Trevlig nybyggartomt i havsnära läge och med möjlighet till utsikt mot Hakefjorden

Höviksnäs, Tjörn

Häggvall 1:31

Pris
1 200 000 kr
Tomtarea
943 kvm
Typ
Tomt

Trevlig nybyggartomt i havsnära läge och med möjlighet till utsikt mot Hakefjorden

Tomt i omtyckt och etablerat område nära havet. Här samsas fritidshus med åretrunthus i naturnära läge några minuters promenad från bad och båtliv.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fin nybyggartomt i bra läge nära hav och natur. Häggvall 1:31 - Bjurfors
Fin nybyggartomt i bra läge nära hav och natur
Område med god logistik. Häggvall 1:31 - Bjurfors
Område med god logistik
Villaidyll vid Hakefjordens stränder. Häggvall 1:31 - Bjurfors
Villaidyll vid Hakefjordens stränder
Vacker utsikt. Häggvall 1:31 - Bjurfors
Vacker utsikt
Exteriörbild. Häggvall 1:31 - Bjurfors
. Häggvall 1:31 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Bra tomt med god logistik för nybyggnation. Trivsamt område med charmiga hus inbäddade i den vackra naturen kring Hakefjordens stränder. Här har du möjlighet att skapa din egen idyll och drömhus i havsnära läge med möjlighet till utsikt över land och hav. Inom några minuters promenad når du områdets strandkant och brygga där möjlighet till båtplats finns. Går du vidare utmed promenadstig på strandängarna når du gamla Höviksnäs på bara några minuter och därifrån vidare mot salta dopp i populära Låka och ges även nära och trygg anslutning till förskola och skolar åk F-9 i Höviksnäs. Kort och gott en fin tomt att skapa ett varaktigt och hållbart boende som står sig över tid genom livets olika perioder med ex. små- och stora barn, aktiv fritid och skön pensionärstillvaro. Passande för såväl fritid- som åretrunt.

Områdets gemensamma intressen ombesörjs av Tomtägareföreningen Häggvall Ekonomisk Förening och mot 2 500 kr/året får man tillgång till sommarvatten, underhåll av väg samt brygga med båtplats. Sommarvattnet som kan kopplas in ligger i dikeskanten vid tomtgräns, brunnarna ligger i närheten av brevlådorna. För att få tillgång till åretruntvatten borrar man sin egen brunn och för avloppet gäller också egen ombesörjning. Många i området har avlopp via sluten tank eller minireningsverk. El och fiber finns i området och skall kunna anslutas mot avgift och utan större bekymmer. Byggrätt enligt plan om 75 kvm.

Planbestämmelser

Byggnadsplan, se bilagd detaljplan

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Häggvall 1:31

Planbestämmelser

Byggnadsplan, se bilagd detaljplan

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Pris
1 200 000 kr
Tomtarea
943 kvm

Tomt

Typ
Tomt

Ekonomi

Taxeringsvärde
427 000 kr
Fastställt
2018
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
4 270 kr

Driftskostnad (per år)

Vägavgift/snö
2 500 kr
Summa
2 500 kr

Vatten/Avlopp

Tillgång att ansluta sommarvatten. För åretruntvatten behövs borras. Eget avlopp, sluten tank eller minireningsverk behöver ordnas.

Länkar

Området

Att bo i Tjörns kommun

I södra Bohuslän ligger Tjörn som du bl a når från Stenungsund via den karaktäristiska Tjörnbron. Ön är Sveriges sjätte största ö och har en befolkningsmängd om nära 16 000 personer. Sommartid dubblas siffran av fritidsboende och turister.

På Tjörn har du möjlighet till ett tryggt boende nära skolor och samhällsservice omgiven av ett storslaget natur- och kulturlandskap. Här finns en levande landsbygd i samklang med tätorter och charmiga fiskesamhällen där fiskebåtarna fortfarande lämnar hamn i ottan. Här hittar du höga berg, nakna klippor, lummiga skogar och sandstränder.

Är du entreprenör ges du möjlighet att kunna växa i ett inspirerande och nytänkande företagsklimat. Tjörn är en företagstät kommun. Sjöfrakt, fiske och tursistrelaterade näringar såsom handel och service är de största branscherna på ön.
Du kan också välja att pendla till arbete på annan ort genom väl utvecklade kommunikationer både norr- och söderöver.

Bo på Tjörn
På Tjörn väljer du att bo i eget hus i något av de små samhällena eller på landsbygden alternativt bostads- och hyresrättslägenheter nära samhällskärnorna. Söker du renodlat fritidsboende finns många trevliga och havsnära områden. Tjörns kommun har en aktiv samhällsplanering. Bebyggelsen ökar, dock alltid med hänsyn till kulturlandskapet och byggnadstraditionen såväl som miljön, naturliga kretslopp samt resurs- och energihushållning.

Samhällsservice
Samhällsservice finns inom räckhåll för alla. I kommunhuset i Skärhamn finns Medborgarkontoret som hjälper dig med information om allehanda ting. I Kållekärr, mitt på ön, finns vårdcentral och apotek. På Tjörn finns också flera banker och butiker. Här finns även förskolor och grundskolor. Tjörn har äldreboenden med hög standard samt moderna, särskilda boenden för funktionshindrade.

Kultur och nöjen
Kulturintresset på Tjörn är stort och i Skärhamn ligger det internationellt kända Nordiska Akvarellmuseet som varje år har mellan 100 000-200 000 besökare. Här finns också åretruntöppna gallerier, restauranger och caféer och bibliotek. Skulptur i Pilane är ytterligare en mycket populär kulturyttring, under bar himmel i en kulturhistoriskt intressant nejd anordnas varje år skulpturpark.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Tjörns kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Häggvall 1:31

Häggvall 1:31,
47170 Höviksnäs

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy