Vackra Magnus Stenbocksgatan erbjuder en mysig tvåa med bevarad charm!

Lund - Centrum, Lund

Magnus Stenbocksgatan 4

Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
2 387 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Boarea
42 kvm

Vackra Magnus Stenbocksgatan erbjuder en mysig tvåa med bevarad charm!

På oslagbar adress vid Stadsparken finns denna vackra bostad med låg avgift och bevarad charm! Perfekt för studenten med närhet till allt!

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Magnus Stenbocksgatan 4 - Bjurfors
. Magnus Stenbocksgatan 4 - Bjurfors
. Magnus Stenbocksgatan 4 - Bjurfors
Möbleringsalternativ, vardagsrum.. Magnus Stenbocksgatan 4 - Bjurfors
Möbleringsalternativ, vardagsrum.
. Magnus Stenbocksgatan 4 - Bjurfors
. Magnus Stenbocksgatan 4 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Magnus Stenbocksgatan är en central adress precis vid Stadsparken som är känd för sin vackra arkitektur. Här stoltserar Lunds mest utpräglade jugendarkitektur blandat med funkisarkitektur på en av Lunds flera kullerstensgator. I huset från första halvan av 1900-talet erbjuds en mysig bostad med såväl välbevarade originalattribut - vilka skvallrar om en svunnen tid - som hög modern standard. Rummen erbjuder stora fönsterpartier som skänker bostaden dess fantastiska ljus och vackra utsikt. Utanför finns en stor trädkrona som även skyddar mot insyn. I såväl vardagsrum som sovrum finns takstuckaturer och på golven ligger golv av furu.

I hallen finns en praktisk klädkammare snyggt undangömd bakom ytterdörren. Längre in till höger är köket - signerat Marbodal - placerat. Här finns plats för ett frukostbord. Utsikten mot föreningens innergård ger ro. Köket har moderniserats de senaste åren, bland annat har köksluckorna målats grå, bänkskivan bytts och nytt kakel satts upp. Vidare finns ett vardagsrum med plats för soffa, matbord och tv-möbel, ett helkaklat badrum med dusch och ett gårdsvänt sovrum med integrerad dubbelgarderob.

Här bor du med centrumlägets alla fördelar med butiker, restauranger och mysiga kaféer runt knuten. Ett stenkast bort ligger lummiga och välkända Stadsparken med dess rika flora och fauna.

Välkommen till en mysig centrumadress!

Interiör

Hall
Entrén är välkomnande med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i praktisk klädkammare. På golvet ligger fint trägolv av samma slag som i hela lägenheten. Väggarna är vitmålade.

Kök
Smakfullt Marbodal-kök som moderniserades 2015 med ny bänkskiva, fläkt, kakel och ommålning av köksluckor. Bänkskiva i mörkt laminat som elegant möter det vita, bakomliggande kaklet i halvförband. Här finns goda avställningsytor och gott om förvaring. I köket finns utrymme för frukostbord uppdukat för två personer. Utrustning: spis med glashäll/ugn (Cylinda), fläkt (Electrolux) och kombinerad kyl och frys (Husqvarna).

Vardagsrum
Vardagsrummet - En plats man vill umgås i. Det stora fönsterpartiet skänker rummet ett behagligt ljus och en utsikt som både inkluderar innergården och närliggande takåsar. Med de vitmålade väggarna i kombination med den imponerande takhöjden skapas här en härlig rymd att inreda helt efter tycke och smak. Snyggt med trägolv samt vägglister och vackert med grönskande utsikt.

Sovrum
I anslutning till vardagsrummet ligger sovrummet. Även det är rymligt till sin storlek och ger plats för både dubbelsäng och skrivbord. De nystrukna kläderna göms elegant undan i de platsbyggda garderoberna. Även här är väggarna vitmålade och furu-parkett pryder golvet. Ljust och trivsamt med fönster mot innergården och som en trevlig detalj finns här en vacker lamprosett i taket och takstuckaturer.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum från 2011 med vitt kakel som modernt möter svart klinker på golvet. Här finns dusch med stänkvägg i frostat glas, wc, tvättställ med kommod och en spegel med förvaring till ditt förfogande.

Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Uteplats/balkong

Gemensam innergård med sittmöbler och grill.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källar- och vindsförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 387 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
4%
Andel av årsavgiften är
4,781%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
43 (1303)
Våningsplan
4 av 5*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
42 kvm**

* Våningsplan 4 av 5.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
150

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fyrbocken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
14
Antal hyresrätter
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
850
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Fyrbocken bildades år 2001. Föreningen består av 13 bostadsrätter och 1 hyresrätt.

Information om föreningen:

- Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 850 kr som betalas av köparen.
- Föreningen tar även ut en överlåtelseavgift om 850 kr som erlägges av säljaren.
- Säljaren ska ha erlagt överlåtelseavgift och eventuellt utestående avgifter innan ny köpare kan godkännas av föreningen.
- Delar av styrelsen önskar träffa köparen/köparna innan denne kan godkännas av föreningen (informationsträff).
- Juridisk person godtas inte som ägare till lägenheten.
- Eventuell önskan om andrahandsuthyrning ska först godkännas av styrelsen och godkänns endast för 6 månader fram. Sedvanliga regler för andrahandsuthyrning tillämpas.
- Föreningen vill att den som köper lägenheten också ska bo där. Delat ägande är OK med 50/50-fördelning.

I dagsläget finns det inga planer på att förändra årsavgiften (uppgifter hämtade från berörd förening 2020-06-10).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
- 1978 Renoverades avloppsstammarna.
- 2008 Byttes samtliga termostat i föreningen och expansionskärl och varvtalsreglerad cirkulationspump installerades i värmesystemet.
- 2009 Renoverades ytterbelysning på innergård och samtliga fönster mot innergård som målades och renoverades utvändigt.
- 2010 Renoverades, tätades och målades samtliga fönster mot gatan.
- 2011 Reparerades balkong mot gatan efter vattenläckage.
- 2014-2015 Tilläggsisolerades tak på lägenheterna på 5:e våningen i östra trappuppgången.
- 2015 Installerades automatisk dörröppnare i porten.
- 2016 Byte av samtliga ytterdörrar (22 st.), till säkerhetsklassade dörrar avseende brand, rök och inbrott, samt installerades postlådor i två trappuppgångar.
- 2018 Har tak, väggar och trappsteg målats i västra trappuppgången. Tätat samtliga fönster som vetter mot gården samt att målat delar av fodret runt samtliga ytterdörrar.
- 2018 Stora trapphuset samt trapphuset till gårdshuset och ner till källaren/tvättsugan är renoverade och målade. Dörrkarmar målade för att matcha de nya dörrarna.
- 2018 Fönsterlisterna tätade på samtliga fönster.
- 2018 Radonmätning som inte visade några höga värden.
- 2018 Arborist har beskurit stora Akasiaträdet på innergården

I dagsläget finns inga planerade renoveringar (kontrollerat 2020-06-10). Föreningen kommer genomföra en komplett besiktning av fastigheten i augusti 2020 och därefter lägga upp en åtgärds- och underhållsplan. Resultatet av den besiktningen kan visa på renoveringar som behöver göras vilket skulle kunna föranleda en höjning av avgifterna. Det kan också visa att inga större renoveringar behövs i närtid vilket skulle kunna leda till en sänkning av avgiften. Anledningen till att de gör besiktningen är bara för att säkerställa byggnadens skick och inte för att de misstänker att någonting skulle behöva åtgärdas.

Parkering

Föreningen har inga p-platser eller garage för uthyrning. Det finns allmänna platser med avgift utanför, samt parkeringsgarage där man kan hyra plats via Lunds kommun i närheten, t.ex Färgaren, Arena park, eller Margretedal vid Mejeriet.

TV/bredband

Internet via Telenor. 100/100 mbit internet och basutbud kabel-tv (ca 20 kanaler) ingår i avgiften. Fler kanaler kan köpas till separat och då står respektive bostadsrättsinnehavare för kostnaderna.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Magnus Stenbocksgatan 4

Magnus Stenbocksgatan 4,
222 24 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Simon Wall Sanktnovius

  Fastighetsmäklare / Partner
  Säljcoach

  :
  Telefon: 0739-20 66 92

Förslag på andra bostäder

 • Andelsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 31
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 113 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,22 kvm

  Visning: 2020-07-19 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Norbergsgatan 4B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 615 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  49,4 kvm / 20 kvm

  Visning: 2020-07-19 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 20B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 477 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2020-07-19 09.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Södra Esplanaden 13 A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  2 412 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  32 kvm

  Visning: 2020-07-19 10.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Svanevägen 32
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 830 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  65,5 kvm

  Visning: 2020-07-12 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Hjortgatan 12A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 372 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  30 kvm

  Visning: 2020-07-19 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Bankgatan 14A
  Pris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 610 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Kung Oskars väg 9 A
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 333 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  43,3 kvm

  Visning: 2020-07-19 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Brunnsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 017 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2020-07-19 13.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Fabriksgatan 5C
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  1 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Flormansgatan 2A
  Utgångspris
  2 290 000 kr
  Månadsavgift
  2 287 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Östra Vallgatan 27
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 868 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2020-07-12 12.00 Boka här