Granne med Pildammarna

Pildammarna, Malmö

Ribevägen 1C

På förhand
Utgångspris
1 450 000 kr
Avgift
3 732 kr
Antal rum
2
Boarea
54 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Granne med Pildammarna

Som närmaste granne med Pildammarna erbjuds vi denna tvåa på andra våningen med inglasad balkong i sydväst. Hiss finns.

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Granne med idylliska Pildammsparken. Ribevägen 1C - Bjurfors
Granne med idylliska Pildammsparken
. Ribevägen 1C - Bjurfors
. Ribevägen 1C - Bjurfors
På andra sidan Pildammarna hittar vi Triangeln. Ribevägen 1C - Bjurfors
På andra sidan Pildammarna hittar vi Triangeln
. Ribevägen 1C - Bjurfors
. Ribevägen 1C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Som närmaste granne med Pildammarna erbjuds vi denna tvåa på andra våningen med inglasad balkong i sydväst. Hiss finns.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Odense 1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Ringsted
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
273
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Ringsted är en äkta förening som bildades 1951. Föreningen förfogar över sju hus med sammanlagt 273 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även 6 lokaler varav 1 är upplåten med hyresrätt. Brf Ringsted adresser är: Kronborgsvägen 18-20, Mariedalsvägen 60, Ribevägen 1 och Roskildevägen 25-29. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningens tomt är upplåten med tomträtt.

Ekonomi:
- I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-05-02). De senaste tre åren har föreningen höjt avgifterna för att ta höjd för den kommande omförhandlingen utav tomträttsavgälden. Senaste avgiftshöjningen skedde vid årsskiftet 2018/2019. Avgifterna höjdes då med 3%.
- Tomträttsavtalet löper t o m 2020-12-31. Omförhandling sker 2020 och den nya tomträttsavgälden börjar gälla fr o m 2021. Föreningen kan än så länge inte uttala sig om hur omförhandlingen kommer att påverka föreningens ekonomi då de avvaktar information från Malmö kommun om den nya tomträttsavgälden.

Medlemskap:
- Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs via: www.hsb.se/malmo
- Föreningen godkänner delat ägande (d v s att en förälder köper en bostad och låter barnet bo där). Barnet måste då äga minst 10%.
- Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera ovanstående information med representant förening. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/om-foreningen/.

Föreningens ekonomi

Senaste avgiftshöjningen skedde vid årsskiftet 2017/2018 med 3%. Föreningen har dessutom höjt medlemsavgiften från årsskiftet 2019 med ytterligare 3%, med anledning av tomträttsavtalet som ännu inte är fastställt.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1987-1988 Genomfördes en genomgripande ombyggnad av Brf Ringsted. Under dessa år försågs fastigheten med nya fönster, säkerhetsdörrar, tvättstugor, balkonger, hissar och en utemiljö.
1989 Vattenstammar byttes i kök och badrum.
2013 Tak- och fasadrenovering. Byte av tvättmaskiner.
2014 Renovering av parkering och gångbanor.
2015 Renovering av källarutrymmen.
2016 Relining av avloppsstammar.
2016-2017 Renovering av trädgårdarna.
2017 Renovering av tvättstugor.
2018 Ombyggnad av värmecentral, undercentraler och ventilbyte.

Kommande renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2019-05-02):
2019: Renovering av lokal för gym (beräknas vara klart under sommaren).
Renovering av trapphus samt nytt nyckel- och taggsystem (tidsplan ej bestämd).

Parkering

Föreningen erbjuder 57 parkeringsplatser som kan hyras för 210 kr/mån. För närvarande finns det inga lediga platser. Separat kösystem tillämpas.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem. Basutbudet ingår i avgiften. För mer information besök: www.comhem.se
Föreningen har tecknat ett gemensamt bredbandsavtal via Bahnhof. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 185 kr/mån som fr o m 2019-07-01 kommer att läggas på månadsavin. Hastighet: 250/100 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Välskötta gårdsmiljöer med planteringar och trädgårdsområden. På gårdarna finns det sittplatser och grillmöjligheter. Lekområden erbjuds för föreningens minstingar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen erbjuder totalt 13 gemensamma tvättstugor. I varje fastighet finns två tvättstugor (förutom på Mariedalsvägen där det endast finns en). Medlemmarna har endast tillgång till tvättstugorna som finns i det hus där de är bosatta. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner och en torktumlare. Torkrum och mangel finns i anslutning till samtliga tvättstugor. Föreningen erbjuder en rymlig gästlokal som är utrustad med pentry, toalett, duschkabin, två bäddsoffor, tre nya sängar, matbord för 10-12 pers, rymlig garderob, extra klappstolar, TV, kaffekokare, mikrovågsugn, kyl/frys, glas och porslin. Kuddar, madrasskydd och täcken är nyinköpta och finns på plats. Sänglinne och handdukar får man själv stå för. Gästlokalen kan hyras för 200 kr/dygn. I föreningen finns det även gym och cykelförråd.

Vinds- och källarförråd tillhör varje bostadsrätt.

Samtliga lägenheter är försedda med säkerhetsdörr.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i sydväst

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 732 kr

I avgiften ingår värme, vatten kabel-TV och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,33167%
Andel av årsavgiften är
0,33167%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
154
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Köpa eller sälja bostad vid Pildammarna? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Ribevägen 1C

Ribevägen 1C,
217 46 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Patrik Sawicki

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 85

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Pildammarna, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roskildevägen 29D
  Pris
  1 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 375 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!