Inflyttningsklar trea med inglasad balkong!

Söderkulla, Malmö

Ormvråksgatan 5

Utgångspris
1 345 000 kr
Avgift
4 519 kr
Antal rum
3
Boarea
80,5 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • onsdag 19/6, KL 17:15 - 17:45

  Bokad visning.

 • tisdag 25/6, KL 17:15 - 17:45

  Bokad visning.

Boka visning

Inflyttningsklar trea med inglasad balkong!

I populära HSB Brf Tornfalken erbjuds nu en av de attraktiva 3-orna på högt läge med fin inglasad balkong! Renoverade ytor, bara att flytta in!

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

Bilder

Rymliga ytor anpassat för ett större sällskap. Ormvråksgatan 5 - Bjurfors
Rymliga ytor anpassat för ett större sällskap
Härlig sällskapsyta med utgång till balkongen. Ormvråksgatan 5 - Bjurfors
Härlig sällskapsyta med utgång till balkongen
Bostadens pärla, den inglasade balkongen i bästa västerläge. Ormvråksgatan 5 - Bjurfors
Bostadens pärla, den inglasade balkongen i bästa västerläge
Härliga vyer!. Ormvråksgatan 5 - Bjurfors
Härliga vyer!
Kök med matplats. Ormvråksgatan 5 - Bjurfors
Kök med matplats
Bra arbetsyta och mycket förvaringsmöjligheter. Ormvråksgatan 5 - Bjurfors
Bra arbetsyta och mycket förvaringsmöjligheter

Beskrivning

Beskrivning

På vån 5 med hiss från markplan finner vi denna attraktiva trea som renoverats med modern finish. 80,5 kvm fördelas på två bra sovrum, en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter, ett fräscht kök med matplats, gästtoalett samt helkaklat badrum med badkar. Här finns även ett väl tilltaget sällskapsrum som rymmer det större sällskapet och härifrån når man bostadens förlängda arm, den inglasade balkongen i soligt läge och magnifik utsikt! Tack vare balkongen förlängs sommarhalvåret med fri utsikt mot områdets husknutar och taknockar, här bor man helt utan insyn med föreningens fina innergård i blickfånget.

Välkomna till en inflyttningsklar pärla som passar både stora och små!

Föreningens hus som uppfördes 1970 erbjuder perfekta boenden för paret eller den gamla villaägaren som tröttnat på att sköta den stora trädgården. Stora fina innergårdar som nyligen renoverats, hiss, garage och parkeringsmöjligheter i föreningen, miljöhus, festlokal, gym och många tvättstugor är bara några av fördelarna. Allt i välkänd och stark bostadsrättsförening med HSBs välrenommerade varumärkesskylt stolt hängandes på fasaden.

Interiör

Hall: Vi välkomnas av en renoverad och modern hall med goda avhängningsmöjligheter. För den som behöver förvaring finns det här gott om detta bakom de stora skjutdörrsgarderoberna med spegeldörrar. I taket finner vi infällda spotlights. Väggarna är vita och nedtill finner vi mörk klinkers.

Kök: Vi erbjuds ett fräscht kök med vita luckor och aluminiumbänkskiva. Här finns gott om både arbetsytor och förvaringsmöjligheter. För den som vill avnjuta en måltid med sällskap finns här en naturlig plats för matbordet intill det stora härliga fönsterpartiet. Maximalt ljusinsläpp gör detta till en plats att trivas på. Den maskinella utrustningen består utav: spis/ugn, kyl/frys samt diskmaskin.

Sällskapsrum: Ljust och väl tilltaget vardagssrum med plats för ett större möblemang och sällskap. Här har vi spotlights i taket samt en ledslinga för maximal mysbelysning. Ljusa väggar i kombination med en mörk fondvägg och mörkt golv nedtill. Härifrån når vi bostadens balkong.

Inglasad balkong: Bostadens pärla och förlängda arm, den inglasade balkongen som är rymlig och möblerbar. Inbjudande yta med insynfritt och soligt västerläge!

Badrum: Stilrent och modernt badrum med vit kakel på vägg och svart klinkers på golv. Inredningen består utav: wc, underskåp, handfat, överskåp med spegel och belysning samt badkar. I taket finner vi infällda spotlights.

Gästtoalett: Även detta utrymme är stilrent och modernt. Inredningen betår utav: wc, handfat samt spegel.

Sovrum: Bostaden har två bra sovrum där det finns plats för dubbelsäng i båda. Här finner vi trägolv nedtill och ljusa väggar. I det som brukas som master bedroom idag finns en mörkare fondvägg.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, inglasad, läge väster.

Ombyggnad, Renoveringar

Tak: Omlagt 1990.
Fasad: Löpande underhåll.
Fönster: 2-glas.
El-stammar: Original
Tappvattenstammar: I original. Ingen renovering/byte inplanerad.
2003: Inglasades balkongerna och miljöhus byggdes.
2005: Tvättstuga renoverades
2011: Nya maskiner i tvättstugan
2015: Inhängning av föreningens innergård.
2016: Nya hissar
2017: Utbytt värmeventiler i höghusen, ny belysning på gården samt infört ett elektroniskt bokningssystem för tvättstugan.
2018: Spolning av avloppsstammar.
Kommande renoveringar:
Fasadrenovering och takomläggning på 5-våningshuset. För närvarande tas offerter in och arbetet beräknas påbörjas efter sommaren 2018.

Föreningen följer en underhållsplan.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns källarförråd och matkällare tillhörande lägenheten.

Parkering

I föreningen finns 76 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 330 kr/månad och 123 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 125 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 519 kr

I månadsavgiften ingår: Värme, vatten, grundutbud kabel-TV samt bostadsrättstillägget. obligatoriskt tillägg om 65 kr tillkommer avseende internetuppkoppling.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,39229%
Andel av årsavgiften är
0,39229%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 345 000 kr
Lägenhetsnummer
287
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80,5 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1970

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
163

Om föreningen

Namn
HSB Brf Tornfalken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
295
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Tornfalken. I föreningen finns 295 lägenheter och 1 lokal fördelade på adresserna Ormvråksgatan 1-5, 9-13 och Tornfalksgatan 11-21 och 22-30. Föreningens mark innefattas av tomträtt som omförhandlas år 2021.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Avgiftsförändringar:
Avgiften höjdes med 2% 2018-01-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora enskilda höjningar.

Föreningen accepterar inte juridiska personer.
Föreningen accepterar delat ägande under förutsättning att den boende äger minst 10%.

Föreningen önskar utföra en tillsyn i samband med överlåtelsen med säljare och köpare på plats. Denna bokas av säljaren med ordförande.

Ovanstående information har inhämtats från senaste årsredovisning samt vicevärden. Vid övriga frågor går det bra att kontakta vicevärden på mail, brftornfalken@gmail.com. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Föreningens ekonomi

Planerade avgiftshöjningar: Normalt 2% per år

Renoveringar - Utförda och planerade

Tak: Omlagt 1990.
Fasad: Löpande underhåll.
Fönster: 2-glas.
El-stammar: Original
Tappvattenstammar: I original. Ingen renovering/byte inplanerad.
2003: Inglasades balkongerna och miljöhus byggdes.
2005: Tvättstuga renoverades
2011: Nya maskiner i tvättstugan
2015: Inhängning av föreningens innergård.
2016: Nya hissar
2017: Utbytt värmeventiler i höghusen, ny belysning på gården samt infört ett elektroniskt bokningssystem för tvättstugan.
2018: Spolning av avloppsstammar.

Kommande renoveringar:
2019 Byte av fläktar på Ormvråksgatan 1-5
2019 Byte av tvättutrustning
2019 Ny lekplats samt förbättringar av innergården på Tornfalksgatan 11-21

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I föreningen finns 76 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 320 kr/månad och 128 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 125 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem. Bredbandsuttag är framdraget till samtliga lägenheter. Föreningen är kollektivt anslutna till Bredband2. 65kr läggs på avgiften och då har de boende 100/100Mbit. Alternativt kan bredband tillhandahållas av ComHem via ntennuttaget.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum och cykelförråd. Det finns även ett bordtennis- och biljardrum som kan nyttjas för 150 kr/år. Festlokal kan hyras för 500 kr/tillfälle plus en depostionskostnad på 500 kr.

Länkar

Området

Att bo i Södra Malmö

Puls och utveckling bildar tillsammans ett stort plus i södra delarna av Malmö. Sedan länge etablerade bostadsområden möter framtidens kvarter bland koloniområden och grönska. I Södra Malmö ökar hela tiden utbudet av aktiviteter och shoppingmöjligheter genom satsningar på Hylliebadet, Malmö Arena och Emporia. Här står man inte still.

Fosie, Hyllie och Oxie är exempel på sedan länge etablerade socknar som idag ingår i vad vi kallar Södra Malmö. Stadsdelen Hyllievång, som etablerades i mitten på 2000-talet med satsningen på Citytunneln, visar vägen. Här finns flera nya områden med flerfamiljshus. Här ligger också Emporia, ett köpcentrum med 230 butiker, samt Malmö Arena där Malmö Redhawks spelar ishockeymatcher och stora konserter äger rum. Hylliebadet är ett modernt badhus för hela familjen.

I Hyllie har man bevarat värdefull mark som t ex koloniområdet Ärtholmen som anlades på 1940-talet. I Bellevuegården och Bellevueparken blandas villor och radhus trevligt med parkers gröna rum. Bostadsområdet Lindeborg erbjuder också ett fint odlingsområde med kolonilotter. I närheten ligger Bergdala med byggnader från 1920-talet.

Nydala samt Kroksbäck etablerades samtidigt som intilliggande Hermodsdal på 1960-talet och domineras av flerfamiljshus. På kullarna i Kroksbäcksparken finns en av Malmö stads uppskattade temalekplatser, Äventyrslekplatsen. Precis invid ligger Holma som tog form under 1970-talet. Kulladal är ett stort och välkänt område med service och skolor vars historia går tillbaka till 1800-talet.

I Fosie har folk levt sedan vikingatiden och området visar på historiens utveckling med sin blandning av äldre bebyggelse och den folkhemssatsning som gjordes under 1950- och 1960-talet då flerfamiljshus uppfördes. Exempel på sådana stadsdelar är Almvik, Gröndal, Heleneholm och Hermodsdal. I Eriksfält finns flera villor och radhus som uppfördes redan tidigt 1900-tal och även i Gullviksborg varierar boendeformerna. I Kastanjegårdens lugna kvarter ligger villor byggda på 1970-talet. Augustenborg är ett område med låga flerfamiljshus som uppfördes under 1940-talet och som nu är känt som ’ekostad’.

Köpa eller sälja bostad på Söderkulla? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Södra Malmös 3 bästa

3
 • Katrinetorp
  Vacker gård där restaurangen Klein’s mat huserar
 • Tycho Brahe observatoriet
  Ett måste för den rymdintresserade
 • Trädgårdspaletten
  Botanisk trädgård och handelsträdgård

Karta

Ormvråksgatan 5

Ormvråksgatan 5,
215 62 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Andrés Villalobos

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 70

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Adress
  Tornfalksgatan 2B
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 115 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  83 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Ormvråksgatan 64
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 952 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Visning: 2019-06-24 17.00

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Tornfalksgatan 4A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 664 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  95 kvm
 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Berguvsgatan 6B
  Utgångspris
  995 000 kr
  Månadsavgift
  2 918 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Humanistgatan 4A
  Utgångspris
  895 000 kr
  Månadsavgift
  2 611 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra gulsparvsgatan 54
  Utgångspris
  1 295 000 kr
  Månadsavgift
  5 081 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Söderkulla, Malmö

  På förhand
  Adress
  Södra Gulsparvsgatan 40
  Utgångspris
  1 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 928 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-23 12.00 Boka här