Högst upp i huset med härlig balkong!

Lund - Centrum, Lund

Tullgatan 6B

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
2 422 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
41 kvm

Visning

 • söndag 7/6, KL 11:30 - 12:00

  Bokad visning.

 • måndag 8/6, KL 16:30 - 17:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Högst upp i huset med härlig balkong!

Ljus och välplanerad studentpärla högst upp i huset med härlig balkong. Populär adress och välskött stambytt brf!

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Kristensson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 53

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en ljus och välplanerad 1:a högst upp i huset med balkong!. Tullgatan 6B - Bjurfors
Välkommen till en ljus och välplanerad 1:a högst upp i huset med balkong!
Genomgående ljusa ytskikt mot vackra brädgolv.. Tullgatan 6B - Bjurfors
Genomgående ljusa ytskikt mot vackra brädgolv.
Gott om plats för både soffa, säng och matbord/skrivbord för den som vill.. Tullgatan 6B - Bjurfors
Gott om plats för både soffa, säng och matbord/skrivbord för den som vill.
Placeringen högst upp i huset tillsammans med de stora fönsterpartierna skänker rikligt med ljus.. Tullgatan 6B - Bjurfors
Placeringen högst upp i huset tillsammans med de stora fönsterpartierna skänker rikligt med ljus.
. Tullgatan 6B - Bjurfors

Gedigna trägolv skapar känsla.

Från allrummet nås balkongen som ligger tacksamt högst upp med härlig utsikt över trädtopparna.. Tullgatan 6B - Bjurfors
Från allrummet nås balkongen som ligger tacksamt högst upp med härlig utsikt över trädtopparna.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkommen till alltid lika populära Tullgatan. Här bor du högst upp i huset på ljust och fritt läge med stor balkong mot föreningens grönskande gård!

Lägenheten är optimalt planerad med välutnyttjade kvadratmetrar och härlig rymd tack vare generös takhöjd. I hallen finns plats för avhängning och förvaring i garderober. Förlängningen av hallen utgör en "halva" med plats för bokhyllor eller skrivbord. Rummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ. Här finns gott om plats till både soffa, säng och matbord/skrivbord för den som önskar och de stora fönsterpartierna skänker rikligt med ljus åt rummet. Från rummet finns utgång till den generösa balkongen belägen i öster med härlig utsikt över vackra fasader och gröna trädtoppar. Köket är charmigt i original med platsbyggda skåp och plats för matbord finns också. Vidare finns ett helkaklat badrum med vitt kakel och badkar. I hela lägenheten ligger gediget brädgolv och väggarna är ljusa.

Här bor du i välskött fastighet och förening på en av Lunds mest populära adresser. På Tullgatan bor du granne med Södra Esplanadens välkända lindallé och har direkt närhet till Mårtenstorget, Stadsparken och flertalet nationer samt Universitetet. På nära avstånd nås även vacker natur i bland annat S:t Larsparken och Höje å. I området finns matbutik, gym, restauranger och shopping. Dessutom har du utmärkta kommunikationer. Från busshållplatsen bara en liten bit bort går såväl bussar inom Lund som till Malmö. Ett svårslaget läge med Lunds hela centrum runt knuten!

Interiör

Hall: Välkomnande hall med avhängning till vänster och förvaring i två garderober till höger. I förläningen av hallen finns en möblerbar "halva" där det idag finns bokhyllor. Kan även användas som arbets/studiehörna med plats för skrivbord. Brädgolv och vita väggar.

Allrum: Rummet är väl tilltaget med plats för både säng, soffa och matbord för den som vill. Brädgolv och vita väggar. Ett stort fönsterparti släpper in rikligt med ljus och härifrån nås även den stora härliga balkongen som är belägen i öster och har grönskande utsikt.

Badrum: Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 2003. Vitt kakel och klinker på golv. Utrustning: Wc, handfat, handdukstork (vattenburen) och badkar.

Kök: Charmigt platsbyggt kök i original med målade (blågrå) luckor och vitt kakel. Bänkskiva i rostfritt. Brädgolv och vita väggar. Plats till matbord för 4 personer. Utrustning: Kyl/frys (Whirlpool ca 2014), ugn/spis (Siemens) och fläkt (IKEA ca 2014).

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i österläge med utsikt över grönskande gård.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering. För hantverkare och vid flytt finns en plats på gruset norr om huset som kan lånas genom styrelsen. I mån av plats hyr grannföreningen, Brf Allén, ut parkeringsplatser. För mer information kontakta Brf Allén. Rakt över Södra Esplanaden finns P-huset Margaretedal i Lunds kommuns regi med boendeparkeringsmöjligheter. Även P-huset Dammgården finns i närheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 422 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad avseende bredband med 165 kr/månad samt så debiteras en schablonavgift om 200 kr/mån för el. Avläsning görs vid årsskiftet och avräkning sker mot verklig förbrukning.

From 1 juli 2020 kommer schablonavgiften om 200 kr/mån för el att tas bort och ersättas med en höjning om 7% av månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,73977%
Andel av årsavgiften är
2,7261%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
21401
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
41 kvm

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
143

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Södervall
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Södervall grundades 1938. Bostadsrättsformen innebär att huset ägs av föreningen och att föreningens medlemmar, bostadsrättshavarna, gemensamt är ansvariga för fastighetens skötsel och föreningens ekonomi.

Fastigheten Södervall omfattar 31 lägenheter; 11 ettor, 19 tvåor och 1 dubbellägenhet på fyra rum, med adress Tullgatan 6A och B. Andra halvan av huset mot Södra Esplanaden utgörs av grannföreningen Brf Allén.
Fastigheten har beteckningen Hospitalsträdgården 3 och uppfördes under åren 1938 och 1939 samtidigt med övriga hus i kvarteret. Eftersom byggnaderna ritades av olika arkitekter fick de ändå olika karaktär. Huset med dess tydliga funktionalistiska drag är ritat av lundaarkitekten Hänry Carlsson och ansågs mycket modernt på sin tid. Samtliga lokaler är upplåtna som bostäder vilket innebär att man inte får utnyttja lägenheterna som kontor eller annan arbetslokal.

Föreningen har gemensam upphandling av hushållsel. Varje månad betalar man en preliminär elavgift, samtidigt med månadsavgiften. I januari avläser styrelsen den verkliga elförbrukningen och justerar genom tillägg eller avdrag beroende på hur mycket el man förbrukat under året.

Avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-04-01): 1 januari 2020 höjde föreningen avgiften med 3% för att finansiera underhållsplanen som togs fram i höstas där ombyggnation av tak, balkong mm ska genomföras år 2026, vilket föreningen behöver ta höjd för. Målsättningen är inte att avgiften ska höjas mer än ca 1,5% varje år för att kompensera inflationen i samhället.

Föreningen tillåter att förälder äger lägenheten medan det är barnet som bor där. Ingen specifik uppdelning av andel behövs. Juridiska personer som godkänns som köpare är endast kommun eller landsting.

Besök gärna föreningens hemsida: www.sodervall.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade renoveringar (kontrollerat 2020-04-01):
Under kommande månad skall murgrill och utemöblemang köpas in.
Föreningen skall även under kommande månader byta ut el och armaturer i källaren.
Under 2026 kommer takomläggning, renovering av balkonger och eventuellt solceller på taket sättas upp. I övrigt mindre underhåll som planeras.

Styrelsen har inte fattat några beslut kring avgiftshöjning inför 2020 men diskussioner pågår hur de ska finansiera renovering av tak och balkonger i enlighet med underhållsplanen som ska genomföras under 2020, antingen via lån, högre avgiftshöjning än tidigare årlig höjning om 1%, eller en kombination av dessa.

Gjorda renoveringar i föreningen:
1981 - Nya kall- och varmvattenledningar.
1987/88 - Förstärkning av balkongerna, förbättrade tak och fasad samt bytte ut fönstren och balkongfronter.
1989 - Tvättstuga helrenoverades.
1996 - Kabel-TV installerades.
1997 - Dag- och spillvattenledningar.
2000 - Fast internetanslutning installerades.
2001 - Elsystemet byttes och fick ökad kapacitet samtidigt som jordfelsbrytare installerades i lägenheterna.
2003 - Stambyte av avloppsrören. Samtliga badrum totalrenoverades.
2007 - Ny apparatur i torkrummet och tvättstugan.
2008 - Båda tvättmaskinerna byttes ut mot moderna, effektiva och energisnåla maskiner. Ny värmepump installerades.
2009 - Säkerhetsdörrar till lägenheter, källare och vindar.
2012 - Nytt elsystem på vinden med självtändande lampor och fler vägguttag.
2016 Bytt vindsfönster, genomfört stamspolning.
2017 - Spackling och målning av torkrum.
2019 - Nya ytterdörrar
2019 - Miljöhus
2020 - Ny torktumlare

Parkering

Föreningen har ingen egen parkering. För hantverkare och vid flytt finns en plats på gruset norr om huset som kan lånas genom styrelsen. I mån av plats hyr grannföreningen, Brf Allén, ut parkeringsplatser. För mer information kontakta Brf Allén. Rakt över Södra Esplanaden finns P-huset Margaretedal i Lunds kommuns regi med boendeparkeringsmöjligheter. Även P-huset Dammgården finns i närheten.

TV/bredband

Föreningen har gruppavtal med Telenor, 250/250 mbit. Föreningen har även Comhems digitala nät i huset som ger tillgång till digital-TV, IP-telefoni och Internet via kabel-TV nätet.

Gårdsplats/innergård

Mysig trädgård med grillmöjligheter och utemöbler.

Gemensamma utrymmen

I källaren i hus 6A finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare och centrifug. Föreningen erbjuder även cykelförråd och hobbyrum.

Övrigt

Vid överlåtelse tar SBC ut en administrativ avgift enligt föreningens stadgar (§ 9 Överlåtelse- och pantsättningsavgift samt avgift för andrahandsupplåtelse) vilken debiteras köparen. Av stadgarna framgår att föreningen äger rätt att ta ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av prisbasbeloppet. Prisbasbeloppet fastställs årligen av SCB på uppdrag av regeringen. Prisbasbeloppet varierar från år till år.

Länkar

Området

Att bo i Lund centrum

I Lund kopplas historia och framtid samman i mötet mellan det gamla och det nya. Centrala Lund är en gemytlig kullerstensstad med den lilla stadens charm och samtidigt storstadens hela utbud. I Lunds centrum är det lättare att gå eller cykla än att köra bil vilket bidrar till ett lugnt och skönt tempo i stadskärnan.

Lund avgränsas idag av området där den medeltida muren en gång stod. Lund är en stad med anor och det märks främst i gatunätet som på sina ställen sett likadant ut i århundraden. De små sidogatorna, husen med klätterrosor och vackra detaljer bidrar till stadens unika charm. Södra Esplanaden, Gyllenkroks allé, Svanegatan, Bangatan, Biskopsgatan och Östra Vallgatan ringar in de mest centrala delarna. Här består bebyggelsen framförallt av flerfamiljshus men också av gatuhus. Bakom flera av dessa finns de fantastiskt vackra innergårdar som Lund är känt för.

I öster finns Professorstaden som är ett populärt bostadsområde med sina ståtliga och påkostade villor. Geografiskt begränsas området av Tornavägen i öster, Dalbyvägen i söder, Östra Vallgatan och Biskopsgatan i väster samt Sölvegatan i norr. Här finns även idrottsanläggningen Gerdahallen med ett av Nordens största gym. Området Nöden erbjuder småskalig bebyggelse och mysiga gränder.

Lund är kaféernas stad och runt dess torg umgås man gärna över en kopp kaffe och något gott att äta. Vid Stortorget ligger internationellt uppmärksammade Stadshallen som varje år besöks av studenter från hela världen. Här kan du lyssna till konserter och föreläsningar, delta i seminarier eller besöka spännande utställningar. Saluhallen vid Mårtenstorget är ett stycke kulturhistoria och byggnaden ligger Lundaborna varmt om hjärtat.

Större delen centrum är bilfritt, så inne i Lund cyklar eller går man. Centralstationen är en viktig pulsåder för stadskärnan, då många av Lunds invånare pendlar via tåg eller buss. Staden Lund präglas av grönområden och förutom Lundagård är till exempel Botaniska Trädgården och Stadsparken populära platser för avkoppling och rekreation.

I Lund finns mycket att upptäcka för den arkitekturintresserade. Lunds Domkyrka som invigdes i mitten av 1100-talet är den förnämsta romanska domen i Norden. Nordost om Domkyrkan ligger Kulturkvadranten som härstammar från 900-talets slut och är ett av Lunds bäst bevarade medeltida områden. Här ligger flera av universitetets institutioner samt friluftsmuseet Kulturen.

Köpa eller sälja bostad i Lunds centrum? Kontakta våra mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lunds 3 bästa

3
 • Stadsparken
  En grön oas med något för alla, stora som små
 • Studentlivet
  Studentlivet bidrar till att staden sjuder och är i ständig utveckling
 • Mysiga gränder
  Ta en promenad och upptäck det genuina Lund

Karta

Tullgatan 6B

Tullgatan 6B,
223 54 Lund

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jennie Kristensson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 53

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Finalgatan 17B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 513 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 179 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-06-07 16.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Magnus Stenbocksgatan 4
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 387 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 6 A
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 507 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Spolegatan 22
  Pris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 402 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-06-01 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Gylleholmsgatan 2
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 080 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Brunnsgatan 6
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 037 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Tullgatan 7B
  Utgångspris
  2 140 000 kr
  Månadsavgift
  2 367 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  38,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Adress
  Revingegatan 5A
  Pris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 385 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37,5 kvm

  Visning: 2020-06-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 10
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 307 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-06-07 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  På förhand
  Adress
  Tullgatan 6 B
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 916 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lund - Centrum, Lund

  Budgivning pågår
  Adress
  Karl XII Gatan 4
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 987 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm