Funkispärla med öppen spis och balkong

Ribersborg, Malmö

Kilian Zollsgatan 7A

Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
2 561 kr
Antal rum
2
Boarea
43 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Balkong
Ja

Visning

 • söndag 20/10, KL 15:00 - 15:30

  Öppen visning, välkommen! Föranmäl gärna ditt intresse.

Boka visning

Funkispärla med öppen spis och balkong

En riktig funkisdröm med öppen planlösning och hörnbalkong! Pivåfönster, fiskbensparkett och en öppen spis som kronan på verket.

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Ett rum som sticker ut från mängden!. Kilian Zollsgatan 7A - Bjurfors
Ett rum som sticker ut från mängden!
Originalgolv och balkongdörr med glas hela vägen. Kilian Zollsgatan 7A - Bjurfors
Originalgolv och balkongdörr med glas hela vägen
Balkongen ligger på en hörna. Kilian Zollsgatan 7A - Bjurfors
Balkongen ligger på en hörna
. Kilian Zollsgatan 7A - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 7A - Bjurfors
. Kilian Zollsgatan 7A - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Längst ner vid Turbinen, mellan Slottsparken och havet finner vi de populära funkishusen på Kilian Zollsgatan 1-9. Här erbjuds vi några av Malmös mest populära adresser, med välfrisserade trädgårdar och funkisdetaljer som ger det lilla extra.

Bostaden ligger på våning 3 och bjuder på ett härligt dagsljus via pivåfönster och en balkong som ligger längs hörnan av huset. Här går kök/vardagsrum/balkong i en öppen planlösning, samtidigt som det separata sovrummet rymmer dubbelsäng. Hela lägenheten har 30-talets attribut bevarade i form av fiskbensparkett, djupa fönstersmygar och takhöjd. En öppen spis kröner sällskapsrummet!

Brf Kilian 7 äger sin tomt och har 5 hyreslägenheter vilket kommer generera goda intäkter vid försäljning framöver. Härnäst planerar föreningen att måla om fasaden (se färgskala vid källarnedgången) och försöka möjliggöra renovering till de öppna spisarna.

På detta läge har man 2 minuter till Ribersborgsfältet, och på andra sidan Slottsparken ligger City. Bostadens placering inbjuder till många restaurangmöjligheter, och för pendlaren ges kommunikationer med innerstadsbussar och närhet till Centralstationen.

Varmt välkommen!

Interiör

Ribersborg bringar här ett av höstens guldkorn. Här bor man på ett tyst läge med City och grönområde strax utanför porten.

Hall
Hallen välkomnar med stengolvet från byggåret och full takhöjd som följer oss igenom bostaden. Avhängningsmöjligheter i inbyggd garderob.

Sällskapsrum / kök / balkong
Här ges en öppen sällskapsyta med stora fönsterpartier som sätter karaktär till rummet. Ytan är rejält tilltagen med plats för matbord och soffgrupp. För den som vill ges möjlighet att öppna ytterligare mellan kök/vardagsrum, kanske med en köks-ö? På så sätt hade man fått både matplats och förvaring i ett. Bekräfta ev ändringar med föreningen först. Fiskbensparkett och öppen spis!

Kök
Vitt kök med över- och underskåp. Här finns ett fönster att blicka ut från medans man lagar mat. Kyl/frys, spis.

Badrum
Badrum i välhållet originalutförande med karaktäristiskt rutigt golv och inkaklat badkar. Vi ges fräscha ytor med grå halvkaklade väggar och vita väggar. Spegelskåp, tvättställ och toalett.

Sovrum
Sovrummet ligger mot innergården och är därför skyddat från trafik och cityljud. God yta för fullsize säng och klädförvaring. Väggarna är vitmålade.

Välkommen till en alltigenom trevlig upplevelse!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Stor balkong med sol under dagen. Sydost läge.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 561 kr

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg och HDtv. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån avseende bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,37862%
Andel av årsavgiften är
1,49156%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
1310
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
43 kvm*
Kakelugn/Öppen spis
Ja

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
1939

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
171
Energideklarationsdatum
2009-10-20

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kilian 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
51
Antal hyresrätter
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kilian 7 är en äkta förening som ombildades från hyresrätt till bostadsrätt under 2013. Föreningen omfattar 51 lägenheter, varav 5 st fortfarande upplåts med hyresrätt. Huset byggdes 1939 och är ritat av David Helldén med Eric Sigfrid Persson som byggmästare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen äger sin mark och kommer därför inte att påverkas av några eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Avgiftshöjningar
Föreningen syftar till att ha en jämn avgiftshöjning om ca 2% per år för att slippa större höjningar enskilda år (gäller i dagsläget 2019-09-23).

Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Delat ägande accepteras ej.

Hemsida
http://kilian7.bostadsratterna.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1970-talet - gjordes fasaden
1980-talet - isolerades vindsgolv
1990 - balkonger
1994 - takrenovering
1998 - tappvattenledningar (en del av lägenheterna)
2006 - tappvattenledningar (resterande lägenheter)
2009 - relinades avloppsledningarna
2013 - installerades bredbandsuttag
2015 - målades källare och nya förrådsgaller installerades
2016 - byttes kabel-TV ut mot digitalboxar
2017
- totalrenovering av el i fastigheten inklusive alla lägenheter
- Ny styr- och reglerutrustning till värmecentralen, ny pump, nya stamventiler, nya fjärrvärmeventiler, nya radiatorventiler och termostater.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan. För ändringar på byggnader med kulturvärde behövs godkännande av Malmö Stad/Malmö Museer. Alla åtgärder som genomförs på en byggnad ska utföras varsamt och ta hänsyn till byggnadens kulturvärden.

2019/2020 - renovering/ommålning fasad, renovering/byte av fönster och balkongdörrar samt underhåll av taket. Samtidigt som dessa arbeten är målet att genomföra säkerhetsåtgärder som möjliggör renovering av rökkanaler till öppna spisarna.

Parkering

Boendeparkering på gatorna i området. Läs mer på www.malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

Telenor tillhandahåller tv. I månadsavgiften ingår HDTV via box. Bredband via Telenor 250/100 Mbit/s tillkommer som en obligatorisk kostnad om 165 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

Trivsam gård med rabatter och gräsytor samt cykelställ och sopsortering.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns två större öppna utrymmen för cykelparkering.

Det finns två tvättstugor med ny maskinell utrustning. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I en av tvättstugorna finns också en separat centrifug. I ett separat mangelrum finns elmangel och en äldre stenmangel.

Till varje lägenhet hör ett förvaringsutrymme/källarförråd. Beroende på lägenhet finns också ett vindsförråd.

Övrigt

Föreningsinformationen är inhämtad via föreningens årsredovisning, hemsida och kontakt med styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare. Besök gärna föreningens informativa hemsida, www.kilian7.se , eller kontakta styrelsen via styrelsen@kilian7.se.

Området

Att bo på Ribersborg

Malmö är en av få storstäder som har en strand mitt i stan och Ribersborgsstranden, kallad för ”Ribban” eller ”Malmös Copacabana”, är mycket populär. Hit kommer människor för att sola, bada och umgås. Ribersborg är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden, mycket tack vare sitt lugna välordnade läge mellan innerstaden och havet. Och årstidernas växlingar hindrar inte de boende här från att doppa sig; vinterbad är stärkande.

Vackra Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och avgränsas av Regementsgatan och Limhamnsvägen. Området får mycket av sin karaktär genom närheten till stranden och livet där, men det erbjuder också en mycket trevlig stadsmiljö. Särskilt längs Regementsgatan ligger kaféer, restauranger och mysiga inredningsbutiker tätt. I Ribersborg finns också full service vad gäller skolor, äldre- och barnomsorg.

Precis vid Limhamnsvägen ligger ett av områdets mest kända bostadskvarter, Ribershus, som är ett fint exempel på stilen funktionalism. Det första huset uppfördes redan 1937-1938 men området bebyggdes ända fram till 1950-talet. I Ribersborg finns även högre hus med utsikt mot Öresund. Lägenheterna är i spännande utföranden, vissa är i 2,5 plan byggda med snedställda väggar, rundade hörn och halvcirkelformade matplatser.

Ribersborgsstranden är verkligen speciell och under sommarhalvåret samlas många av Malmös invånare här. Det är lätt att hitta en avskild plats vid vattenbrynet, på gräset eller i skuggan då bad- och fritidsområdet är mycket stort. Längs helastranden löper en 2 km lång gång- och cykelbana som utnyttjas flitigt av både inlines-åkare och löpare. Den som vill bada på grunt vatten håller sig invid strandkanten, men den som vill svalka sig på djupt vatten direkt kan gå ut på någon av de tio bryggor som sträcker sig ut i Öresund. Det finns även ett handikappanpassat bad. På kvällarna byts badning ut mot grillning, salsadans och kubbspel.

Längst ut på en av bryggorna finns också det välkända Ribersborgs Kallbadhus. Den vackra träbyggnaden uppfördes 1898 och var som populärast under 40-talet med ca 5000 besökare per dag under varma sommardagar. ’Kallis’ erbjuder havsbad, soldäck, vedbastu, massage, ansiktsbehandling och har också en restaurang. Att doppa sig i Öresund en vinterdag och sedan värma sig i bastun är livskvalitet i sann Ribersborg-stil.

Detta är en miljö som erbjuder en plats för alla, oavsett om man är en vattenälskande hund, en beachvolleybollspelare eller om man älskar att bada näck!

Köpa eller sälja bostad på Ribersborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Ribersborgs 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Njut av bad, bastu och god mat året runt
 • Via Napoli
  Populär Neapolitansk krog
 • Ribersborgsstranden
  Malmös Copacabana

Karta

Kilian Zollsgatan 7A

Kilian Zollsgatan 7A,
217 56 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Erikstorpsgatan 8
  Prisidé
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  1 471 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  27 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 31C
  Pris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Roslins Väg 12A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 996 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Regementsgatan 25C
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 933 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Ribersborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Kilian Zollsgatan 21A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 678 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!