Trivsam tvårummare med inglasad balkong i söderläge

Limhamn, Malmö

Västra Bernadottesgatan 23B

På förhand
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
2 760 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Boarea
51 kvm

Trivsam tvårummare med inglasad balkong i söderläge

Genomgående tvåa med nyrenoverat kök belägen på andra våningen på ett bra läge på sjösidan Limhamn.

 • Ansvarig mäklare

  Dan Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 74

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Nyrenoverat kök 2019. Västra Bernadottesgatan 23B - Bjurfors
Nyrenoverat kök 2019
Kök från Epoq. Diskmaskin finns bakom luckan.. Västra Bernadottesgatan 23B - Bjurfors
Kök från Epoq. Diskmaskin finns bakom luckan.
Bra förvaring och bra arbetsytor. Västra Bernadottesgatan 23B - Bjurfors
Bra förvaring och bra arbetsytor
. Västra Bernadottesgatan 23B - Bjurfors
Inglasad balkong i söderläge. Västra Bernadottesgatan 23B - Bjurfors
Inglasad balkong i söderläge
Badrum med duschplats. Västra Bernadottesgatan 23B - Bjurfors
Badrum med duschplats

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Med perfekt lugnt läge på Limhamns sjösida finner vi denna mysiga och genomgående tvårummare i en trivsam och mycket välskött förening. Lägenheten ligger bekvämt på andra våningen med lätta trappsteg och fräscht trapphus. Interiören är ljus och luftig med 51 m² fördelat på bl. a. ett rymligt vardagsrum med nytt ekparkettgolv, burspråk och inglasad balkong i söderläge. Härifrån blickar vi ut över den den fina innergården som bjuder på härligt gröna ytor. Nyrenoverat kök med vit inredning från Epoq 2019. Här finns bra förvaring och trevlig matplats vid fönster i burspråk. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober. Badrum renoverat 2007 med kakel på väggar och klinker på golvet med duschplats.

Här bor man i en härlig miljö på lugn gata nära Limhamns alla mysiga affärer och restauranger. Du har bekvämt gångavstånd till Sibbarp och havet med dess stränder och underbar natur. I Limhamn finns allt du behöver men vill du ta dig till Malmö city tar man cykeln på 15 minuter längs Ribersborgsstranden eller bussen nr 7 som tar samma tid. Med bussen nr 33 kommer du till Hyllie station på 15 minuter som tar dig vidare med tåget till Köpenhamn.
Varmt välkommen på visning.

Interiör

INTERIÖRBESKRIVNING;
Allmänt; alla golv i lägenheten (utom badrum) är nya 2020. Alla innerväggar är slätspacklade och vitmålade 2020. All elinstallation (kablar) är ny- omdragna 2020.
- Entré med nyare säkerhetsdörr. Hatthylla för ytterkläder mm. Klinkergolv i likhet med det intilliggande köket.
- Vardagsrum med ny ekparkett 2020 på golv. Rymligt med plats för både soffgrupp och matbord. Utgång till den mysiga inglasade balkongen, ca 4 m², med utsikt över innergården i söderläge. Trätrall på golv.
- Kök med matplats för fyra personer. Fönster i burspråk mot gatan ger härlig utsikt längs gatan och en glimt av havet i väster. Köket är nyrenoverat 2019 med inredning och luckor från Epoq. Välutrustat med spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, kyl/frys samt diskmaskin, allt från 2019. Nytt klinkergolv 2020.
- Sovrum, rymligt med plats för dubbelsäng. Två garderober och ett linneskåp är inbyggda. Ekparkett från 2020 på golv.
- Badrum renoverat 2007 med kakel på väggar och klinker på golv. Duschplats avskilt med glasvägg. Wc, tvättställ och badrumsskåp. Infällda spotlights i tak. Förberett med el för tvättmaskin.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 8
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
143
Antal hyresrätter
5
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

I föreningen finns 143 lägenheter, varav 5 upplåts med hyresrätt. Det finns även 9 lokaler varav 2 upplåts med hyresrätt. Föreningens tomt är friköpt. Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Avgiftshöjningar
Avgifterna höjdes med 6% från och med 2020-10-01. Styrelsen fattar varje år beslut om avgifterna med utgångspunkt från underhållsplanen och indexering av föreningens kostnader. Kommande renoveringar i föreningens hus kommer medföra höjningar av årsavgiften även de kommande åren. Från 1 oktober 2020 debiteras kostnaden för hushållselen på samma faktura som de andra avgifterna till föreningen. Debiteringen görs i efterskott. Övriga avgifter är oförändrade, även värmeavgiften tack vare de investeringar som redan gjorts i föreningens värmesystem.

Föreningen accepterar delat ägande. Ingen speciell uppdelning krävs.
Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem i föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.malmohus8.se

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde månadsavgifterna 2020-10-01 med 6% för att täcka renoveringskostnader. I dagsläget finns inga beslut tagna för kommande höjningar. Styrelsen fattar varje år beslut om avgifterna med utgångspunkt från underhållsplanen och indexering av föreningens kostnader. (Kontrollerat med styrelsen 2021-01-22)

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 nybyggnation av miljöstation.
2014 installation av rökdetektorer.
2014b yte av stamventiler.
2014 värmejustering i lägenheter.
2015 relining avloppsstammar.
2015 taggsystem dörrar.
2015 byte av garageportar.
2015/2016 byte av radiatorerna i lägenheterna.
2016/2017 målning i trapphus och källare
2016/2017 tvättstugebokning digitaliserad
2019 Införande av gemensam el.
2020 Renovering av taken och fasaderna

Planerade renoveringar:
2021 elrenovering
2022 tappvattenstammar

Parkering

I föreningen finns 24 parkeringsplatser, 4 garageplatser och 8 MC-platser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 60 kr/månad, garageplats kan hyras till en kostnad om ca 225 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 70 kr/månad. Kösystem tillämpas. I området finns boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och bredband via Ownit.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en stor och trevlig gemensam gård med grönytor och grillplatser.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren. Tvättstugan kan bokas via webben. Det finns även ett barnvagnsrum och ett cykelrum.

TV/bredband

Kabel Tv genom Com-hem. Basutbud ingår i avgiften, ca 20 kanaler.

Ownit är leverantör. Kostnad 115 kr/ mån för 100/100 Mbit.

Månadsavgift

Avgift
2 760 kr

Tillkommer värme, Kabel-Tv och bredband samt en avbetalning (104 kr) på balkonginglasningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,6726%
Andel av årsavgiften är
0,67163%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
30
Våningsplan
2 av 4*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
51 kvm**

* Våningsplan 2 av 4.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Värme
450 kr
Övrigt
104 kr
Summa
804 kr

Byggnadssätt

Byggår
1956
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
151
Energideklarationsdatum
2009-09-25

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Västra Bernadottesgatan 23B

Västra Bernadottesgatan 23B,
216 12 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Dan Andersson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 74

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Älggatan 48A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 461 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Rabygatan 67
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 506 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västanväg 49B
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  3 761 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!