Lägenhet i toppskick på första våning!

Lerum - Centralt, Lerum

Lerum Andersvägen 116

På förhand
Avgift
5 765 kr
Antal rum
3
Boarea
75 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Lägenhet i toppskick på första våning!

Bostadens totalrenoverades 2010 och är väl omhändertagen.

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Hansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna trevliga trea i BRF Åkanten med ett attraktivt läge, central i Lerum. Lägenheten renoverades 2010 och är idag en stilren med praktisk plats för både matlagning och samvaro. Bostaden har även två rymliga sovrum. Lägenheten är genomgående i gott skick.

Söker ni ett bekvämt boende med närhet till badplatsen vid Aspen, Lerums Centrum och pendlingsmöjligheter är detta något för er.

Varmt välkommen att anmäla er på visning.

Interiör

Välkommen in i denna trevliga lägenhet. I entréhallen som ligger centralt i lägenheten finns god plats för ytterkläderna och ingång till en praktisk och stor klädkammare. På golvet ligger ett fint grått klinkergolv. Från hallen nås lägenhetens vardagsrum, kök och ena sovrum. Det moderna vita köket har goda förvaringsmöjligheter och gott om arbetsytor. Från köket nås lägenhetens balkong som vetter mot väster och ger en härlig kvällssol.

Badrummet renoverades 2010 och är idag utrustat med tvättmaskin, dusch och tvättställ. Sovrummet till höger om entrén används idag som masterbedroom och har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och en större förvaringsmöbel om så önskas. Nästa sovrum är rymligt och nås via vardagsrummet. Lägenheten är också utrustad med en gäst-WC och tvättställ.

Vardagsrummet är stort och har ljusa väggar och ett härligt ljusinsläpp. Soffa, soffbord och mediamöbel får med enkelhet plats i vardagsrummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lerum Almekärr 3:59

TV/bredband

Bredband vi fiber

Parkering

Garageplats går att hyra för 425 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. Parkeringsplats går att hyra för 180 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det ev. kö. Föreningen har ca 160 parkeringsplatser och ca 127 garageplatser. Om du önskar ställa dig i kö ska du kontakta HSB på telefonnummer 010-442 20 00.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 765 kr

Inkl. Värme, vatten och bredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3801%
Andel av årsavgiften är
0,3801%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
159
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
75 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
170 kr
Summa
370 kr

Driftskostnad enligt schablon

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-08-15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Åkanten i Lerum
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
278
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

I föreningen finns 278 lägenheter och 4 lokaler med adresserna Lerum Andersvägen 5 och 78-144 och den totala bostadsytan är 19 419 kvm.

Lägenhetsfördelning:
1 rok - 6 st
2 rok - 83 st
3 rok - 189 st

I området finns två gemensamma soprum med med återvinning. Två gånger om året sätts det ut containrar för att slänga grovsopor.

Ekonomisk förvaltning samt fastighetsskötsel, trappstädning och snöröjning sköts av HSB.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga beslutade avgiftshöjningar, dock kan avgifterna komma att påverkas av pågående stambyte.

Renoveringar - Utförda och planerade

Stambyte pågår. Just nu håller föreningen på att upphandla med ny entreprenad för att göra färdigt stambytet som har påbörjats.
Tvättstugor renoverades 2008. Avloppstammar relinades 2003. Lekplats 2007.
Radonmätning i lägenheterna 2009, värde mellan 20-80 Becquerel. Pålning gjordes under huskropp LA110 2013-14.

Parkering

Garageplats går att hyra för 425 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. Parkeringsplats går att hyra för 180 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det ev. kö. Föreningen har ca 160 parkeringsplatser och ca 127 garageplatser. Om du önskar ställa dig i kö ska du kontakta HSB på telefonnummer 010-442 20 00.

TV/bredband

Fastigheten anlitar Telia för Fiber för fast telefoni, bredband och digital-TV. Telia Tel:020-240 250

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd i entréplan om ca 4-5 kvm (nät- och träväggar). Observera att storleken på förrådet endast är en uppskattning.

I föreningen finns en tvättstuga med fem tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, två torkrum och två manglar. I tvättstugan finns två bokningsbara stationer, vilket innebär att det finns två uppsättningar för varje tvättid. Tvättid bokad via bokningstavla utanför tvättstugan och tvättmöjlighet finns mellan 08.00-11.00, 11.00-14.00, 14.00-17.00 och 17.00-20.00.

En lokal för ca 40-50 personer finns att hyra i föreningen. Kostnaden är 400:-/dygn.

Övrigt

Om du säljer din lägenhet ska alla installationer gällande utrustning för TVn (dock ej TVn) finnas kvar i lägenheten. Låt utrustningen vara inkopplad om möjligt. Utrustningen tillhör lägenheten och ska överlämnas till köparen.

Alla nya medlemmar ska ha ett personligt informationsmöte med styrelsen i samband med inflyttning.

Området

Mäklaren om Lerum

Välkommen till Lerum, en stad på landet men med ett bekvämt avstånd till Göteborg. I och omkring Lerum hittar du underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. I centrum finns dessutom restauranger, ett fullt serviceutbud och flera specialbutiker. Likaså erbjuder Lerum ett brett kulturliv med teater, historiska byggnader och museer.

OMRÅDET
Omgivningarna kring Lerum erbjuder många och vackra naturupplevelser. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om. Härliga bad vid fina sandstränder i Stamsjön, Aspen, Mjörn, Lensjön för att nämna några.

FRITID
Lerums kommun erbjuder bra golfanläggningar. På t.ex. Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vid sjön Aspen finns Lerums Segelsällskap, som är är en av Sveriges största jolleklubbar. För de hästintresserade erbjuder flera ridskolor möjlighet till undervisning för såväl nybörjare som riktigt erfarna ryttare. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrottsarena och handbollshall inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

UTBILDNING
I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor och grundskolor inklusive särskolor. Den stora gymnasieskolan har många olika linjer att välja mellan. Trygghet, utveckling och inspiration ligger till grund för verksamheten inom kommunen och man lägger särskilt fokus på att förbereda eleverna för kommande studier och vuxenliv.

KULTUR OCH SERVICE
Vid stranden till sjön Sävelången ligger Nääs Fabriker. I historiska och vackra fabriksbyggnader samsas numera flera olika verksamheter i en kreativ miljö, det är ett brukssamhälle för 2000-talet. Här finns näringsliv med handel, hotell, restaurang, café och konferenslokaler. Nääs fabriker har ett strategiskt läge utefter E20. Nääs slott är med sin orörda 1800-tals interiör unikt för Skandinavien. Aspenäs herrgård, med anor från 1500-talet, är idag en konferensanläggning vid Aspens vattenbryn, en oas för möten och fester, med plats för flera hundra gäster. Kärleksfullt hemlagade mat och övernattningsmöjligheter.

KOMMUNIKATIONER
Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt. Flera direktbussar går mellan Lerum och Göteborg. Det lokala bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är också det väl utbyggt.

Köpa eller sälja bostad i Lerum? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lerum Andersvägen 116

Lerum Andersvägen 116,
44330 LERUM

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Hansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lerum - Centralt, Lerum

  På förhand
  Adress
  Kantor Edgrens Väg 8A
  Prisidé
  1 600 000 kr
  Månadsavgift
  3 537 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!