Unikt boende på fantastisk pittoresk gata mitt i Gamla Limhamn

Gamla Limhamn, Malmö

Valborgsgatan 13

Utgångspris
5 495 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
171 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
84 kvm / 6 kvm

Unikt boende på fantastisk pittoresk gata mitt i Gamla Limhamn

I anrika kvarter på Limhamn har vi glädjen att få presentera detta smakfulla, totalrenoverade gatuhus från 1887. Ljuvlig trädgård i bästa söderläge!

 • Ansvarig mäklare

  Annika Nessvold

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Valborgsgatan 13. Valborgsgatan 13 - Bjurfors
Välkommen till Valborgsgatan 13
Supermysigt kök med.... Valborgsgatan 13 - Bjurfors
Supermysigt kök med...
...matplats för fyra personer. Valborgsgatan 13 - Bjurfors
...matplats för fyra personer
Underbart kök med.... Valborgsgatan 13 - Bjurfors
Underbart kök med...
...bra arbetsytor och fint ljusinsläpp. Valborgsgatan 13 - Bjurfors
...bra arbetsytor och fint ljusinsläpp
Stort vardagsrum med synliga bjälkar i taket och ljus matplats vid fönster. Valborgsgatan 13 - Bjurfors
Stort vardagsrum med synliga bjälkar i taket och ljus matplats vid fönster

Planskiss

Planlösning
Planskiss entréplan
Planlösning
Planskiss ovanvåning

Beskrivning

Beskrivning

Drömmer du om ett gatuhus? Nu erbjuds ett superläckert gatuhus från 1887 i Gamla Limhamn. Redan vid första steget in genom ytterdörren översköljs man av en känsla av charm, karaktär och hög mysfaktor precis som det ska vara i ett gammalt genuint gatuhus. Nuvarande ägare har smakfullt totalrenoverat huset 2016-2018. På entréplan ryms härliga sällskapsytor med vardagsrum med trivsam matplats, nyrenoverat kök (fr 2018) med plats för matbord för fyra personer samt badrum (renoverat 2017) med dusch och tvättmaskin/torktumlare Trappan i hallen tar oss upp till den privata ovanvåningen, här erbjuds två sovrum och en öppet möblerbart allrum med fransk balkong. På ovanvåningen ligger genomgående ett fin slipat trägolv i original. Underbar rymd med takhöjd upp i nock. Trädgården är en oas med smakfulla och genomtänkta detaljer, lägg därtill, rätt väderstreck om man gillar ett soligt läge. Förrådsbyggnad med plats för förvaring. Varmt välkommen på visning!

Interiör

Välkommen in i detta fantastiska och totalrenoverade gatuhus. I entrén möts man av ett terrakottafärgat klinkergolv som löper igenom hela hallen och in i köket och väggarna är vitmålade. I hallen finns plats för en del förvaring i platsbyggd förvaring på 3,5 m i skjutdörrsgarderober. I taket är det installerat spotlights. Vidare in i huset erbjuds fantastiska sociala ytor i stort vardagsrum och öppet kök med matplats. På golvet i vardagsrummet ligger underbart original trägolv som är slipat och vitlaserat med ekologiska olja och väggarna är handputsade och vitmålade. I vardagsrummet går det möblera både med soffgrupp och matbord för 6-8 personer. Supercharmig kök (renoverades 2018) med svarta luckor (fr IKEA) ) och bänkskiva i vitlaserad björk. Vitt kakel över bänkskivan. Maskinpark är utrustad med spishäll (2011) varmluftsugn (2011), fläkt (2018) , diskmaskin (2018) , kyl och frys (2017) I själva köket går det att möblera med ett matbord för fyra personer. På entréplan finns också stort nyrenoverat badrum (fr 2017, kvalitetsdokument finns) med toalett, dusch, tvättställ, kommod, spegelskåp, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Hela badrummet (kakel & klinker) går i sobert grått.

I hallen vid trappa upp till den privata sovavdelningen finns även en entré ut mot gatan. På ovanvåningen möts man av en stort möblerbart allrum som dessutom har en mysig fransk balkong som vetter ut mot den underbara, insynsskyddade trädgården. Hela ovanvåningen har en härlig rymd med takhöjd upp i nock och synliga bjälkar. Båda sovrummen på ovanvåningen har slipade originalgolv i trä och vita väggar. Praktiska förvaringsutrymmen i båda sovrummen.

Trädgården är helt underbar och är insynsskyddad med sin lummighet och ligger i bästa söderläge. Fint trädäck och stenläggning med två fina sittplatser. Nytt förråd om ca 17 kvm med bra förvaringsmöjligheter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Pärlhönan 58

Ombyggnad, Renoveringar

Nuvarande ägare har gjort omfattande renoveringar under 2016-2018;
Alla ytskikt (slipat och vitlaserat golv och målat väggar samt bytt lister) i hela huset. Även nya väggar och ny isolering.
Nya fogar i klinkergolv i hall och kök
Ny el och jordfelsbrytare
I hallen, nya skjutdörrar + förvaringssystem, sänt tak, installerat spotlights.
Omfattande renovering (2016) ovanvåning.
Omfattande renovering kök (2018)
Omfattande renovering badrum (2017) Kvalitetsdokument finns för badrummet
Ny varmvattensberedare (2017)
Helt nytt förråd ca 17 kvm (2018) med nya betongplatta
Hela huset ommålat 2018 inkl.. plåt, hängrännor och fransk balkong
Trädgård; omfattande renovering, ny stenläggning, ny uteplats med trätrall, nytt staket, samtliga växter införskaffade 2018, dränering med singel.
Larm (leasingavtal) via Svenska Alarm går att överta, 250 kr/mån.

Planbestämmelser

Tomtindelning (1984-10-10) Stadsplan (1982-11-18)

Parkering

Fri parkering på gatan.

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Värme
17 296 kr
Renhållning
1 620 kr
Vatten/Avlopp
3 000 kr
Summa
21 916 kr

I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 208 000 kr

Uteplats/balkong

Trädäck och stenläggning i underbart söderläge. .

Övriga byggnader/utrymmen

Nytt förråd ca 17 kvm

Tomt

Tomtarea 171 kvm (friköpt)
Sagolik trädgårdstomt med modern tusch, trädäck, stenläggning och härliga blommor och gröna växter som skapar trivsel. På trädäcket finns plats för både matbord.
Förråd med bra förvaring.

TV/bredband

Parabol

Fiber finns i gatan, ej indraget i huset.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Officialservitut Underhåll Av Byggnad, 1280K-156/1984.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
5 495 000 kr
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
84 kvm
Tomtarea
171 kvm
Biarea
6 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1887
Fasad
Vitmålad tegel
Grund
Betongplatta
Stomme
Lertegel
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luftvärmepump (fr-2018) + direkt el
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Målad plåt
Fönster
3-glas och 2-glas kopplade (fr 2012)

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2015-09-29

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Gamla Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Valborgsgatan 13

Valborgsgatan 13,
216 13 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Annika Nessvold

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 71