Där havet möter staden!

Limhamn - Ön, Malmö

Lotsgatan 2

På förhand
Utgångspris eller Högstbjudande
4 300 000 kr
Avgift
5 739 kr
Antal rum
4
Boarea
105,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Där havet möter staden!

Generöst och ljust boende beläget på en gavel med havsutsikt. Söderbalkong mot gård och inbyggd balkong mot havet. Garageplats tillhör.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Generöst och ljust boende beläget på en gavel med havsutsikt. Söderbalkong mot gård och inbyggd balkong mot havet. Garageplats tillhör.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Del av Lotskaptenen 1

Ombyggnad, Renoveringar

Renoveringar gjorda Lotsgatan 2 år 2017 – 2019

Målning av samtliga tak och fönster, 2017
Bredspackling och målning av väggar i samtliga rum.
Tapetsering i hall och kök, 2017
Nya väggkontakter och vägguttag i samtliga rum, 2017

Kök
Renovering av kök 2018 – 2019:
Inredning från Ballingslöv.
Sprutlackering samtliga luckor, Ballingslöv, 2018.
Målning av tak
Nytt parkettgolv i ljus ek, 2019.
Tapetsering med William Morris tapet, 2017
Nya stenbänkskivor i komposit s k ”Silestone”, 2018
Specialimporterat Italiensk kakel från Conradssons kakel, 2018
Ny vask, 2018
Ny kran, 2018
Ny induktionshäll, Siemens, 2019

Uterum/orangeri
Bredspacklade väggar, målat i beige kulör, Farrow & Ball, 2017
Målat tak, 2017

Hall:
Målat tak och tapetserat 2017 med tapet design Arne Jacobsen, Borås Tapeter
Inläggning av sisalmatta, 2019Sovrum 1:
Bredspacklade väggar, målat i beige kulör, Farrow & Ball, 2017
Målning tak och fönster insidor, 2017

Sovrum 2/ Arbetsrum:
Bredspacklade väggar, målat i beige kulör, Farrow & Ball, 2017
Målning tak och fönster insidor, 2017

Vardagsrum:
Bredspacklade väggar, målat i beige kulör, Farrow & Ball 2017
Målning tak och fönster insidor, 2017

TV-rum/Bibliotek/sovrum:

Bredspacklade väggar, målat i beige kulör, Farrow & Ball, 2017
Målning tak och fönster insidor, 2017

Badrum:

Nya kranar 2018
Målning tak och fönster insidor, 2017

Gästtoa/Tvättstuga

Ny kran
Målning tak och fönster insidor, 2017

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör en cykelplats i cykelförrådet. Önskar man hyra en plats till kostar detta 8 kr/månad och ska meddelas till föreningen.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 739 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg. I avgiften ingår 15 kbm varmvatten per lägenhet samt 20 graders värme i lägenheterna. Vid över- eller underförbrukning regleras kostnaden på avgiftsavin under andra kvartalet kommande år.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,03413%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris eller Högstbjudande
4 300 000 kr
Lägenhetsnummer
47
Våningsplan
4
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
105,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2000

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
67

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Sundsterrassen i Limhamn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Lotskaptenen 1, vilken innehåller 48 lägenheter. Föreningens fastighet består av 2 bostadshus med tillsammans 6 trapphus med adresserna Lotsgatan 2 till 12. Föreningens byggnader färdigställdes år 2000. Tomten är friköpt.

Det finns värme- och varmvattenmätning i lägenheterna, avläsning sker trådlöst vid varje årsskifte. I avgiften ingår 15 kbm varmvatten per lägenhet samt 20 graders värme i lägenheterna. Vid över- eller underförbrukning regleras kostnaden på avgiftsavin under andra kvartalet kommande år.

Föreningen godkänner inte juridisk person. Delat ägande godkänns endast under vissa omständigheter.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Föreningens ekonomi

Månadsavgiften sänktes 2016 och har ej höjts sedan dess. Inga planer på höjningar. (Kontrollerat 2019-11-05)

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga stora renoveringar har utförts, endast löpande underhåll.

Gemensam el med individuell undermätning installerades under oktober 2019.

Parkering

Det finns 48 garageplatser i källaren i Brf Sundsterrassen. Detta innebär att det finns en garageplats reserverad till varje bostadsrättslägenhet. Det står fritt för bostadsrättsinnehavaren att hyra eller avstå platsen. Det finns sju gästparkeringsplatser på gården. Dessa är först och främst avsedda för gäster men får även utnyttjas av bostadsrättsinnehavaren vid behov.

TV/bredband

Leverantör av kabel-tv är Com Hem. I utbudet ingår 20 analoga- och 10 digitala kanaler. Dessa kanaler ingår i Brf Sundsterrassens månadsavgift.

Lägenheterna är förberedda med två olika bredbandsalternativ.
Föreningen har tecknat gruppavtal med COM HEM för leverans av bredband till samtliga lägenheter. I månadsavgiften ingår bredband med hastigheten 100/10. Det är möjligt att uppgradera till högre hastigheter till ett förmånligt pris, genom att kontakta COM HEMs kundtjänst. COM HEM tillhandahåller även IP-telefoni utan extra kostnad i gruppavtalet, samt TV-kanaler utöver basutbudet. Via HSB Bolina finns en öppen stadsnätslösning med många olika tjänsteleverantörer att välja bland.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård finns med parkbänkar, bord och grill.

Gemensamma utrymmen

Det finns två tvättstugor, en i varje hus.
Till varje bostadsrättslägenhet finns ett förråd antingen i källaren eller på vinden.
Cykelgarage finns till varje bostadsrättslägenhet. Det ingår en cykelparkering i låst cykelgarage.
Föreningen har en gästlägenhet med pentry, duschrum och toalett samt extrasäng utöver de två ordinarie sängarna. Ett dygn gäller från och med klockan 15.00–12.00 dagen efter. Debitering sker via avgiftsavierna kvartalsvis. Kostnad 100 kronor/natt.
Biltvättplats finns i garaget.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Ön i Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Lotsgatan 2

Lotsgatan 2,
216 42 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Ekvall Jangvert

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-49 08 36