Liljedals Gård, Glostorp

Glostorp, Malmö

Krombyvägen 190

Utgångspris eller Högstbjudande
9 995 000 kr
Antal rum
16
Areal
2 ha
Typ
Hästgård, inriktning hästgård
Terrass/uteplats
Ja

Liljedals Gård, Glostorp

Ett fantastiskt boende för den hästintresserade familjen eller dig som driver företaget hemifrån, där allt är inflyttningsklart.

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Förslag till avstyckning

Beskrivning

Beskrivning

Liljedals gård är fantastiskt placerad i den lugna byn Glostorp med 14 stycken hushåll. Byn är en av få oskiftade byar i Sverige i samband med enskiftet i slutet av 1700-talet. Väldigt hästätt med flera hästgårdar intill. Nya ridvägar är under utbyggnad ca 8-9 km långa i direkt anslutning till byn. Dessutom är det skrittavstånd till Käglinge Rekreationsområde.

Liljedals gård, charmig fyrlängad skånegård med detaljer och anor från 1800 talet.
Bland böljande rapsfält, ljumma vindar och svalor som flyger högt finner du Liljedals Gård i Glostorp, med fantastiska omgivningar i det vackra skånska landskapet. Med byns mysiga atmosfär finner du storstaden Malmö bara ett stenkast bort.
Ett unikt boende i harmoni med Skånes gröna landskap vackert samspelande med himmelns blåa färg. En bevarad och varsamt renoverad fyrlängad skånegård där ägaren har utnyttjat varje kvadratmeter till sin fulla potential.

Boendet erbjuder 16 rum varav 4 sovrum i olika utformningar och storlekar.

På bottenvåningen finner du 6 rum varav 4 eleganta rymliga sällskapsrum med högt i tak, två vackra kakelugnar, stuckaturer, spegeldörrar, parkettgolv, vackra tapeter med fint blomstermönster. Ytorna är praktiskt fördelade och är en del av det som ger gården sin charm. Ett sovrum för en familjemedlem eller de långväga gästerna ligger i anslutning till köket. Det helrenoverade köket är från 2011 med stommar och luckor från Ikea. Bänkskivan går i svart laminat som bryter av trevligt mot köksluckorna i ljus bok. Det ligger fint laminatgolv som kombineras med blommiga tapeter och träpanel i färgen roströd. Det är ett bra funktionellt kök med vitvaror från Electrolux så som spis med induktionshäll, dubbelugn, kyl, frys, diskmaskin och spisfläkt. I köket vid den öppna spisen finns även yta för familjens matplats med utsikt mot innergården. Från vardagsrummet leder vägen vidare genom ett vackert rum, med trapphus till andra våningens sovrum, vidare direkt ut till det fina vinterbonade uterummet med massor av plats för loungemöbler. Här kan man sitta länge och förlänga de sista sommarkvällarna eller mysa i värmen när snön faller vackert en vinterdag. Vidare från uterummet kommer du ut till den fantastiskt vackra trädgården som erbjuder mysiga uteplatser under trädkronornas skuggor. Här finns plats för både vila och lek och bus för barnen. En stor jacuzzi för 6 personer som kan användas både vinter och sommar medföljer försäljningen. På bottenvåningen finns det ett stort badrum samt en gästtoalett.

Ovanvåningen är fördelat i två separata vingar, där man når den helt nybyggda södra delen från trappan direkt från hallen vid huvudentrén. En ljus möblerbar hall leder in till det rymliga sovrummet och det helkaklade badrummet med dusch, två vaskar och en vägghängd toalett. Ljuset strilar vackert in genom takfönstret över det fina kaklet på golv och vägg. Från hallen når man en väl tilltagen walk-in-closet på ca 30 kvm, som lätt kan ändras till ytterligare ett sovrum.
En inredningsbar kallvind delar ovanvåningen för att sedan nå den norra hallen. Här erbjuds det två stora sovrum med tilltalande planlösning och sovloft, en dröm för barnen.

Det finns flertalet fönster på ovanvåningen i samtliga väderstreck med massor av vackert ljusinsläpp perfekt harmoniserande med genomgående vackra trägolv.

Ett underbart boende för dig som vill ha allt såsom grönska, lugn och massor av sol under hela dagen samt oslagbart vackra solnedgångar över bygden. Här vilar du blicken i grönskans oas och låter själen få ro.
Ett fantastiskt läge, med Malmö bara några km bort erbjuder boendet fri utsikt över landskapet från i princip alla rum och i alla väderstreck. Ljuset är magiskt och soliga dagar badar tomten i sol från morgon till kväll. En helt underbar plats!

Den grönskande tomten erbjuder uteplatser i alla väderstreck och flertalet är insynsskyddade. Boendet är placerat på en lugn och fridfull plats utan störande trafik, men erbjuder ändå närhet till Malmös storstadspuls. Malmö Airport och Köpenhamns flygplats är inom 20 minuters bilfärd och närhet till kontinenten med Öresundsbron runt knuten, samt många andra fantastiska utflyktsmål. Att kunna vistas i naturen är en källa till glädje och harmoni, som vi mer än någonsin behöver i vår stressade tid. I direkt närhet finner du också Oxie Golf klubb, Hinton Golf klubb och Rönnebäcks Golf klubb.
Tänkt dig vilandes på en solstol en sen sommarkväll efter god grillad mat. Föreställ dig själv komma hem till en plats med lugn och välbefinnande efter en stressad dag på jobbet. För oss människor är hemmet ett av dem viktigaste platserna för att slappna av och finna harmoni. Det är en idealisk dröm som kan uppfyllas med detta lantliga hus mitt i grönskan och det öppna landskapet.

Ett unikt hem åt dig med visioner och ett ypperligt tillfälle för dig med känsla att förvärva denna genuina och sällsynta gård från 1870-talet. Ett hem med historia och charm, där gammalt och nytt är blandat i perfekt harmoni. På tomten finns fruktträd, bärbuskar, plats för egen odling och annan grönskande växtlighet.

För dig som är hästägare eller hästintresserad är allt redan färdig att användas. Gården erbjuder besiktigat och godkänt stall med plats för elva hästar med tilltagna stallgångar och uppbindningsplatser. I stallet finner Du dessutom inomhusspolplatta med varmvatten, tvättstuga med en väl tilltagen modern tvättmaskin, uppvärmt fikarum med dusch och toalett samt en uppvärmd sadelkammare. Utomhus finns det tillgång till paddock som är 25x55 mtr, inhägnad och belyst samt har nytt underlag, Makhippo 0-4 Dressyr från 2015, därtill 6 st gräshagar i olika storlekar allt inhägnade med A-staket, underhållsfria plaststaket.

Idag arrenderas ytterligare 1,4 ha som är inhägnat, som köpare själv får förhandla med markägaren om fortsatt arrende men där markägaren i förväg sagt sig positiv till att arrendera ut marken till ny ägare. Ridhus finns närmast på grannfastigheten.

Tillgång till ridvägar är oändlig, förutom Käglinge rekreationsområde som är på skrittavstånd, så finns det kilometervis av nyanlagda ridspår som utgår direkt från byns centrum.
För den jaktintresserade finns ett nybyggt grovkök/slaktrum där du kan ta hand om det fällda viltet. Kakel på väggarna och klinkers på golvet gör ytorna lätt att hålla rena. En osedvanligt stor rostfri diskbänk och praktisk arbetsbänk underlättar arbetet i detta grovkök.

I en del av logen är det 1996 uppfört en större lägenhet, som nyligen använts som kontor. En fullt fungerande arbetsplats med yta för flertalet kontorsarbetsplatser, konferensrum, fikarum samt omklädningsrum. Här finns även en toalett med dusch samt rum för tvättstuga. Hela lägenheten har precis fått ommålat väggar och tak. I en annan del av logen finns också en verkstadslokal med gjutet betonggolv och smörjgrop och stor industri-vikport. Därtill finns också ett uppvärmt större fikarum/kontor. Det går enkelt at öppna en gång mellan lägenheten och verkstan.

En stor helisolerad uppvärmd maskinhall på 216 kvm i stålstomme och sandwichpaneler blev uppförd 2011 och håller måtten 12x18 meter med gjuten platta. Portöppning på 4x4 meter samt fri höjd invändigt på 6 meter i nock. En möjligheternas byggnad som enkelt kan ställas om för vilket ändamål som helst. Byggnaden är helt tomställd vid försäljning förutom belysning och ventilation.
Den underbara gården med dess extrautrymmen och möjligheter skapar en unik chans för dig som privatperson eller egen företagare.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Glostorp 2:5

Mark

Förslag till avstyckning

Markyta markerad på ritningen är möjlig att stycka av från fastigheten och på den uppföra en villa med tillhörande garage.
Initial kontakt har tagits med Malmö Stad, Stadsbyggnadskontoret och de ser primärt inga hinder för att ansöka om förhandsbesked och/eller bygglov.
Markytan ligger inom det i översiktsplanen markerade område för förtätning av byarna i Malmös utkanter, där ett principbeslut är sedan många år tillbaka att byarna skall förtätas.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Lps-Pump

Övrigt

Jordvärmepump installerad 2010 med ca 900 mtr slinga. Försörjer ca 90% av fasigheten. Resterande del, barnrum plan 2 norr sker via oljeradiatorer.

Besiktning av imkanaler och skorstenar utförda av SIMAB. Övrig ventilation är självdrag.

Nuvarande ägare gjort egen mätning med laser. Ritning finns.

Information

Typ
Hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Inriktning
Hästgård
Antal skiften
1
Utgångspris eller Högstbjudande
9 995 000 kr
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja
Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
16
Boarea
301*
Byggnadsår
1870

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
20 000 kr
Värme
21 800 kr
Renhållning
1 800 kr
Vatten/Avlopp
5 900 kr
Summa
49 500 kr

I hushållselen ingår VP för kyla i uterum och vardagsrum samt el radiatorer plan 2 barnrum och uppvärmning av poolen året runt 38 grader.

I elförbrukningen ingår all el till verksamheten på hela gården, som till viss del är el-intensiva.

Vatten/Avlopp

Kommunalt Va och avlopp. Avlopp via LPS-pump

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
1
Övrigt
1
Totalt
2

Uteplats/balkong

Stensatt uteplats med damm om ca 70 kvm.

Ombyggnad, Renoveringar

Kakelugnen i finrummet är renoverad med nytt foderrör samt nya sotningsluckor och helt nybesiktigad och godkänd.

Kakelugn i vardagsrum och öppen spis i köket är sedan tidigare besiktigade och godkända.

Renovering av våtutrymmen:
Badrum plan 1
helrenoverad 2003 med våtrumsmatta på golv och väggar. Bakom matta finns mineritskivor monterade på samtliga väggar. fotodokumentation finns. Toalett bytt 2018, blandare 2 stycken bytt 2015 i handfaten (dubbelvask)

Gästtoalett renoverad 204, målat och tapetserad och nytt porslin samt delvis kakel.

Hela bostadshuset genomgick 2014 en omfattande renovering i nästan alla rum i bottenplan 2014 med bl.a. målning av alla tak och snickerier, tapetsering samt slipning av parkettgolv och furugolv samt nyläggning av parkettgolv i salen. För övriga renoveringar och åtgärder se bifogad pdf fil.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Lps-Pump, 1280IM-04/1246.1

Tillträde

Enligt ök.

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk, Taxeringsvärde
829 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk, Taxeringsvärde (1929)
1 389 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
112 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
288 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
464 000 kr
Totalt
3 082 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Fasad
Puts
Grund
källare/torpargrund
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Jordvärmepump 2010
Takbeklädnad
Tegel
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Lackerad Plåt
Fönster
2 glas
Grundmur
Natursten

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 861 000 kr

Länkar

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

Area 216 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Beskrivning av Kontorsbyggnad:

Byggår:1900 (stommen) samt 1996 invändigt.
Stomme: Trä
Fasad: Plåt
Fönster: Isolerglas 2015
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Plåt
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundmur: Betong, natursten
Grundläggning: Betongplatta, Plintar, torpargrund

Uppvärmningen fördelar sig enligt :
Stora kontoret: via Luftvärmepump, ST & JT kontor kompletterade med el-olje radiatorer.
Personalrum: el- oljeradiatorer, luftvärmepump i JT kontor defekt.

Ventilation:
Mekanisk frånluft med värmeväxlare för värmeåtervinning. Ej besiktigat.

Grund: Delvis betongplatta i storkontoret, torpargrund i ST kontor, plintgrund i JT kontor och betongplatta i personalrum.

renoveringar utförda: Byggt 1996 tillbyggt löpande och renoverat senast 2007 utom fönster.

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 600 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Området

Att bo i Oxie

Oxie ligger på bekvämt avstånd från Malmös innerstad. Här består bostäderna till mesta dels av villor som är byggda runt 1970- och 1980-talet. Ett annat landmärke är Oxie vattentorn som byggdes 1972. Byggnaden är 31 meter hög och ligger centralt på en kulle i Oxie, 56 meter över havsytan.

Oxie är en perfekt plats att bo på för den som älskar golf och vill ha närhet till naturen. I området finns totalt tre golfbanor. Den senaste i raden är Oxie Golfklubb med 12 hål. Här finns det alltid grönt gräs på greenen, i form av konstgräs. För den som vill gå 18 hål finns både Rönnebäck Golf club och Sofiedals GK som två alternativ. Samtliga banor ligger med naturliga grönområden runt omkring. För den som efter golfrundan vill fortsätta ut i naturen ligger den vackra Bokskogen på kort avstånd från Oxie.

Bor du i Oxie finns möjlighet till att bara vara i naturen eller motionera då bokskogen erbjuder flera olika motionsspår. Bokskogen vid Torup har i 200 år varit ett av Malmöbornas käraste utflyktsmål. Ett unikt rekreationsområde där du kan uppleva kultur och natur på samma gång. Torups slott erbjuder slottsvisningar och vandringar i den vackra slottsträdgården. I grannorten Toarp finns en populär ekoby där man har som mål att göra odling, kompostering och återvinning till en självklar del i allas vardag.

Här hittar du också Oxievångsbadet ett litet bad fullt av aktiviteter för alla åldrar. Här bjuds det på allt från babysim till relaxkvällar och motionssim. Här finns också ett gym med instruktörer. Badet ligger precis i anslutning till Oxievångsskolan.

I Oxie finns även Tycho Brahe-observatoriet, ett amatörobservatorium som håller öppet för allmänheten och skolklasser. Under stjärnklara måndagar håller observatoriet öppet för allmänheten och du kan titta på stjärnorna genom deras teleskop.

I Käglinge finns en mängd vackra platser för avkoppling och rekreation. Käglinge naturområde har vackra mjuka kullar, skog, vattenytor, ängar och hagmarker.

Från Oxie tar du dig snabbt och smidigt med tåg till Malmö eller Ystad. Pågatågen stannar i Oxie och trafikerar sträckan Malmö-Ystad. Från Käglinge går det direktbuss till bland annat Malmö.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Glostorp? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Oxies 3 bästa

3
 • Tycho Brahe-observatoriet
  Titta på stjärnor genom deras teleskop
 • Pågatågsstation
  Ta tåget till Malmö på en kvart
 • Bokskogen
  Rekreationsområdet i Torup är ett populärt utflyktsmål

Karta

Krombyvägen 190

Krombyvägen 190,
238 41 Oxie

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lidija Jakob

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 76