisten
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-och 3-glas fönster

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten - gemensamt vatten för området (ca 60-tal hus), enskilt avlopp - gemensamt för området.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Altan, läge söder.
Uteplats 2: Uteplatser i trädgården, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod.Fördelas på gästrum och snickarbod.

Tomt

Typ
Bärbuskar, fruktträd, insynsskyddad, naturtomt, tr

Tomtarea 1 489 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad naturtomt, trädgårdstomt med bärbuskar, fruktträd, trädgårdsland och berg.

TV/bredband

TV-antenn.

Planbestämmelser

Byggnadsplan Ändring Av Dp Nybyggnadsförbud

Parkering

Uppställningsplatser med plats för 3 bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 109 000 kr
Byggnadsvärde
1 324 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
700 kr
Värme
4 100 kr
Försäkring
1 417 kr
Renhållning
1 397 kr
Vatten/Avlopp
4 250 kr
Vägavgift/snö
1 500 kr
Summa
13 364 kr

Baserat på ca 6 månader vår-höst 2016.

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 663 500 kr

Länkar

Området

Mäklaren om Marstrand

En idyllisk trähusstad som kröns av Carlstens fästning som ligger ovanför bebyggelsen och dominerar stadsbilden.

EN SOMMARMORGON
Vakna en sommarmorgon, ta en kort promenad till Bergs Konditori och köp med dig nybakat bröd. Njut av frukosten på den soliga uteplatsen samtidigt som du blickar ut över det glittrande och nyvakna havet. Gå ner till Bröderna Arvidssons på kajen och köp dagens fångst i fiskboden. Strosa sedan förbi Frukt och grönt för en liter jordgubbar och färska kryddor till middagsmaten. Ta en tripp till Carlstens Fästning och gör en resa tillbaka till 1600-talet. Sommartid erbjuds här musik- och teaterevenemang. På ön hittar du även Grand Hotel med anor från sekelskiftet och vacker miljö. Ta en paus i prunkande Paradisparken och bläddra i dagens tidning medan du hör sorl från folket på kajen.

GÄSTHAMNAR OCH MIDDAG MED GULDKANT
En av landets största gästhamnar välkomnar era gäster, med alla tänkbara bekvämligheter. Checka in på Marstrands Kurhotell, här finns utomhuspool och tennisbana. Intill ligger Societetshuset, en vacker byggnad från år 1886 med restaurang, festvåning och dans. För att avnjuta en middag med riktig guldkant kan du besöka Johans Krog, som med goda vitsord i Whiteguide kan erbjuda en riktigt gastronomisk upplevelse. Det mer enkla men smakfulla köket finns på folkliga och trevliga Mamas. Ett självklart val för after sail. Tempo är Marstrandsöns egen matbutik. Här finns det mesta som man behöver i vardagen. Räcker inte det till är det bara att ta färjan över sundet till den fullutrustade Coop-butiken på Koön. Här kan man också beställa på Systembolaget.

SEGLINGSEVENT OCH SKÖNHET
Marstrand är en otroligt vacker ö som är fylld av liv hela sommaren, något lugnare vintertid men då en oas för själen. Ön är känd över hela världen för alla seglingsevent och sin skönhet. Ta den populära och trevliga promenadstigen runt hela ön på ca 5 km och upplev slående vacker bohuslänsk natur och västerhavet som glittrar i ögonvrån. Runt ön finns självklart underbara klippor att bada från och vid Södra Strandverket finns en liten utomhusbassäng.
Marstrand är fylld med kultur och nöje både vinter- och sommartid. Volvo Ocean Race i mitten på juni och i slutet av juni börjar Match Cup Sweden som är en Match Racing-regatta med internationell status. I slutet av juli är det Marstrandsregattan som är en härlig seglingsvecka där även Folkbåt Golden Cup och Höstsol ingår. Detta och mycket mer händer under somrarna.

SKOLOR OCH KOMMUNIKATION
Skolan på Marstrandsön består av grundskola årskurs 0-6 samt fritidshem/fritidsklubb. Sedan går man på Ytterbyskolan (7-9). Förskolan finns på Koön och har 2-3 verksamma avdelningar med barn 1-5 år. Här finns bra bussförbindelser med expressbussar till Göteborg (ca 40 min) på sommarhalvåret och busstrafik via Ytterby, därifrån åker man vidare med pendeltåg eller buss till Göteborg (ca 1 timme) på vinterhalvåret.

Köpa eller sälja bostad på Instön, Marstrand? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stadsängsvägen 4

Stadsängsvägen 4,
44265 Marstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 070-813 61 51

 • Extra kontaktperson

  Adelina Palmrot

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 0303-20 86 62