Hoppa till innehåll
Fantastiskt ljusinsläpp. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors

Panoramautsikt, sober design och massivt ljusa rumsvolymer på högt och privat läge

Vemdalsskalet, Härjedalen

Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3

Utgångspris:
15 750 000 kr
Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
199 kvm / 34 kvm
Tomtarea:
1 042 kvm
Byggår:
2022

Panoramautsikt, sober design och massivt ljusa rumsvolymer på högt och privat läge

Bjurfors Beyond presenterar ett exklusivt inrett fritidshus om totalt 233 kvm och sju rum med högt utsiktsläge i Vemdalsskalets fjällsluttning.

Beskrivning

Det stora, nybyggda fritidshuset reser sin mäktiga frontespis över den breda uppfarten. De spröjsade glaspartierna löper ända upp till den spetsiga nocken och den kraftfulla naturstensgrunden klär in sluttningsvåningens sidor. Tankarna går till en klassisk ski lodge på någon av de internationella vintersportorterna. Ut mot den fria utsikten över fjällandskapets snötunga granar vänder sig spröjsade glaspartier och två stora terrassbalkonger. Med ett par stavtag glider du på morgonen ner till transportleden och bort mot närmaste lift.

Det vackert utformade huset byggdes 2022 och är om 199 kvm och sju rum. Till detta kommer 34 kvm biarea. Exteriören är lika traditionell som ståtlig, där det tronar på hög höjd i fjällsluttningen. Utsikten är exceptionell och läget, med skidåkningen runt knuten, bara några minuter från Skalets torg, känns lika privat som centralt. Det stora huset är genomtänkt skapat för ett aktivt liv nära vinterns pister och skoterspår, eller sommarhalvårets fjällvandring, jakt och fiske i vildmarken. Den separata skidåkarentrén har platsbyggd inredning, och den kloka rumsdispositionen öppnar för många samtidiga gäster, med eget space – tre av sovrummen har tre fasta sängplatser. Villans magnifika interiör präglas av massivt ljus från flera håll, stora rumsvolymer och sobra naturmaterial. Tonen känns tidlöst internationell. Övre planets stora sällskapsytor – med närmast dramatisk takhöjd och fri utsikt – ligger i öppen planlösning med stor matsal och ett exklusivt inrett kök. Häruppe finns även utgångar till två stora terrassbalkonger med plats för vinterns afterski, eller sommarkvällens fjällröding som fräser på glödande kol. Övre planet rymmer även ett master bedroom med badrum en suite. Genom hela det stora huset löper en väl sammanhållen designlinje som matchar allt från innerväggar till de trärena paneltaken. Husets platsbyggda inredning går i sobert grafitgrå kulörer och designen är genomgående formren med sparsmakade detaljer och beslag. Ett patinerat ekgolv sträcker ut i de flesta rum, kompletterat med jämtländsk kalksten. Huset har bland annat upp till fem sovrum, två femstjärniga badrum, två separata wc, relaxavdelning, stora sällskapsytor, öppen spis, stor matsal, exklusivt kök, två terrassbalkonger, master bedroom-svit, separat skidåkarentré, stort allrum, garage, skoterförråd, välutrustad tvättstuga, bergvärme mm. Ett par minuters promenad tar dig till restauranger, skidshop, matbutik, inredning och after ski.

Bostaden överlåtes möblerad och utrustad med reservation för personliga tillhörigheter samt stylingprodukter.

Interiör

ENTRÉHALL
Utanför huvudentrén under tak välkomnas kvällens gäster av marschaller som fladdrar i snön. De som glider in med skidor på uppfarten väljer istället skidåkarentrén till höger. Entréhallen tar emot med jämtländsk kalksten och de rustika väggarna klätt i timmerpanel. Till höger finns takhöga garderober i grafitgrått med beslag i mässing, designen går igen på flera ställen i det stora huset. Ett patinerat ekgolv tar över efter stengolvet som till höger förbinder till allrum och skidåkarentré, och till vänster med badrum, bastu och sovrum.

SÄLLSKAPSYTOR
Bjud gästerna uppför den öppna ektrappan med glasräcken som vrider sig upp till det övre planets stora sällskapsytor i vidöppen planlösning med matsal och kök. Det patinerade ekgolvet sträcker ut och till vänster reser sig väggarna och paneltaket ända upp till den skyhöga nocken. De enorma, heltäckande glaspartierna följer med upp och avslöjar panoramautsikten över fjällvärlden. Känslan av stora och massivt ljusa rumsvolymer är lika omedelbar som stark; ljuset faller in från tre olika väderstreck. En vinterkväll sprakar björkveden i den maffiga öppna spisen i travad natursten, murstocken fortsätter upp till nock. Ett halvår senare letar sig gästerna ut med sina glas på någon av de två stora terrassbalkongerna med svarta smidesstaket där utsiktspanoramat breddas ytterligare. Högst upp på Vemdalsskalets skidområde ser du toppen av Hovde. Här finns plats för allt från privat after ski till sommarkvällens gasolgrill.

KÖK
Villans sobra kök rymmer många samtidiga kockar. Inredningen går i en grafitgrå ton med närmast minimalistisk design. Den stora köksön har brett barhäng och plats för frukostbuffé eller kvällens fördrinkar. Köket är fullt utrustat med helintegrerade vitvaror, bland annat induktionshäll med integrerad fläkt, vinkyl och två separata vaskar.

MATSAL
I höjd med köket öppnar sig en stor och naturlig matsalsdel invid spröjsade glaspartier mot utsikten. En dörr kan stå på glänt ut till den andra terrassbalkongen. Matsalen rymmer långbord för riktigt stora sällskap.

SOVRUM 1
Till vänster om den öppna spisen leder en av villans stilrena spegeldörrar in till ett sovrum i samma rustika stil med ekgolv och väggar i timmerpanel. Här finns en platsbyggd säng med stege upp till en överslaf. Rummet är lagom för den lilla enbarnsfamiljen på besök. Den takhöga garderoben följer villans designlinje med sina släta, grafitgrå fronter och mässingsbeslag.

SOVRUM 2
I fil, till höger om spisen, ligger nästa sovrum med fönster mot baksidan. Här finns plats för dubbelsäng mellan två takhöga garderober i samma stil som övriga.

BADRUM
En passage i sällskapsytorna förbinder till badrum, sovrum, klädkammare och den fina master bedroom-sviten. Först i passagen ligger ett femstjärnigt badrum med ytskikt i jämtländsk kalksten. Intrycket är mycket sobert och badrummet har handfatskommod, vägghängd wc samt duschhörna med glasvägg.

SOVRUM 3
I fil, med fönster mot baksidan, ligger ytterligare ett sovrum med säng och överslaf. Rummet har ett set med takhöga garderober.

MASTER BEDROOM-SVIT
In till höger med, stora fönsterpartier mot fjällandskapet, ligger husets master bedroom; en suite med eget badrum. Ljuset faller in från två väderstreck och här finns utgång till den stora terrassbalkongen.

BADRUM
Svitens badrum går i designlinjens sobra stil med golv och väggar i jämtländsk kalksten. Här finns en formren handfatskommod, vägghängd wc samt bred duschalkov med glasvägg. Utsikten öppnar sig bakom ett högt fönster.

NEDRE ALLRUM
Tillbaka i sluttningsplanets entréhall öppnar sig ett större allrum med villans ekgolv och träklädda väggar med paneltak. Ljuset faller in från fyra stora fönsterpartier som vetter mot entrésidans utsikt. Rummet är ett perfekt häng för barn och tonåringar som knappt hinner få av sig pjäxorna innan de slänger sig i soffan med varsin spelkontroll.

TVÄTTSTUGA
Bakom en dörr i allrummet ligger ett teknikrum med bergvärmepumpen. Ytan förbinder till en tvättstuga med golv i jämtländsk kalksten, vask, skåpsförvaring, tvättpelare samt torkskåp.

WC
Allrummet har också ingång till ett smakfullt gäst-wc med vägghängd wc och handfatskommod

SKIDÅKARENTRÉ
Den separata skidåkarentrén ansluter direkt till allrummet. Även här ligger kalksten och ytan har platsbyggd inredning för utrustning och kläder, bland annat pjäxvärmare i stål. Bakom en dörr finns ett förråd med garderober.

GARAGE
Villans stora garage har golv i kalksten och är idag inrett som vinkällare med stenvägg, platsbyggda flaskfack, disk och dubbla vinkylar. Härinne finns även en platsbyggd kontorsarbetsplats för den som vill hinna kolla mejlen före afterskin.

BADRUM & BASTU
Till vänster om entréhallen ligger en inre hall med ingång till badrum i samma stil som de övriga. Här finns fönster mot entrésidan, dusch och, bakom en glasdörr, villans traditionella bastu med fönster. Ut till den obligatoriska snörullningen är det bara några steg, via entréhallen. I den inre hallen finns ett separat wc.

SOVRUM 5
Den inre hallen förbinder även till ett sovrum med platsbyggd säng med överslaf. Denna sovavdelning, med närhet till badrum, känns perfekt som gästavdelning.

Ansvarig mäklare

Bilder

 • Fantastiskt ljusinsläpp. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Fantastiskt ljusinsläpp
 • Mäktig öppen spis i travad natursten. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Mäktig öppen spis i travad natursten
 • Öppna och sociala ytor. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Öppna och sociala ytor
 • Astrostyrd utebelysning. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Astrostyrd utebelysning
 • Exklusivt kök med allt du behöver. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Exklusivt kök med allt du behöver
 • Ena av fyra sovrum på övre plan. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Ena av fyra sovrum på övre plan
 • Detaljer från Buster+Punch. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Detaljer från Buster+Punch
 • Master bedroom övre plan. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Master bedroom övre plan
 • En suite badrum i Jämtländsk kalksten. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  En suite badrum i Jämtländsk kalksten
 • Blandare från Gessi. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Blandare från Gessi
 • En av två balkongterrasser. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  En av två balkongterrasser
 • Sovrum med platsbyggd våningssäng - övre plan. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Sovrum med platsbyggd våningssäng - övre plan
 • Badrum i kalksten på övre plan. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Badrum i kalksten på övre plan
 • Entré. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Entré
 • Relax med dusch och bastu. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Relax med dusch och bastu
 • Allrum nedre plan. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Allrum nedre plan
 • Gäst-wc ett nedre plan. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Gäst-wc ett nedre plan
 • Separat skidåkarhall med platsbyggd förvaring. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Separat skidåkarhall med platsbyggd förvaring
 • Garage/Lounge. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Garage/Lounge
 • Översikt. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Översikt
 • Rödrävsvägen 3. Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3 - Bjurfors
  Rödrävsvägen 3

Planritning

Planlösning

Planritning suterrängplan

Planlösning

Planritning övre plan

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Vemdalens Kyrkby 56:105

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Jordkabel

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 316 000 kr
Fastställt
2021
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
13 160 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
500 kr
Värme
33 600 kr
Samfällighetsavgift
4 500 kr
Vatten/Avlopp
8 772 kr
Vägavgift/snö
2 700 kr
Summa
50 072 kr

Då huset är nytt är driftskostnaderna gällande uppvärmning och el delvis uppskattade. Med bergvärme, FX-ventilation och 3-glas fönster torde huset vara väldigt energieffektivt. I kostnad för uppvärmning ingår el. Du som fastighetsägare skall teckna en giltig hemförsäkring vilket är en tillkommande driftskostnad. Renhållning ingår i samfälligheten.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett utvändigt skoterförråd om ca 15kvm

Planbestämmelser

Detaljplan (2017-12-14) Vattenskyddsområde (1981-10-30)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:57 ändamål: Grönområden, Kvartersanläggning, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:63 ändamål: Vägar, Samfällighet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby S:120

Last: Avtalsservitut Jordkabel, D201900301417:1.1

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
15 750 000 kr
Rum
7
Antal sovrum
5
Boarea
199 kvm*
Tomtarea
1 042 kvm
Biarea
34 kvm

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
2022
Fasad
Timmerpanel
Grund
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
FX-system
Fönster
3 glas isolerrutor

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Om Vemdalsskalet

Att bo i Vemdalsskalet

Välkommen till populära Vemdalsskalet. Här bor du mitt i centrum med stor möjlighet till ski in/ski out. Förutom möjligheter till skid- och skoteråkning hittar du ett bageri, gym, inredningsbutik och Conceptstore. Slutligen bjuder torgets restauranger på mycket god mat i mysiga lokaler. Här finns något för alla!

Vinter på Vemdalsskalet
Här kan du åka skidor på två fjäll och välja mellan backar för den avancerade till nybörjaren. Du tar dig enkelt upp till toppen med någon av expressliftarna. Vid barnområdet som ligger vid Skalets torg hittar du enklare skidbackar, knappliftar, rullband och inte minst – Valles stuga för de små. För längdåkare finns ett flertal längdspår med olika distanser och även ett elljusspår som är upplyst. Det finns även förbindelsespår till Björnrike och Storhogna. Vid spårcentralen kan du tolka bakom Vesslan eller åka med som passagerare och njuta av naturen upp till Jaktstugan.
Sommar på Vemdalsskalet
Precis som på vintern så erbjuds det en hel del aktiviteter under sommaren. Här kan du kombinera vandring med ett koncept som kallas ”finn fem fall” vilket innebär att man går fem vandringsleder för att besöka fem vattenfall på olika platser. På Skalets torg hittar du en rad olika aktiviteter som tennis, basket och en trampbilsbana. Strax ovanför torget vid barnbacken hittar du en pumptrack och två flowtrail – en perfekt aktivitet för hela familjen!

Praktiskt information
10 liftar
21 pister
21 nedfarter
1 fun ride2 topprestauranger
7 restauranger
Apoteksombud – ICA Vemdalsskalet
Matbutik – ICA

Kommunikationer
Den lokala bussen Snöpendeln går till orten under vintersäsongen och stannar vid Skalspasset samt vid Vemdalsskalet.
Från den 19 december – 23 april stannar bussen Härjedalingen på Vemdalsskalet.
Mellan Funäsdalen och Östersund kan du åka buss då den går förbi dagligen i båda riktningarna och stannar vid Vemdalsskalet.
Buss från Funäsdalen och till Östersund avgår dagligen i båda riktningarna och stannar vid Vemdalsskalet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Vemdalsskalet? Kontakta våra mäklare i Vemdalen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3

Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3

84694 Vemdalen

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Vemdalsskalet Rödrävsvägen 3

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND
}