Två av fyra tomter kvar med möjlighet att tillsammans med Smålandsvillan bygga sitt drömhus.

Gråbo-Stannum, Lerum

Benelyckevägen 50

Utgångspris
1 200 000 kr
Tomtarea
1204 kvm
Typ
Tomt

Två av fyra tomter kvar med möjlighet att tillsammans med Smålandsvillan bygga sitt drömhus.

Tomterna har ett lugnt och naturnära läge i den expansiva orten Stannum/Gråbo.

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 93

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Villa Kalmar. Benelyckevägen 50 - Bjurfors
Villa Kalmar
Situationsplan. Benelyckevägen 50 - Bjurfors
Situationsplan
. Benelyckevägen 50 - Bjurfors
Trappan mot övre planet i bakgrunden. Benelyckevägen 50 - Bjurfors
Trappan mot övre planet i bakgrunden
Kök med utrymme för en väl tilltagen matplats. Benelyckevägen 50 - Bjurfors
Kök med utrymme för en väl tilltagen matplats
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Benelyckevägen 50 - Bjurfors
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Beskrivning

Beskrivning

Med ett bra läge i det lugna och trivsamma Stannum/Gråbo har vi nu glädjen att erbjuda två tomter. Närhet till skog och natur och förskola. Buss mot Lerum samt expressbuss mot Göteborg finns på nära håll. Fastigheterna anslutes till kommunalt vatten och avlopp.

Tomterna ligger utanför detaljplanerat område vilket ger stora möjligheter att uppföra ett hus efter egna önskemål.

Observera att tomterna är knutna till husleverantör Smålandsvillan.

På bilderna visas ett förslag på ett Smålandshus Villa Kalmar och Villa Fredriksdal som enligt kalkyl kostar 4 095 800 kr( se bifogad kalkyl) respektive 4 414 800 kr( se bifogad kalkyl), inklusive kostnad för tomt.
Smålandsvillan har ett flertal hus att välja mellan. Går att välja bland många olika husmodeller, kontakta Adam Kruse 0706-012163, på Smålandsvillan för mer information kring vad man kan bygga.

För ytterligare information kontakta mäklaren.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 1441-2019/32.4
Förmån: Officialservitut Väg, 1441-2019/32.2

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skyrsjönäs 1:6

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Förmån: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 1441-2019/32.4
Förmån: Officialservitut Väg, 1441-2019/32.2

Vatten/Avlopp

Anläggningsavgift för att koppla på kommunalt vatten och avlopp till fastigheten:

Benelyckevägen 50, Skyrsjönäs 1:6 kommer att kosta 186 981 kr inkl. moms

Fastigheten kommer att ingå i verksamhetsområde för vatten i och spill, dvs att dagvatten ska omhändertas av fastighetsägarna, LOD.

OBSERVERA att denna prisuppgift endast är preliminär och VA -enhetens handläggares tolkning av gällande taxa. Vi reserverar oss för ev. fel i beräkningen-det är alltid fastställd taxa som gäller vid debitering.
Taxan i sin helhet hittar du genom att söka efter ”VA-taxa och bestämmelser” på Lerums hemsida www.lerum.se

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Benelyckevägen 50

Benelyckevägen 50,
443 70 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 93

Förslag på andra bostäder