Social och charmig

Slottsstaden, Malmö

Östra Kristinelundsvägen 12A

På förhand
Prisidé
2 395 000 kr
Avgift
3 710 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1,5 av 4
Boarea
64 kvm

Social och charmig

Vi presenterar en ljus trerumslägenhet på omtyckt i adress i populära Slottsstaden. Härlig social planlösning och bevarad originalcharm.

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare
  Projektledare Nyproduktion

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Vi presenterar en ljus trerumslägenhet på omtyckt i adress i populära Slottsstaden. Härlig social planlösning och bevarad originalcharm.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vemmenhygge
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vemmenhygge är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005 och består av 47 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet och 1 hyreslokal. Byggnaden uppfördes 1945. Föreningens adresser är Östra Kristinelundsvägen 12A-B och Fågelbacksgatan 31. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens tomt är friköpt.

Ekonomi:
- Föreningen planerar att höja månadsavgifterna med 1,5% per år för att bibehålla en sund ekonomisk stabilitet (kontrollerat 2020-08-27).
- Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Avläsningen sker månadsvis efter faktiskt förbrukning och debiteras kvartalsvis.
- Bostadsrättstillägget ingår för föreningens medlemmar.

Medlemskap:
- Föreningen accepterar delat ägande mellan förälder och barn även om det endast är barnet som avser att bosätta sig permanent i bostaden. Någon speciell ägarfördelning efterfrågas inte.
- Juridiska personer kan accepteras som medlemmar i föreningen. Bedömning görs från fall till fall.

Föreningens ekonomi

Föreningen anammar små successiva höjningar, istället för att göra större höjningar enskilda år. Man höjer ca 1,5% per år.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1987 - Byte av fönster
2004 - Byte av tappvattenstammar
2006 - Spolning av avloppsstammar
2007 - Nytt miljöhus
2007 - Installation av bredband (100/100 Mbit/s)
2007 - Installation av säkerhetsdörrar
2009 - Elstambyte, utbyte av elcentraler samt elledningar i lägenheterna
2011 - Relining av avloppsstammar
2011 - Byte av tvättmaskiner samt installation av torkskåp
2012/2013 - Renovering av tak och balkonger
2012/2013 - Renovering och målning av fasad
2012/2013 - Byte av källarfönster
2012/2013 - Renovering och målning av barnvagnsförråd samt byte till säkerhetsdörr
2013 - Byte av torktumlare
2014 - Installation av EB-don i alla radiatorer
2014 - Renovering av takterrass
2014 - Värmeinjustering
2014 - Installation av avfuktningsenhet i källare
2015 - Byte av fjärrvärmeväxlare samt installation av avkalkningsmaskin för tappvatten
2016 - Installation av brandlarm i gemensamma utrymmen
2016 - Nya utemöbler till takterrassen
2016 - Införande av gemensam el med individuell avläsning
2017 - Taksäkerhet
2018 - Installation av laddstolpar för elbilar
2020 - Ny trätrall på takterrassen

Kommande renoveringar/underhåll:
- 2020-2021: Uppfräschning av innergård, dränering av dagvattenledningar och renovering av tvättstuga. Renovering trappuppgångar och portar kommer ske efter gårdsprojektet är klart.
- 2027 Fönsterbyte

Parkering

Föreningen tillhandahåller 20 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 400 kr/mån. Fyra av parkeringsplatserna är utrustade med laddstolpar till elbilar. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget finns det en ledig parkeringsplats (kontrollerat 2020-08-27). Intresseanmälan görs direkt till Riksbyggen Bostadsadministration på tel 0771-860860.

I övrigt råder kommunal boendeparkering i området. För mer info besök: malmo.se/boendeparkering

TV/bredband

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Ingen dekoder krävs för anslutning.
Internet: Föreningen har tecknat ett kollektivt bredbandsavtal med Ownit. Hastighet: upp till 100/100 Mbit/s. Obligatorisk kostnad: 90 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

Föreningen erbjuder en grönskande innergård med grill och sittplatser samt en gemensam takterrass som nås från vinden. På takterrassen finns bord och stolar för åtta personer samt två solstolar. På takterrassen råder grillförbud.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källarplan och nås från innergården. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett separat torkrum. Föreningen har tre barnvagnsförråd som ligger i markplan (i anslutning till entréerna). Cykelparkering erbjuds i cykelställ på gården samt i ett cykelförråd i källaren. Lägenhetsförråd är belägna på vinden och i källaren. På gården finns ett miljöhus för sopsortering.

Övrigt

Informationen är hämtad från senaste årsredovisning samt representant från styrelsen. För mer information besök föreningens hemsida www.brfvemmenhygge.se. Det går även bra att kontakta styrelsen på info@brfvemmenhygge.se.

Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningens styrelse samt att läsa både årsredovisning och stadgar.

Övrigt

Lägenheten är registrerad som 2 rok men disponeras idag som 3 rok.

Månadsavgift

Avgift
3 710 kr

Angiven månadsavgift inkluderar värme, vatten och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Det tillkommer obligatoriska tillägg avseende bredband och kabel-tv på 90 kr/mån samt en administrativ kostnad för el på 25 kr/mån.
Avläsningen för el sker månadsvis efter faktiskt förbrukning.

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
2,44416%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
1201
Våningsplan
1,5 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
64 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2013-03-27

Länkar

Området

Att bo i Slottsstaden

Får det vara en smash, dubbel skruv eller en kardemummabulle? I Slottsstaden finns verkligen det mesta för den som gillar ett aktivt liv men också goda möjligheter att njuta av en lugn fikastund. Det säger en hel del om vardagslivet i Slottsstaden där det ligger fint placerat mellan havets lugn och citys puls. Det här området lockar många olika grupper som pensionärer, småbarnsfamiljer och yngre med sin sköna mix.

Slottsstaden, som följer Slottsparkens kant, är en del av Västra Innerstaden i Malmö. Stadsdelen tog sin form redan under 1950-talet och många som flyttade in då har bott kvar i området sedan dess. Detta har gjort att Slottsstaden i folkmun kallats för Käppastan. Är man till åren kommen är det ibland skönt att ha en käpp att stödja sig på.

I Slottsstaden har det sedan ett par år tillbaka pågått ett generationsskifte och idag är området väldigt populärt för såväl äldre som yngre medborgare. De trevliga flervåningshusen i kombination med läget gör området attraktivt för unga människor likväl som småbarnsfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor med mycket gott rykte som sedan länge är etablerade i Slottsstaden. Närheten till Malmös centrum, shoppingcentret Triangeln och Citytunneln är givetvis också positivt.

De tre gatorna Köpenhamnsvägen, Mariedalsvägen och Regementsgatan är huvudgatorna i området och här finns många mysiga specialbutiker som blomsteraffärer men också caféer och restauranger. I Slottsstaden finns mängder med grönområden, all tänkbar service och goda kommunikationsmöjligheter med innerstadsbussar och cykelvägar. För den som vill går det också att promenera in till city eller Pildammsparken på bara några minuter.

Fågelbacken och Hästhagen är två sammankopplade områden som är belägna mellan Slottsstaden och Davidshall. Fågelbacken består av varierad bebyggelse och angränsar mot Mariedalsvägen. Flerfamiljshusen innehåller både bostadsrätter och hyresrätter, de flesta lägenheterna är tvåor och treor. Majoriteten uppfördes runt 1940-1950-talen. Områdets mest kända byggnad är Kronprinsen. Byggnaden, som stod färdig 1964, är Sveriges femte högsta skyskrapa och täckt med 1,9 miljoner små mosaikbitar.

Området Hästhagen angränsar mot Fersens väg och namnet härstammar från förr då Malmö husarregementes hästar betade där och den militära historien lever kvar i flera gatunamn. Den nuvarande bebyggelsen består främst av flerfamiljshus från början av 1900-talet och en av områdets mest kända byggnader är Sockerbolagets hus, som numera är kontor. En mörk tegelbyggnad med vackert grönt koppartak från 1922 som stoltserar med charmig arkitektur.

Köpa eller sälja bostad i Slottsstaden? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Väster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Slottsstadens 3 bästa

3
 • Atrium
  Charmig kaffebar med uteservering på gården.
 • Yesterday Retro Form
  Retrobutik som köper och säljer möbler och saker från 1950-60-talet.
 • Spoonery
  Välsmakande långkok i form av både soppor och grytor med hembakat surdegsbröd.

Karta

Östra Kristinelundsvägen 12A

Östra Kristinelundsvägen 12A,
217 48 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thim Falk

  Fastighetsmäklare
  Projektledare Nyproduktion

  :
  Telefon: 0701-64 19 19

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lundbergsgatan 16
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 631 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-12-06 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  Adress
  Köpenhamnsvägen 45C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 256 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2020-12-01 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Östra Ryttmästaregatan 10 A
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 754 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  64,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Köpenhamnsvägen 11C
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  4 996 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Slottsstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Tärningholmsgatan 5B
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!